Kontoen din er deaktivert

Hvis du har blitt viderekoblet til denne siden, er Google-kontoen din deaktivert.

Finn ut hvorfor

1. Logg på Google-kontoen din i en nettleser, for eksempel Chrome.
  2. Hvis kontoen din er deaktivert, får du en forklaring.

Dette skjer når kontoen din er deaktivert

• Du kan ikke logge på Google-tjenester. Når du prøver å logge på, får du en feilmelding eller blir sendt til denne siden.
  • I noen tilfeller sender Google deg en e-post eller en tekstmelding for å informere deg om at kontoen din er deaktivert.

Be oss om å gjenopprette kontoen din

Hvis det er du som eier kontoen, kan du be om å få tilgang til den igjen.

1. Logg på Google-kontoen din i en nettleser, for eksempel Chrome.
  2. Velg Prøv å gjenopprette.
  3. Følg veiledningen.

Hvis du har problemer med disse trinnene, kan du fylle ut dette skjemaet.

Last ned data fra en deaktivert konto

Hvis du ikke har tilgang til kontoen din, kan det hende at du kan laste ned og lagre kontodata fra enkelte Google-tjenester.

For å prøve å laste ned dataene dine, logg på kontoen din som normalt. Deretter kan det hende at du får muligheten til å laste ned dataene dine.

Hvorfor blir kontoer deaktivert?

Google-kontoer deaktiveres vanligvis hvis kontoeierne ikke har fulgt retningslinjene våre. Googles retningslinjer omfatter følgende:

Her er noen vanlige grunner til at kontoer deaktiveres. Ikke alle Google-tjenester deaktiverer kontoer av disse grunnene.

Skadelig programvare, nettfisking og andre skadelige aktiviteter

Ikke bruk Google-tjenester til følgende:

• Skadelig programvare: sending av skadelig eller uønsket kode eller programvare
  • Nettfisking: innhenting av privat informasjon ved å stjele eller lure folk til å dele den
  • Skading eller forstyrrelse av Googles nettverk, tjenere eller andre systemer
Hacking eller kapring av kontoer

Ikke logg på eller bruk andres kontoer – med mindre du har fått uttrykkelig tillatelse til det.

Bruk av flere kontoer til misbruk
  • Ikke opprett eller bruk flere kontoer til å bryte Googles retningslinjer.
  • Ikke bruk programmer (kalt roboter) til å opprette falske kontoer.

Mange har flere Google-kontoer, for eksempel en personlig konto og en jobbkonto. Det er helt greit.

Spredning av nettsøppel

Ikke bruk Google-tjenester til å sende uønsket innhold til noen. Dette kalles nettsøppel.

Nettsøppel kan være e-poster, kommentarer, bilder, anmeldelser eller annet innhold som opprettes eller deles på Google-tjenester.

Her er noen gode generelle regler:

• Ikke send uønsket reklame eller kommersielt innhold.
  • Ikke send innhold til folk du ikke kjenner, eller til mange samtidig.
Utnyttelse av barn

Ikke bruk Google-tjenester på en måte som innebærer at barn utnyttes eller misbrukes.

Vi fjerner innhold av disse typene:

• Innhold som viser misbruk av barn – også tegninger
  • Innhold hvor barn blir fremstilt på en seksuell måte

Slikt innhold omfatter alt som opprettes og deles på, sendes til eller lastes opp til Google-tjenester.

Når vi oppdager utnyttelse av barn, iverksetter vi egnede tiltak. Dette kan omfatte å rapportere saken til NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children) og politiet.

Opprettelse av falske identiteter for å villede andre

Ikke bruk Google-tjenestene til å opprette en falsk identitet for å lure folk til å gjøre noe (sosial manipulering). Opprettelse av en Gmail-adresse som antyder at noen jobber for en ikke-relatert bedrift eller statlig organisasjon, er et brudd på retningslinjene.

Det er imidlertid greit å lage for eksempel fan-e-postkontoer med navnet til kjendiser.

Terroristinnhold

Ikke bruke Google-tjenester til å dele innhold som har til hensikt å rekruttere for terroristorganisasjoner, oppfordre til vold, hylle terroristangrep eller på andre måter promotere terrorisme.

Høyt antall anrop

Ikke bruk Google-tjenester til å sende et høyt antall anrop for økonomisk gevinst (trafikkstimulering).

Automatiske anrop eller meldinger

Ikke bruk Google-tjenester til å ringe eller sende meldinger automatisk (automatoppringinger).

Automatoppringinger er telefonanrop som bruker en datastyrt automatisk oppringing til å sende forhåndsinnspilte meldinger.

Brudd på produktretningslinjer

Enkelte Google-tjenester har egne retningslinjer for atferd eller vilkår for bruk. Hvis noen unnlater å følge slike retningslinjer eller vilkår, kan vi blokkere dem fra enten

• å bruke de aktuelle tjenestene
  • å logge på alle Google-tjenester

Se eksempler på produktretningslinjer.

Noen ganger må vi si opp og fjerne kontoer. Vi vurderer slike situasjoner nøye. I enkelte hastetilfeller eller ekstreme situasjoner kan det hende vi ikke varsler om saken.