Gestionar la configuració d'ubicació en dispositius Android

Si tens la ubicació activada al dispositiu Android, pots obtenir informació en funció de la ubicació, com ara prediccions sobre els desplaçaments diaris, restaurants propers i resultats de la cerca locals.

Quan una aplicació utilitza la ubicació del dispositiu mitjançant el GPS, a la part superior de la pantalla es mostra la icona d'ubicació Ubicació.

Consell: quan desactives la ubicació del dispositiu, les aplicacions i els serveis no poden obtenir-ne la ubicació, però és possible que continuïs obtenint resultats de la cerca i anuncis locals en funció de la teva adreça IP.

Nota: alguns d'aquests passos només funcionen amb Android 9 i versions posteriors. Obtén informació sobre com pots comprovar la versió d'Android.

Informació sobre les opcions de configuració d'ubicació disponibles al dispositiu

Google té diversos serveis basats en la ubicació, com ara els següents:

Nota: les aplicacions tenen la seva pròpia configuració. Obtén informació sobre com pots gestionar la configuració d'ubicació de les aplicacions.

Activar o desactivar la ubicació del dispositiu

1. Obre l'aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Seguretat i ubicació.
  3. Toca Ubicació.
  4. Activa o desactiva Utilitza la ubicació.

Consell: també pots activar o desactivar la ubicació del dispositiu des de la configuració ràpida. Obtén més informació.

Quan la ubicació està activada
Quan la ubicació està desactivada

Ajudar el dispositiu a obtenir una ubicació més precisa (serveis d'ubicació de Google o precisió de la ubicació de Google)

Activar o desactivar la precisió de la ubicació del dispositiu

1. Obre l'aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Seguretat i ubicació i, a continuació, Ubicació.
  3. Toca Configuració avançada i, a continuació, Precisió de la ubicació de Google.
    Nota: si no veus l'opció "Configuració avançada" o si veus l'opció "Mode", segueix els passos per a versions anteriors d'Android.
  4. Activa o desactiva Millora la precisió de la ubicació.
Quan l'opció Precisió de la ubicació de Google està activada

Si l'opció Precisió de la ubicació de Google està activada, el dispositiu fa servir aquestes fonts per obtenir la ubicació més precisa:

• GPS
  • Wi‑Fi
  • xarxes mòbils
  • sensors
Quan l'opció Precisió de la ubicació de Google està desactivada

Si desactives l'opció Precisió de la ubicació de Google, el dispositiu només fa servir el GPS per trobar la ubicació. El GPS pot ser més lent i menys precís que altres fonts.

Permetre que el dispositiu cerqui xarxes o dispositius propers

Per ajudar les aplicacions a obtenir informació més precisa sobre la ubicació, pots permetre que el dispositiu cerqui punts d'accés Wi‑Fi o dispositius Bluetooth propers.

1. Obre l'aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Seguretat i ubicació i, a continuació, Ubicació.
  3. Toca Configuració avançada i, a continuació, Cerca.
    Nota: si no veus l'opció "Configuració avançada", toca Cerca.
  4. Activa o desactiva Cerca de xarxes Wi‑Fi o Cerca de dispositius Bluetooth.

Enviar la ubicació en cas d'emergència

Per ajudar els serveis d'emergència a trobar-te més ràpidament, truca a un número d'emergència. Per exemple, pots trucar als números següents:

• 911 als Estats Units
  • 112 a Europa
  • 999 en alguns altres llocs

Si la funció Serveis de localització per a emergències d'Android està disponible al teu país i a la teva xarxa mòbil, el dispositiu envia automàticament la ubicació fent servir aquests serveis.

Com funciona el servei de localització per a emergències

Aquesta funció només s'activa quan truques o envies un missatge a un número d'emergència.

Durant la trucada d'emergència, els serveis de localització per a emergències activen la ubicació del dispositiu i fan servir els serveis d'ubicació de Google. Si cal, també poden activar les dades mòbils. Un cop finalitzada la trucada o el missatge, recuperaràs la configuració que tenies.

Nota: enviar la ubicació a través dels serveis de localització per a emergències no és el mateix que compartir-la a través de Google Maps. Obtén informació sobre la funció Ubicació compartida de Google Maps.

Si fas servir una versió anterior d'Android

Triar el mode d'ubicació (Android 4.4-8.1)

Tria el mode d'ubicació en funció de si vols prioritzar la precisió, la velocitat o el consum de la bateria.

1. Obre l'aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Seguretat i ubicació i, a continuació, Ubicació.
    Nota: si no veus aquesta opció, toca Ubicació.
  3. Toca Mode. A continuació, tria:
    • Alta precisió: fa servir el GPS, la Wi‑Fi, les xarxes mòbils i els sensors per obtenir la ubicació més precisa. També utilitza els serveis d'ubicació de Google per calcular la ubicació del dispositiu de manera més ràpida i exacta.
    • Estalvi de bateria: fa servir fonts que utilitzen menys bateria, com ara les xarxes Wi‑Fi i mòbils. També utilitza els serveis d'ubicació de Google per calcular la ubicació del dispositiu de manera més ràpida i exacta.
    • Només dispositiu: fa servir únicament el GPS i no utilitza els serveis d'ubicació de Google per proporcionar informació sobre la ubicació. És possible que consumeixi més bateria i tardi més a calcular la ubicació del dispositiu.
Triar l'accés a la ubicació (Android 4.1-4.3)

Per controlar quina informació d'ubicació pot utilitzar el dispositiu, segueix aquests passos:

1. Obre l'aplicació Configuració del dispositiu.
  2. A "Personal", toca Accés a la ubicació.
  3. A la part superior de la pantalla, activa o desactiva l'opció Accés a la meva ubicació.
    • Si l'accés a la ubicació està activat, tria una d'aquestes opcions o totes dues:
      • Satèl·lits GPS: permet que el dispositiu determini la ubicació a partir de senyals de satèl·lit, de la mateixa manera que ho fa un dispositiu GPS al cotxe.
      • Ubicació per xarxa mòbil i Wi‑Fi: permet que el dispositiu utilitzi els serveis d'ubicació de Google per poder determinar més de pressa la teva ubicació, tant si utilitzes el GPS com si no ho fas.
    • Si l'accés a la ubicació està desactivat:
      El dispositiu no pot trobar la ubicació exacta ni compartir-la amb altres aplicacions.

Nota: si tens una tauleta amb diversos usuaris, cadascun pot tenir una configuració d'ubicació diferent.