Accountrechten

Op het tabblad Accountrechten van uw Google-account kunt u een lijst met sites en apps van derden bekijken. U heeft deze sites en apps toegang verleend tot uw Google-account en u kunt in deze lijst bekijken tot welke delen van uw account ze toegang hebben.

U kunt bijvoorbeeld een app hebben gedownload waarmee u trainingen met vrienden kunt plannen. Deze app kan toegang tot uw Google Agenda en Contactpersonen hebben gevraagd om tijdstippen en vrienden te kunnen voorstellen voor deze trainingen.

Een app kan verschillende toegangsniveaus voor uw Google-account hebben, maar hier volgen enkele voorbeelden:

'Volledige toegang tot account'

Wanneer u volledige toegang tot uw account verleend, kan de app bijna alle gegevens in uw Google-account bekijken en aanpassen. De app kan echter uw wachtwoord niet wijzigen, uw account niet verwijderen en niet namens u betalen met Google Wallet.

Bepaalde Google-apps kunnen worden vermeld onder 'Volledige toegang tot account'. U kunt bijvoorbeeld zien dat de Google Maps-app die u heeft gedownload voor uw iPhone of de Picasa-webapp op uw desktop volledige toegang tot uw account heeft.

Er kunnen ook gedeelten voor uw Android-apparaat of iPhone worden weergegeven. Als u uw telefoon ooit kwijtraakt, kunt u de toegang tot de Google-services op die telefoon intrekken. Als u uw telefoon later terugvindt, hoeft u alleen maar in te loggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord voordat u Google-services op de telefoon kunt gebruiken.

Dit recht 'Volledige toegang tot account' moet alleen worden verleend aan apps die u volledig vertrouwt en die zijn geïnstalleerd op uw pc, telefoon of tablet.

Als u volledige toegang tot uw account heeft verleend aan een app die u niet vertrouwt of herkent, raden we u aan dit recht in te trekken door op de knop Toegang intrekken te klikken.

'Uw basisprofielgegevens weergeven'

Deze apps hebben toegang tot basisgegevens in uw account, zoals uw naam, e-mailadres, geslacht of land. Er kan ook worden weergegeven dat de app u kan inloggen met uw Google-account. Dat betekent dat u kunt inloggen bij deze apps met uw Google-gebruikersnaam en -wachtwoord wanneer u bent ingelogd bij Google. Zo hoeft u geen nieuwe wachtwoorden te onthouden en geen nieuw account te maken.

Over lees- en schrijftoegang

Rechten voor bepaalde apps en sites kunnen lees- en schrijftoegang omvatten. Dit betekent dat de apps informatie over uw activiteit in de app of op de site kunnen plaatsen in Google-producten die u gebruikt. U heeft bijvoorbeeld een app op uw telefoon waarmee u kunt bijhouden hoe ver u hardloopt. Als deze app lees- en schrijftoegang voor Google+ heeft, kan de app het aantal kilometers dat u heeft hardgelopen, op uw Google+ pagina plaatsen.