Tilillä olevan puhelinnumeron ja sen käyttötavan muuttaminen

Voit lisätä, muokata tai poistaa Google-tilillä olevia puhelinnumeroita. Puhelinnumeroita käytetään eri syistä, ja voit valita niiden käyttötavat.

Tärkeää: Voi kestää viikon, ennen kuin voit käyttää uutta puhelinnumeroa henkilöllisyytesi vahvistamiseen salasanan vaihtamisen tai muiden arkaluontoisten toimintojen yhteydessä.

Puhelinnumeron lisääminen, muuttaminen tai poistaminen

1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Google-tili. Jos et käytä Gmailia, siirry sivulle myaccount.google.com.
  1. Valitse yläreunasta Henkilökohtaiset tiedot.
  2. Valitse Yhteystiedot-kohdasta Puhelinnumero ja sitten puhelinnumerosi.
  3. Voit tehdä seuraavia asioita:
    • Puhelinnumeron lisääminen: Valitse Puhelinnumerosi-kohdasta Lisää palauttamisen puhelinnumero. (Suosittelemme palauttamisen puhelinnumeron lisäämistä, jos et ole jo tehnyt niin.)
    • Puhelinnumeron muuttaminen: Valitse puhelinnumeron vierestä Muokkaa puhelinnumeroa Muokkaa puhelinnumeroaja sitten Päivitä numero. Seuraa ohjeita.
    • Puhelinnumeron poistaminen: Valitse numerosi vierestä Poista puhelinnumero Poista puhelinnumeroja sitten Poista numero.
  4. Seuraa esiin tulevan kentän ohjeita.

Huom. Puhelinnumeron muuttaminen Google-tilillä vaikuttaa vain joihinkin Googlen palveluihin. Katso, miten voit vaihtaa muissa Googlen palveluissa käytettävän numeron.

Puhelinnumeroiden käyttötavat

Joidenkin Google-palveluiden yhteydessä

Puhelinnumerosi on yhdistetty tiettyihin määrittämiisi tai käyttämiisi Googlen palveluihin. Jos haluat nähdä kyseiset palvelut tai muokata niitä, kokeile näitä vaiheita:

1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
    2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Google-tili. Jos et käytä Gmailia, siirry sivulle myaccount.google.com.
  1. Valitse yläreunasta Henkilökohtaiset tiedot.
  2. Valitse Yhteystiedot-kohdasta Puhelin.
  3. Kun valitset puhelinnumeron vierestä Käyttö, näet joitain puhelinnumeroasi käyttäviä palveluita. Napauta palvelua, niin näet lisätietoja ja voit tehdä muutoksia.

Jos haluat nähdä palveluita, jotka käyttävät puhelinnumeroasi, siirry Google-tilisivusi Puhelin-osioon. Klikkaa tai napauta palvelua, niin näet lisätietoja ja voit tehdä muutoksia.

Sivun luettelossa ei välttämättä ole muita Google-palveluita, jotka käyttävät puhelinnumeroasi. Voit vaihtaa numeroasi tiettyjen palvelujen asetuksissa. Näitä ovat esimerkiksi

Numeron käyttötapojen muuttaminen

Näet tiettyä palvelua koskevat vaihtoehdot sen asetuksissa. Ohjeita on osoitteessa support.google.com.

Helpompi kirjautuminen ja tilin palauttaminen

Voit käyttää puhelinnumeroasi näihin:

Yhteydenoton helpottaminen

Voit valita, ketkä näkevät puhelinnumerosi.

1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
    2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Google-tili. Jos et käytä Gmailia, siirry sivulle myaccount.google.com.
  1. Valitse yläreunasta Henkilökohtaiset tiedot.
  2. Siirry Valitse, mitä muut näkevät ‑kohtaan ja valitse Siirry Tietoja minusta ‑osioon.
  3. Muuta jakamisasetuksia Henkilökohtaiset yhteystiedot ‑kohdassa.

Lue miten puhelinnumerosi avulla sinut voidaan löytää Googlen palveluista ja sinuun on helpompi ottaa yhteyttä.

Parempien mainosten ja Googlen palvelujen laittaminen päälle tai pois päältä

Tämä asetus sallii puhelinnumerosi käytön Googlen palveluissa osuvampien mainosten näyttämiseksi. Jos et halua personoituja mainoksia, laita asetus pois päältä.

1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Ylläpidä Google-tiliäsi. Jos et käytä Gmailia, siirry sivulle myaccount.google.com.
  3. Valitse yläreunasta Henkilökohtaiset tiedot.
  4. Valitse Yhteystiedot-kohdasta Puhelin.
  5. Valitse puhelinnumero, johon haluat tehdä muutoksia.
  6. Laita Asetukset-kohdan alta Parempia mainoksia ja Googlen palveluita päälle tai pois päältä.
Vinkki: Jos haluat jatkaa numeron käyttämistä muissa Googlen palveluissa, lisää numero uudestaan näissä palveluissa.
Käyttökokemuksen parantaminen Googlen palveluissa

Jos Puhelin-sivulla lukee Käytettävissä Googlen eri palveluissa, numeroa voidaan käyttää kaikissa Googlen palveluissa.

Numeron käyttötapojen tarkistaminen

1. Siirry Google-tilisi Puhelin-osioon.
  2. Katso, lukeeko Käyttö-kohdassa Käytettävissä Googlen eri palveluissa.

Puhelinnumeron käytön lopettaminen Googlen palveluissa

1. Avaa Gmail-sovellus iPhonella tai iPadilla.
    2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain ja sitten Google-tili. Jos et käytä Gmailia, siirry sivulle myaccount.google.com.
  1. Valitse yläreunasta Henkilökohtaiset tiedot.
  2. Valitse Yhteystiedot-kohdasta Puhelin.
  3. Valitse numerosi vierestä Poista puhelinnumero Poista puhelinnumeroja sitten Poista numero.
  4. Valitse vasemmasta yläreunasta Takaisin Takaisin.
  5. Valitse yläreunasta Tietoturva.
  6. Valitse Tapoja vahvistaa henkilöllisyytesi ‑kohdasta Palauttamispuhelinnumero. Lisää numerosi uudelleen näytön ohjeiden avulla.
  7. Lisää numerosi uudelleen muissa Googlen palveluissa, joissa haluat jatkaa numeron käyttämistä.

Puhelinnumeron todentaminen

Kun määrität Google-tilin, voit kertoa Googlelle puhelinnumerosi. Jos kerrot numerosi, vahvistamme, että se on sinun. Lisäksi vahvistamme omistajuutesi ajoittain uudelleen. Lisätietoja numeron todentamisesta

Google ei myy puhelinnumeroasi tai muita henkilötietojasi. Saat lisätietoja osoitteesta privacy.google.com.

true
Tervetuloa Google-tilille!

Näyttää siltä, että sinulla on uusi Google-tili! Lue, miten voit parantaa käyttökokemustasi Google-tilin tarkistuslistan avulla.