Skift adgangskoden til din Google-konto

Glemt adgangskode

Hvis du har glemt din adgangskode, skal du skrive dit brugernavn på siden Har du problemer med at logge ind? for at nulstille din adgangskode.

Skift adgangskode

For at ændre adgangskoden til din Google-konto skal du gå til siden Skift din adgangskode.

Eller du kan følge nedenstående trin:

1. Gå til siden med indstillingerne for din Google-konto.
  2. I sektionen Login skal du klikke på Adgangskode.

Husk, at når du ændrer adgangskoden til din Google-konto, ændrer du adgangskoden til alle Google-produkter, du bruger, såsom Gmail og YouTube, så sørg for at bruge din nye adgangskode, næste gang du logger ind.

Krav til adgangskode

Her er nogle få regler, du skal huske på, når du vælger en adgangskode:

• Adgangskoder skal være på mindst otte tegn.
  • Du kan ikke genbruge en adgangskode, som du har brugt i løbet af det sidste år.
  • Adgangskoder må indeholde følgende tegn:
    • Store og små bogstaver (A-Z og a-z). Bemærk, at der i adgangskoder skelnes mellem store og store bogstaver, så et "G" er forskelligt fra et "g".
    • Numre (0-9).
    • Følgende symboler samt melemrum: ! " # $ % & ‘ ( ) * + , - . / : ; < = > ? @ [ \ ] ^ { | } ~
  • Visse adgangskoder, der er nemme at gætte såsom "12345678", kan ikke vælges.

Sådan opretter du en stærk adgangskode

Her er et par gode råd til, hvordan du opretter en stærk adgangskode til at beskytte din konto.

• Brug en separat adgangskode til hver af dine vigtige konti, f.eks. din e-mailkonto og din netbank. At vælge den samme adgangskode for hver af dine onlinekonti er ligesom at bruge den samme nøgle til at låse dit hjem, din bil og dit kontor op med – hvis kriminelle får adgang til én, kan de bryde ind på alle.
  • Brug en blanding af bogstaver, tal og symboler i din adgangskode.
  • Brug en sætning, som kun du kender. For eksempel sætningen "Mine venner Tom og Julie sender mig en sjov e-mail én gang om dagen", og brug dernæst tal og bogstaver til at genskabe den. "MvT&Jsmese1god" er en adgangskode med masser af variation.

Få flere oplysninger om, hvordan du opretter stærke adgangskoder.