Android-laitteen sijaintiasetusten määritys

Kun Android-laitteen sijaintiasetus on päällä, voit saada sen sijaintiin perustuvaa tietoa, esimerkiksi työmatkaennusteita, paikallisia hakutuloksia ja vinkkejä läheisistä ravintoloista.

Kun sovellus käyttää laitteesi GPS-sijaintia, näytön yläreunassa näkyy Sijainti Sijainti.

Vinkki: Jos poistat sijainnin käytöstä laitteella, sovellukset tai palvelut eivät voi käyttää sen sijaintia, mutta voit silti saada paikallisia hakutuloksia ja mainoksia IP-osoitteesi perusteella.

Huom. Osa näistä vaiheista koskee vain Android 9.0:aa tai uudempaa versiota. Lue lisää Android-version tarkistamisesta.

Laitteen erilaiset sijaintiasetukset

Googlella on useita sijaintiin perustuvia palveluita, esimerkiksi nämä:

Huom. Sovelluksilla on omat sijaintiasetuksensa. Lue lisää sovellusten sijaintiasetusten määrittämisestä.

Laitteen sijainnin ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Suojaus ja sijainti.
  3. Napauta Sijainti.
  4. Aseta Käytä sijaintitietoja päälle tai pois päältä.

Vinkki: Voit myös kytkeä laitteen sijainnin päälle tai pois päältä pika-asetuksilla. Lue lisää.

Kun sijainti on päällä
Kun sijainti on pois päältä

Käytä tarkempia sijaintitietoja laitteella (Googlen sijaintipalvelut eli Googlen sijaintitietojen tarkkuus)

Laitteen sijainnin tarkkuuden ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Suojaus ja sijainti ja sitten Sijainti.
  3. Valitse Lisäasetukset ja sitten Googlen sijainnin tarkkuus.
    Huom. Jos Lisäasetukset-kohtaa ei näy tai Tila-kohta näkyy, noudata aiempien Android-versioiden ohjeita.
  4. Ota Paranna sijaintitietojen tarkkuutta käyttöön tai poista se käytöstä.
Kun Googlen sijaintitietojen tarkkuus on käytössä

Kun Googlen sijaintitietojen tarkkuus on käytössä, laite hakee mahdollisimman tarkan sijainnin näiden lähteiden avulla:

• GPS
  • Wi-Fi
  • Mobiiliverkot
  • Anturit
Kun Googlen sijaintitietojen tarkkuus ei ole käytössä

Jos poistat Googlen sijaintitietojen tarkkuuden käytöstä, laite käyttää sijainnin määrittämiseen pelkkää GPS:ää. Pelkkä GPS voi olla muita lähteitä hitaampi ja vähemmän tarkka määritystapa.

Läheisten verkkojen tai laitteiden haku laitteella

Voit auttaa sovelluksia saamaan parempia sovellustietoja antamalla laitteen hakea läheisiä Wi-Fi-tukiasemia tai Bluetooth-laitteita.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Suojaus ja sijainti ja sitten Sijainti.
  3. Valitse Lisäasetukset ja sitten Hakeminen.
    Huom. Jos Lisäasetukset-painiketta ei näy, valitse Hakeminen.
  4. Kytke Wi-Fi-haku tai Bluetooth-haku päälle tai pois päältä.

Sijainnin lähettäminen hätätilanteessa

Voit auttaa hätäkeskusta löytämään sinut nopeasti soittamalla hätänumeroon, joka on esimerkiksi

• Yhdysvalloissa 911
  • Euroopassa 112
  • joillakin muilla alueilla 999.

Jos Android-hätäpaikannus toimii maassasi ja mobiiliverkossasi, laite lähettää sijaintisi automaattisesti sen kautta.

Hätäpaikannuksen toiminta

Hätäpaikannus otetaan käyttöön vain, jos soitat tai lähetät tekstiviestin hätänumeroon.

Hätäpuhelun aikana hätäpaikannus ottaa laitteen sijainnin käyttöön ja käyttää Googlen sijaintipalveluja. Tarvittaessa Hätäpaikannus voi ottaa käyttöön myös mobiilidatan. Kun hätäpuhelu päättyy tai olet lähettänyt viestin, asetukset palautetaan ennalleen.

Huom. Sijainnin lähettäminen hätäpaikannuksella on eri asia kuin sen jakaminen Google Mapsissa. Lue lisää sijainnin jakamisesta Google Mapsissa.

Jos käytät vanhempaa Android-versiota

Sijaintitilan valinta (Android 4.4–8.1)

Voit valita paikannustilan tarkkuuden, nopeuden ja virrankulutuksen perusteella.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Suojaus ja sijainti ja sitten Sijainti.
    Huom. Jos Suojaus ja sijainti ‑kohtaa ei näy, valitse Sijainti.
  3. Valitse Tila. Valitse sen jälkeen jokin seuraavista:
    • Suuri tarkkuus: GPS:ää, Wi-Fi- ja mobiiliverkkoja sekä antureita käytetään mahdollisimman tarkan sijainnin määrittämiseen. Sijainti pyritään määrittämään nopeammin ja tarkemmin Googlen sijaintipalvelujen avulla.
    • Virransäästötila: Sijainnin arviointiin käytetään akkua vähemmän kuluttavia lähteitä, kuten Wi-Fi- ja mobiiliverkkoja. Sijainti pyritään määrittämään nopeammin ja tarkemmin Googlen sijaintipalvelujen avulla.
    • Vain laite ‑tila: Vain GPS:ää käytetään. Googlen sijaintipalveluja ei käytetä sijaintitietojen hakemiseen. Tällöin sijainnin arvioiminen voi kestää kauemmin ja kuluttaa enemmän virtaa.
Sijainnin käyttöoikeuden valinta (Android 4.1–4.3)

Voit päättää, mitkä sijaintitiedot ovat laitteen käytettävissä.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Henkilökohtainen-kohdasta Sijainnin käyttöoikeus.
  3. Kytke näytön yläreunassa Sijaintitietojen käyttö päälle tai pois päältä.
    • Kun sijainnin käyttö on päällä, valitse toinen tai molemmat näistä:
      • GPS-satelliitit: Antaa laitteen arvioida sijainnin satelliittisignaalien perusteella kuten auton GPS-laitteet.
      • Wi-Fi- ja mobiiliverkkosijainti: Antaa laitteen määrittää sijaintisi nopeammin Googlen sijaintipalvelun avulla, joko GPS:n kanssa tai ilman sitä.
    • Kun sijainnin käyttö on pois päältä:
      Laite ei löydä tarkkaa sijaintiasi eikä jaa sitä sovellusten kanssa.

Huom. Jos tabletillasi on useita käyttäjiä, jokaisella voi olla erilaiset sijainnin käyttöoikeusasetukset.