Het telefoonnummer in uw account wijzigen en aanpassen hoe het wordt gebruikt

U kunt telefoonnummers toevoegen aan, updaten in of verwijderen uit uw Google-account. Telefoonnummers worden voor verschillende doeleinden gebruikt. U kunt bepalen hoe uw nummers mogen worden gebruikt.

Een telefoonnummer toevoegen, updaten of verwijderen

1. Open uw Google-account.
  2. Selecteer Uw persoonlijke gegevens en vervolgens Telefoon in het gedeelte 'Persoonlijke info en privacy'.
  3. Vervolgens kunt u:
    • Een telefoonnummer toevoegen: Selecteer Hersteltelefoonnummer toevoegen onder 'Uw telefoonnummers'. (We raden u aan een hersteltelefoonnummer toe te voegen als u dat nog niet heeft gedaan.)
    • Uw telefoonnummer wijzigen: Selecteer naast uw nummer Bewerken Bewerken en vervolgens Nummer updaten. Volg de instructies.
    • Uw telefoonnummer verwijderen: Selecteer naast uw nummer Verwijderen Verwijderen en vervolgens Nummer verwijderen.
  4. Volg de instructies in het vak dat wordt weergegeven.

Opmerking: Wanneer u het nummer in uw Google-account wijzigt, is dit alleen van toepassing op sommige Google-services. Bekijk hoe u uw nummer kunt wijzigen voor andere Google-services.

Hoe telefoonnummers worden gebruikt

Als onderdeel van sommige Google-services

Uw telefoonnummer is gekoppeld aan bepaalde Google-services die u heeft ingesteld of die u gebruikt.

Als u bepaalde services wilt bekijken waarvoor uw telefoonnummer wordt gebruikt, controleert u het gedeelte Telefoon van uw Google-account. Klik of tik op de service om meer informatie te bekijken of wijzigingen aan te brengen.

Andere Google-services die telefoonnummers gebruiken, worden mogelijk niet op deze pagina vermeld. U kunt uw nummer wijzigen in de instellingen van bepaalde services, zoals de onderstaande:

Wijzigen hoe uw nummer wordt gebruikt

Als u de opties voor een bepaalde service wilt bekijken, gaat u naar de instellingen van deze service. Ga naar support.google.com als u hulp nodig heeft.

Voor het vergemakkelijken van inloggen en accountherstel

U kunt uw telefoonnummer gebruiken voor het volgende:

Voor extra contactmogelijkheden

U kunt beheren wie uw telefoonnummer kan bekijken. Ga naar Over mij om te wijzigen wie uw nummer kan bekijken.

Meer informatie over hoe mensen u via uw telefoonnummer kunnen vinden en contact met u kunnen leggen in Google-services. Als u deze instellingen wilt wijzigen, gaat u naar het gedeelte Telefoon van uw Google-account.

Voor betere personalisatie van de advertenties die u te zien krijgt

Als 'Advertenties personaliseren' is ingeschakeld, kan uw telefoonnummer worden gebruikt om de advertenties die u ziet relevanter voor u te maken. Als u uw telefoonnummer bijvoorbeeld gebruikt voor een loyaliteitsprogramma, ziet u mogelijk gerelateerde advertenties wanneer u Google Zoeken gebruikt.

Controleren of uw nummer op deze manier wordt gebruikt

1. Ga naar het gedeelte Telefoon van uw Google-account.
  2. Kijk of 'Advertenties personaliseren' wordt weergegeven naast 'Gebruik'.

Uw nummer niet meer gebruiken voor advertenties

U kunt 'Advertenties personaliseren' ingeschakeld laten voor uw Google-account, maar aangeven dat uw nummer niet meer mag worden gebruikt om advertenties te personaliseren.

1. Ga naar het gedeelte Telefoon van uw Google-account.
  2. Selecteer naast uw nummer Verwijderen Verwijderen en vervolgens Nummer verwijderen.
  3. Ga naar het gedeelte Telefoonnummer voor herstel van uw Google-account en voeg uw nummer opnieuw toe.
  4. Als u uw nummer wilt blijven gebruiken in andere Google-services, kunt u naar die services gaan en het nummer weer toevoegen.

Gepersonaliseerde advertenties uitschakelen

Wijzig uw advertentie-instellingen als u gepersonaliseerde advertenties wilt in- of uitschakelen. Als 'Advertenties personaliseren' is uitgeschakeld, wordt uw nummer niet gebruikt om advertenties op u toe te spitsen.

Voor het verbeteren van de functionaliteit op Google

Als 'In alle Google-services' wordt weergegeven op de pagina 'Telefoon', kan dit nummer worden gebruikt in Google-services.

Controleren of uw nummer op deze manier wordt gebruikt

1. Ga naar het gedeelte Telefoon van uw Google-account.
  2. Kijk of 'In alle Google-services' wordt weergegeven naast 'Gebruik'.

Uw nummer niet meer gebruiken op Google

1. Ga naar het gedeelte Telefoon van uw Google-account.
  2. Selecteer naast uw nummer Verwijderen Verwijderen en vervolgens Nummer verwijderen.
  3. Ga naar het gedeelte Telefoonnummer voor herstel van uw Google-account en voeg uw nummer opnieuw toe.
  4. Als u uw nummer wilt blijven gebruiken in andere Google-services, kunt u naar die services gaan en het nummer weer toevoegen.

Uw telefoonnummer verifiëren

Wanneer u een Google-account instelt, kunt u Google laten weten wat het nummer van uw telefoon is. Als u dat doet, controleren we of het nummer van u is. We proberen periodiek opnieuw te controleren of het nummer nog steeds van u is. Meer informatie over het verifiëren van uw nummer.

Google verkoopt uw persoonlijke gegevens (waaronder uw telefoonnummer) niet. Ga naar privacy.google.com voor meer informatie.