Google-tilin pääsyoikeuksien jakaminen kolmannen osapuolen sovelluksille

Voit saada tiettyjä ominaisuuksia antamalla kolmannen osapuolen sovelluksille ja palveluille joitain pääsyoikeuksia Google-tilillesi. Esimerkiksi kuvanmuokkaussovellus voi pyytää pääsyä Google Kuviin filtterien lisäämistä varten.

Tässä on esimerkkejä Google-tuotteista, joihin kolmannen osapuolen sovellukset ja palvelut voivat pyytää pääsyä:

• Gmail
  • Drive
  • Kalenteri
  • Kuvat
  • Yhteystiedot

Tärkeää: Kolmannet osapuolet ovat Googlen ulkopuolisia yrityksiä tai kehittäjiä. Myönnä pääsy Google-tilillesi vain, jos luotat kolmannen osapuolen sovellukseen.

Google-tilin pääsyoikeuden myöntäminen kolmannen osapuolen sovellukselle

Voit jakaa joitain pääsyoikeuksia Google-tilisi dataan seuraamalla näitä ohjeita:

1. Kun kolmannen osapuolen sovellus tai palvelu pyytää jakamaan pääsyn Google-tilillesi, tarkista pyyntö huolellisesti, jotta näet, mitä tietoja ja lupia se pyytää.
  2. Jos päätät jakaa pääsyn, sinun on kirjauduttava Google-tilillesi.
  3. Myönnä kolmannen osapuolen sovellukselle tai palvelulle joitain pääsyoikeuksia Google-tilisi dataan.

Kolmannen osapuolen sovellukset voivat pyytää erilaisia pääsyoikeuksia Google-tilillesi. Ne voivat pyytää pääsyä seuraaviin:

• Pääsy profiilin perustietoihin: Profiilin perustietoihin kuuluvat nimesi, sähköpostiosoitteesi ja profiilikuvasi. Kolmannen osapuolen sovellus voi pyytää näitä tietoja uuden tilin luomiseksi kolmannen osapuolen sovellukseen tai palveluun. Kun kirjaudut Google-tilillä kolmannen osapuolen sovelluksiin ja palveluihin, joissa se on mahdollista, myönnät pääsyn perustietoihin. Lue, miten voit kirjautua Google-tilillä.
  • Google-tilin datan katsominen ja kopiointi: Kolmannen osapuolen sovellukset ja palvelut voivat pyytää lupaa katsoa ja kopioida dataasi, esim. yhteystietoja, kuvia ja YouTube-soittolistoja.
    • Jos peruutat kolmannen osapuolen sovelluksen pääsyn Google-tilillesi, se ei enää pääse dataasi. Voit joutua pyytämään aiemmin kerätyn datan poistamista.
  • Google-tilin datan ylläpito: Kolmannen osapuolen sovellukset tai palvelut voivat pyytää lupaa muokata, ladata, luoda tai poistaa Google-tilisi dataa.
    • Esimerkkejä:
      • Elokuvien muokkaussovellus voi muokata videotasi ja ladata sen YouTube-kanavallesi.
      • Tapahtumasuunnittelusovellus voi luoda tai poistaa tapahtumia Google Kalenteristasi.

Tee ilmoitus kolmannen osapuolen sovelluksesta

Yleisiä kysymyksiä Google-tilin pääsyoikeuksista

Mistä tiedän, millä kolmannen osapuolen sovelluksilla on pääsy Google-tilini dataan?
Yhteyksien hallintasivulta voit tarkistaa, mille sovelluksille ja palveluille olet myöntänyt pääsyn Google-tilillesi.

Vinkki: Jos haluat tarkistaa tai muuttaa kolmannen osapuolen sovelluksen tai palvelun pääsyoikeuksia, valitse sen nimi listalta.

Katso sovellukset ja palvelut

Miten voin poistaa kolmannen osapuolen pääsyn Google-tililleni?

Jos et enää halua, että kolmannen osapuolen sovelluksella on pääsy Google-tilillesi, voit poistaa sen kolmansien osapuolten yhteyksistä.

1. Varmista, että olet kirjautuneena Google-tilillesi.
  2. Katso sovellukset ja palvelut, joilla on kolmannen osapuolen pääsyoikeudet.
  3. Valitse listalta kolmannen osapuolen sovellus tai palvelu, jonka yhteyden haluat poistaa.
  4. Valitse Katso tiedot ja sitten Poista pääsyoikeudet ja sitten Vahvista.

Vinkki: Jos sinulla on useita yhteystyyppejä, kolmannen osapuolen pääsy näkyy kohdassa "{App name} on saanut pääsyn joihinkin Google-tilisi tietoihin".

Tarkista pääsyoikeudet

Kuinka suureen osaan Google-datastani kolmas osapuoli voi saada pääsyn?

Kolmannen osapuolen sovelluksilla on pääsy vain dataan ja palveluihin, joihin olet myöntänyt luvan. Ennen kuin Google jakaa dataasi kolmannen osapuolen sovellukselle tai palvelulle, näet listan datasta ja palveluista, joihin kolmas osapuoli haluaa pääsyn.

Jos esimerkiksi myönnät kolmannen osapuolen sovellukselle pääsyn vain Google Kalenteri ‐dataasi, sillä on pääsy vain kyseiseen dataan, ei muuhun Google-dataasi, kuten Google Kuviin tai Yhteystietoihin.

Voit poistaa pääsyn Google-tilillesi milloin tahansa.

Voiko kolmas osapuoli muokata Google-tilini dataa?

Voit myöntää kolmannen osapuolen sovelluksille eri pääsyoikeustasoja Google-tilillesi, esimerkiksi luvan nähdä tilin perustiedot tai nähdä ja muokata tilin dataa. Jos myönnät kolmannen osapuolen sovellukselle luvan ylläpitää Google-tilisi dataa, se voi muokata, luoda ja poistaa Google-tilin dataa. Kun myönnät pääsyn tilillesi, voit selvittää kolmannen osapuolen sovellusten pyytämät pääsyoikeustyypit kohdasta kolmansien osapuolten pääsyoikeudet.

Kannattaako minun jakaa Google-salasanani kolmannelle osapuolelle pääsyä varten?

Älä jaa Google-tilin salasanaa kolmannen osapuolen sovelluksessa tai palvelussa. Jos jaat Google-tilin salasanan kolmannen osapuolen sovellukselle tai palvelulle, sillä on täydet pääsyoikeudet tilillesi. Tämä voi vaarantaa tilin turvallisuuden.

Sen sijaan turvallisempaa on jakaa vain joitain pääsyoikeuksia Google-tilillesi luotetuille kolmannen osapuolen sovelluksille ja palveluille.

Mitä, jos olen kirjautuneena ulos Google-tililtäni?

Jos haluat myöntää kolmannen osapuolen sovellukselle tai palvelulle pääsyoikeuksia, sinun on oltava kirjautuneena Google-tilillesi.

Mitä, jos minulla on useita Google-tilejä?

Jos sinulla on useita Google-tilejä, sinua pyydetään valitsemaan haluamasi tili tai kirjautumaan toiselle Google-tilille, jotta voit jatkaa.

Mitä tapahtuu, jos poistan Google-tilini?

Jos poistat Google-tilisi, myös kaikki siihen liittyvät kolmannen osapuolen yhteydet poistetaan. Kolmannen osapuolen sovellus tai palvelu voi säilyttää tiedot, jotka olet jakanut sille aiemmin. Sinun on ehkä pyydettävä kolmannen osapuolen sovellusta poistamaan aiemmin kerätty data.

Mitä tapahtuu, jos poistan kolmannen osapuolen tilini?

Kolmannen osapuolen tilin poistaminen ei vaikuta Google-tiliisi.

• Jos haluat lopettaa datan jakamisen kolmannen osapuolen sovellukselle tai palvelulle, poista se yhteyksien hallintasivulta. Tämä peruuttaa kaikki aiemmin myöntämäsi pääsyoikeudet.