Android-laitteen sijaintiasetusten valitseminen

Kun puhelimen sijaintiasetus on päällä, voit saada sen sijaintiin perustuvia tietoja, kuten työmatkaennusteita, paikallisia hakutuloksia ja vinkkejä läheisistä ravintoloista.

Kun sovellus käyttää puhelimen GPS-sijaintia, näytön yläreunassa näkyy Sijainti Sijainti.
Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 10:tä tai uudempaa versiota. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Puhelimen erilaiset sijaintiasetukset

Tärkeää: Jos asetat puhelimen sijainnin pois päältä, sovellukset tai palvelut eivät voi käyttää sen sijaintia, mutta voit silti saada paikallisia hakutuloksia ja mainoksia IP-osoitteesi perusteella.

Googlella on useita sijaintiin perustuvia palveluita, esimerkiksi nämä:

Vinkki: Sovelluksilla on omat sijaintiasetuksensa. Lue lisää sovellusten sijaintiasetusten määrittämisestä.

Puhelimen sijainnin asettaminen päälle tai pois päältä

1. Pyyhkäise alas näytön yläreunasta.
  2. Kosketa pitkään Sijainti Sijainti. Jos et näe Sijainti-kohtaa Sijainti:
    1. Valitse Muokkaa Muokkaa tai Asetukset Asetukset.
    2. Vedä Sijainti Sijainti pika-asetuksiin.

Vinkki: Jos nämä vaiheet eivät toimi, pyydä apua laitteen valmistajalta.

Kun sijainti on päällä
Kun sijainti on pois päältä

Käytä tarkempia sijaintitietoja puhelimella (Googlen sijaintipalvelut eli Googlen sijaintitietojen tarkkuus)

Puhelimen sijainnin tarkkuuden asettaminen päälle tai pois päältä

1. Pyyhkäise alas näytön yläreunasta.
  2. Kosketa pitkään Sijainti Sijainti.
  3. Valitse Lisäasetukset Ja sitten Googlen sijainnin tarkkuus
  4. Kytke Paranna sijaintitietojen tarkkuutta päälle tai pois päältä.
Kun Googlen sijaintitietojen tarkkuus on käytössä

Kun Googlen sijaintitietojen tarkkuus on käytössä, puhelin hakee mahdollisimman tarkan sijainnin näiden lähteiden avulla:

• GPS
  • Wi-Fi
  • Mobiiliverkot
  • Anturit
Kun Googlen sijaintitietojen tarkkuus ei ole käytössä

Jos poistat Googlen sijaintitietojen tarkkuuden käytöstä, puhelin käyttää sijainnin määrittämiseen pelkkää GPS:ää. Pelkkä GPS voi olla muita lähteitä hitaampi ja vähemmän tarkka määritystapa.

Läheisten verkkojen tai laitteiden haku puhelimella

Sovellukset saavat parempia sijaintitietoja, jos annat puhelimen hakea läheisiä Wi-Fi-tukiasemia tai Bluetooth-laitteita.

1. Pyyhkäise alas näytön yläreunasta.
  2. Kosketa pitkään Sijainti Sijainti.
  3. Valitse Wi-Fi-haku ja Bluetooth-haku
  4. Laita Wi-Fi-haku ja Bluetooth-haku päälle tai pois päältä.

Sijainnin lähettäminen hätätilanteessa

Voit auttaa hätäkeskusta löytämään sinut nopeasti soittamalla hätänumeroon, esim. 911 Yhdysvalloissa ja 112 Euroopassa.

Jos Android-hätäpaikannus toimii maassasi ja mobiiliverkossasi etkä ole poistanut hätäpaikannusta käytöstä, puhelin lähettää sijaintisi automaattisesti sen kautta. Jos hätäpaikannus ei ole käytössä, mobiilioperaattorisi voi silti lähettää laitteen sijainnin hätäpuhelun tai ‑tekstiviestin aikana.

Hätäpaikannuksen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Voit laittaa hätäpaikannuksen päälle tai pois päältä milloin vain.

1. Pyyhkäise alas näytön yläreunasta.
  2. Kosketa pitkään Sijainti Sijainti.
  3. Valitse Lisäasetukset Ja sitten Hätäpaikannus
  4. Laita Hätäpaikannus päälle tai pois päältä.

Näin hätäpaikannus toimii

Puhelin käyttää hätäpaikannusta vain, jos soitat tai lähetät tekstiviestin hätänumeroon.

Hätäpuhelun aikana hätäpaikannus voi käyttää Googlen sijaintipalveluja sekä muita tietoja mahdollisimman tarkan sijainnin saamiseksi.

Puhelin lähettää sijainnin valtuutetuille hätätilannekumppaneille, jotta hätäkeskus löytää sinut. Sijainti lähetetään hätätilannekumppaneille suoraan puhelimelta, ei Googlen kautta.

Kun hätäpaikannusta käyttänyt puhelu on päättynyt tai tekstiviesti lähetetty, puhelin lähettää Googlelle käyttö- ja analytiikkadataa, jotta hätäpaikannuksen toimintaa voidaan analysoida. Näistä tiedoista ei voi tunnistaa sinua, eikä Google käytä niitä tunnistamiseen.

Vinkki. Sijainnin lähettäminen hätäpaikannuksella on eri asia kuin sen jakaminen Google Mapsissa. Lue lisää sijainnin jakamisesta Google Mapsissa

Jos käytät vanhempaa Android-versiota

Sijaintiasetusten valinta (Android 9.0)

Näin muutat sijaintiasetuksia:

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Suojaus ja sijainti Ja sitten Sijainti.
    • Jos sinulla on työprofiili, valitse Lisäasetukset.

Valitse sitten vaihtoehto:

• Aseta sijainti päälle tai pois päältä: Valitse Sijainti.
  • Hae lähellä olevia verkkoja: Valitse Lisäasetukset Ja sittenHakeminen. Kytke Wi-Fi-haku tai Bluetooth-haku päälle tai pois päältä.
  • Aseta hätäpaikannus päälle tai pois päältä: Valitse Lisäasetukset Ja sitten Googlen hätäpaikannus. Kytke Hätäpaikannus päälle tai pois päältä.
Sijaintitilan valinta (Android 4.4–8.1)

Voit valita paikannustilan tarkkuuden, nopeuden ja virrankulutuksen perusteella.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Suojaus ja sijainti Ja sitten Sijainti. Jos Suojaus ja sijainti ‑kohtaa ei näy, valitse Sijainti.
  3. Valitse Tila. Valitse sitten:
    • Suuri tarkkuus: GPS:ää, Wi-Fi- ja mobiiliverkkoja sekä antureita käytetään mahdollisimman tarkan sijainnin määrittämiseen. Puhelimen sijainti pyritään määrittämään nopeammin ja tarkemmin Googlen sijaintipalvelujen avulla.
    • Virransäästötila: Sijainnin arviointiin käytetään akkua vähemmän kuluttavia lähteitä, kuten Wi-Fi- ja mobiiliverkkoja. Puhelimen sijainti pyritään määrittämään nopeammin ja tarkemmin Googlen sijaintipalvelujen avulla.
    • Vain laite: Käytä vain GPS:ää. Googlen sijaintipalveluja ei käytetä sijaintitietojen hakemiseen. Tällöin puhelimen sijainnin arvioiminen voi kestää kauemmin ja kuluttaa enemmän virtaa.
Sijainnin käyttöoikeuden valinta (Android 4.1–4.3)

Voit päättää, mitkä sijaintitiedot ovat puhelimen käytettävissä.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Henkilökohtainen-kohdasta Sijainnin käyttöoikeus.
  3. Kytke näytön yläreunasta Sijaintitietojen käyttö päälle tai pois päältä.
    • Kun sijainnin käyttö on päällä, valitse toinen tai molemmat näistä:
      • GPS-satelliitit: Antaa puhelimen arvioida sijainnin satelliittisignaalien, esim. auton GPS-laitteiden, perusteella.
      • Wi-Fi- ja mobiiliverkkosijainti: Antaa puhelimen määrittää sijainnin nopeammin Googlen sijaintipalvelun avulla, joko GPS:n kanssa tai ilman sitä.
    • Kun sijainnin käyttö on pois päältä:
      Puhelin ei löydä tarkkaa sijaintiasi eikä jaa sitä sovellusten kanssa.

Vinkki: Jos tabletillasi on useita käyttäjiä, jokaisella voi olla erilaiset sijainnin käyttöoikeusasetukset.