Slå Placering til eller fra på din enhed

Du kan slå placeringstilstand til eller fra på din Android-enhed. Du kan også nøjes med at ændre nøjagtighedstilstanden for enhedens placering. Nøjagtighedstilstanden anvender forskellige kilder til at anslå enhedens placering.

Når Placering er aktiveret på din enhed, kan du få oplysninger, der er baseret på, hvor din enhed har været. Du kan f.eks. få automatiske pendlerforslag eller bedre søgeresultater. Få oplysninger om, hvordan du administrerer din Placeringshistorik.

Bemærk! Android er ikke ens på alle enheder. Denne vejledning er til enheder, der kører Android 8.0 eller nyere. Find ud af, hvilken Android-version du har.

Skift placeringstilstand

Hvis du slår Placering helt fra på din enhed, er der ingen apps, der kan anvende enhedens placering (Dette omfatter både apps fra Google og andre apps). Mange nyttige funktioner deaktiveres.

Hvis du ringer til et alarmnummer, kan Androids Placeringstjeneste i nødstilfælde aktivere Placering i tilstanden "Høj nøjagtighed". Efter opkaldet vender dine indstillinger tilbage til deres normale tilstand.

Tip! Du kan føje Placering til din bjælke med indstillinger. Få mere at vide om Hurtige indstillinger.

Slå enhedens placering til eller fra
  1. Åbn appen Indstillinger Appen Indstillinger på enheden.
  2. Tryk på Sikkerhed og placering og dernæst  Placering (hvis "Sikkerhed og placering" ikke vises, skal du trykke på Placering).
  3. Slå Placering til eller fra
Vælg nøjagtighedstilstand for enheden

Du kan vælge placeringstilstand baseret på nøjagtighed, hastighed og batteriforbrug.

1. Åbn appen Indstillinger Appen Indstillinger på enheden.
  2. Tryk på Sikkerhed og placering og dernæst  Placering (hvis "Sikkerhed og placering" ikke vises, skal du trykke på Placering).
  3. Tryk på Tilstand. Vælg derefter:
    • Høj nøjagtighed
      Denne tilstand anvender GPS, Wi-Fi, mobilnetværk og sensorer for at opnå den højeste nøjagtighed for din enheds placering. Den bruger Googles placeringstjenester til at anslå enhedens placering hurtigere og mere nøjagtigt.
    • Batteribesparende
      Denne tilstand bruger kilder med lavere batteriforbrug, som f.eks. Wi-Fi og mobilnetværk. Den bruger Googles placeringstjenester til at anslå din placering hurtigere og mere nøjagtigt.
    • Kun via GPS
      Denne tilstand bruger kun GPS. Den bruger ikke Googles placeringstjenester til at give placeringsoplysninger. Den er muligvis langsommere til at anslå enhedens placering og bruger mere batteri.
Del din placering for at få hjælp i en nødsituation

Du kan hjælpe førstehjælpsydere med hurtigt at finde dig ved at tillade, at din telefon sender sin placering, når du ringer til et alarmnummer. Når du deler din placering på denne måde, anvendes Androids placeringstjeneste i nødstilfælde.

Du sender din placering med Placeringstjeneste i nødstilfælde ved at ringe til et alarmnummer (f.eks. 911 i USA, 112 i Europa og 999 visse andre steder). Vigtigt! Placeringstjeneste i nødstilfælde aktiveres kun, når du ringer til et alarmnummer.

Du kan sende din placering med Placeringstjeneste i nødstilfælde, hvis:

• Placeringstjeneste i nødstilfælde fungerer på dit mobilnetværk.
  • Din telefon kører Android 2.3 eller nyere med Google Play-tjenester.

Placeringstjeneste i nødstilfælde anvender GPS, Wi-Fi, mobilnetværk og sensorer til at registrere din telefons placering. Placeringstjeneste i nødstilfælde aktiverer Placering i tilstanden "Høj nøjagtighed". Funktionen kan om nødvendigt aktivere mobildata. Når du har afsluttet opkaldet til et alarmnummer, vender dine indstillinger tilbage til deres normale tilstand.

Genkend din placeringsstatus

Når en app anvender din enheds nøjagtige placering, vises Placering Placering på statusbjælken. Dette ikon betyder, at en placeringsnøjagtighedstilstand, der bruger mere batteri, er slået til. Det betyder ikke nødvendigvis, at der er GPS-aktivitet.