Tijdens routineonderhoud is een aantal gebruikers door het systeem uitgelogd van hun Google-account. Als u een van deze gebruikers bent, kunt u inloggen met uw gebruikelijke gebruikersnaam en wachtwoord op https://accounts.google.com. Als u uw wachtwoord niet meer weet of om een andere reden niet kunt inloggen, kunt u hier uw accountwachtwoord herstellen. Uit veiligheidsoverwegingen kunnen onze ondersteuningsmedewerkers u niet helpen bij wachtwoordproblemen.

Controleren of er al een account bestaat

Controleer of u al een account heeft gemaakt of zoek uit waarom u het bericht 'E-mailadres bestaat al' te zien krijgt.

Controleren of u een account heeft

Als u wilt controleren of u een Google-account heeft, geeft u op de pagina voor wachtwoordondersteuning uw e-mailadres op.

• Als er geen Google-account aan uw e-mailadres is gekoppeld, ontvangt u het bericht 'Geen account gevonden met dat e-mailadres'. U kunt een nieuw account maken.
  • Als u een Google-account heeft, kunt u uw wachtwoord wijzigen. Selecteer 'Ik weet mijn wachtwoord niet' en volg de instructies.

Het bericht 'E-mailadres bestaat al' wordt weergegeven

Als het bericht 'E-mailadres bestaat al' wordt weergegeven wanneer u probeert de gebruikersnaam voor uw account te maken of te wijzigen:

• U heeft mogelijk al eerder een Google-account gemaakt met die gebruikersnaam.
  • Misschien heeft iemand anders de gebruikersnaam al geclaimd.

Zodra u weer toegang tot uw account heeft, kunt u het volgende doen:

Uw wachtwoord resetten
  1. Ga naar de pagina voor wachtwoordondersteuning.
  2. Voer uw gebruikersnaam in (uw volledige e-mailadres).
  3. Typ in het tekstvak de letters die u in de vervormde afbeelding ziet.
  4. Klik op Verzenden. U ontvangt een e-mail op het adres dat aan de gebruikersnaam voor uw Google-account is gelinkt. Volg de instructies in de e-mail om uw wachtwoord te wijzigen.
Het e-mailadres wijzigen dat u gebruikt om in te loggen
  1. Open de homepage van Google Accounts.
  2. Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op en klik op Inloggen.
  3. Klik naast E-mailadressen op Bewerken.
  4. Voer uw nieuwe e-mailadres en wachtwoord in.
  5. Klik op Opslaan.

U ontvangt een verificatie-e-mail op uw nieuwe e-mailadres. Klik op de verificatielink in deze e-mail. Voor beveiligingsdoeleinden ontvangt u ook een bevestigingbericht op uw oude e-mailadres.

Uw alternatieve e-mailadres wijzigen

Als u Gmail gebruikt, is het momenteel niet mogelijk om uw gebruikersnaam te wijzigen. U kunt echter wel het andere e-mailadres wijzigen dat aan uw account is gekoppeld:

1. Log in op de homepage van Google Accounts.

2. Geef in het veld het e-mailadres op dat u wilt gebruiken.

3. Klik op Opslaan.

Uw Google-account verwijderen

1. Log in op de homepage van Google Accounts.

2. Klik naast de lijst 'Mijn producten' op Bewerken. Op deze pagina kunt u uw account verwijderen.

hc_author_ashley

Ashley is Google Accounts-expert en auteur van deze Help-pagina. Laat hieronder feedback achter over hoe ze de pagina kan verbeteren.