Locatie in- of uitschakelen voor uw Android-apparaat

Wanneer de locatiemodus is ingeschakeld, kunt u informatie ontvangen op basis van waar uw apparaat is geweest. U kunt bijvoorbeeld automatisch relevante verkeersinformatie of betere zoekresultaten ontvangen.

Wanneer een app de exacte locatie van uw apparaat gebruikt, wordt Locatie Locatie bovenaan het scherm weergegeven.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9.0 en hoger. Meer informatie over het controleren van uw Android-versie.

Locatie in- of uitschakelen

Wanneer de locatiemodus is ingeschakeld, gebruikt uw apparaat gps, wifi, mobiele netwerken en sensoren om de locatie zo nauwkeurig mogelijk te bepalen.

Als u de locatiemodus uitschakelt, wordt deze ook voor alle apps uitgeschakeld. Veel functies werken dan niet.

1. Open de app Instellingen App Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en locatie en dan Locatie.
    • Opmerking: Als u 'Beveiliging en locatie' niet ziet, tikt u op Locatie.
  3. Als u 'Modus' ziet, gaat u naar de stappen voor Android 8.1 en lager.
  4. Schakel Locatie gebruiken in of uit.

Tip: Als u uw instellingen voor locatie vaak wijzigt, kunt u hier lezen hoe u snel instellingen kunt wijzigen.

Uw locatie delen voor hulp in noodgevallen

Bel een noodnummer, zodat hulpdiensten u snel kunnen vinden. Bel bijvoorbeeld:

• 911 in de Verenigde Staten
  • 112 in Europa
  • 999 op sommige andere locaties

De locatie van uw apparaat wordt automatisch gedeeld met behulp van de locatieservice voor noodgevallen (Emergency Location Service, ELS) van Android, als ELS werkt in uw land en op uw mobiele netwerk.

Hoe locatie delen in noodgevallen werkt

ELS wordt alleen ingeschakeld als u een noodnummer belt of sms't.

ELS zoekt en verzendt uw locatie door de locatiemodus in te schakelen en de locatieservices van Google te gebruiken tijdens uw noodoproep. Indien nodig kan ELS mobiele data inschakelen. Wanneer de alarmoproep of -sms is beëindigd, worden uw instellingen teruggezet naar hoe u ze had ingesteld.

Als u Android 8.1 of lager gebruikt

De nauwkeurigheidsmodus voor uw apparaat kiezen

U kunt uw locatiemodus kiezen op basis van nauwkeurigheid, snelheid en batterijverbruik.

1. Open de app Instellingen App Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en locatie en dan Locatie.
    • Opmerking: Als u 'Beveiliging en locatie' niet ziet, tikt u op Locatie.
  3. Tik op Modus. Kies vervolgens:
    • Nauwkeurig: Met deze modus worden gps, wifi, mobiele netwerken en sensoren gebruikt om de locatie zo nauwkeurig mogelijk te bepalen. De modus gebruikt de locatieservices van Google om uw locatie sneller en nauwkeuriger te schatten.
    • Batterijbesparing: Met deze modus worden bronnen met een lager batterijverbruik gebruikt, zoals wifi en mobiele netwerken. De modus gebruikt de locatieservices van Google om uw locatie sneller en nauwkeuriger te schatten.
    • Alleen apparaat: Met deze modus wordt uitsluitend gebruik gemaakt van gps. Voor deze modus worden de locatieservices van Google niet gebruikt om locatiegegevens te leveren. In deze modus kan het langer duren om de locatie van het apparaat te bepalen en is het batterijverbruik hoger.