Tilillä olevan puhelinnumeron ja sen käyttötavan muuttaminen

Voit lisätä, muokata tai poistaa Google-tilillä olevia puhelinnumeroita. Puhelinnumeroita käytetään eri tavoin, ja voit valita niiden käyttötavat.

Puhelinnumeron lisääminen, muuttaminen tai poistaminen

1. Avaa Google-tilisi.
  2. Valitse Henkilötiedot ja yksityisyys ‑kohdasta Henkilökohtaiset tietosi ja sitten Puhelin.
  3. Voit tehdä seuraavia asioita:
    • Puhelinnumeron lisääminen: Valitse Puhelinnumerosi-kohdassa Lisää tilin palautuksen puhelinnumero. (Suosittelemme palauttamisen puhelinnumeron lisäämistä, jos et ole jo tehnyt niin.)
    • Puhelinnumeron muuttaminen: Valitse puhelinnumeron vierestä Muokkaa Muokkaa ja sitten Päivitä numero. Seuraa ohjeita.
    • Puhelinnumeron poistaminen: Valitse numerosi vierestä Poista Poista ja sitten Poista numero.
  4. Seuraa esiin tulevan kentän ohjeita.

Huom. Puhelinnumeron muuttaminen Google-tilillä vaikuttaa vain joihinkin Googlen palveluista. Katso, miten voit muuttaa muissa Googlen palveluissa käytettävää numeroa.

Puhelinnumeroiden käyttötavat

Joidenkin Google-palveluiden yhteydessä

Puhelinnumerosi on yhdistetty tiettyihin Google-palveluihin, jotka olet määrittänyt tai joita olet käyttänyt.

Jos haluat nähdä palveluita, jotka käyttävät puhelinnumeroasi, siirry Google-tilisivusi Puhelin-osioon. Klikkaa tai napauta palvelua, niin näet lisätietoja ja voit tehdä muutoksia.

Sivun luettelossa ei välttämättä ole muita Google-palveluita, jotka käyttävät puhelinnumeroasi. Voit vaihtaa numeroasi tiettyjen palvelujen asetuksissa. Näitä ovat esimerkiksi

Numeron käyttötapojen muuttaminen

Näet tiettyä palvelua koskevat vaihtoehdot sen asetuksissa. Ohjeita on osoitteessa support.google.com.

Helpompi kirjautuminen ja tilin palauttaminen

Puhelinnumerollasi voit:

Yhteydenoton helpottaminen

Voit hallita sitä, kuka näkee puhelinnumerosi. Siirry kohtaan Tietoja minusta, jos haluat muokata puhelinnumeron näkyvyyttä muille.

Lue, miten voit auttaa ihmisiä löytämään sinut Googlen palveluista ja ottamaan sinuun yhteyttä. Jos haluat muuttaa näitä asetuksia, siirry Google-tilisi Puhelin-osioon.

Yksilöllisempiä mainoksia

Jos yksilölliset mainokset on käytössä, puhelinnumeroasi saatetaan käyttää osuvampien mainosten näyttämiseen sinulle. Jos esimerkiksi käytät puhelinnumeroasi kanta-asiakasohjelmassa, saatat nähdä siihen liittyviä mainoksia Google Haussa.

Numeron käyttötapojen tarkistaminen

1. Siirry Google-tilisi Puhelin-osioon.
  2. Katso, lukeeko Käyttö-kohdassa Yksilölliset mainokset.

Puhelinnumeron mainontakäytön lopettaminen

Voit pitää yksilölliset mainokset käytössä Google-tililläsi mutta estää mainosten valitsemisen numerosi perusteella.

1. Siirry Google-tilisi Puhelin-osioon.
  2. Valitse numerosi vierestä Poista Poista ja sitten Poista numero.
  3. Siirry Google-tilisi Palauttamisen puhelinnumero ‑osioon ja lisää numerosi uudelleen.
  4. Lisää numerosi uudelleen muissa Googlen palveluissa, joissa haluat jatkaa numeron käyttämistä.

Yksilöllisten mainosten käytöstä poistaminen

Muuta mainosasetuksiasi, jos haluat ottaa yksilölliset mainokset käyttöön tai poistaa ominaisuuden käytöstä. Jos yksilölliset mainokset on pois käytöstä, mainoksia ei valita puhelinnumerosi avulla.

Google-palvelujen käyttökokemuksen parantaminen

Jos Puhelin-sivulla lukee Käytettävissä Googlen eri palveluissa, numeroa voidaan käyttää kaikissa Googlen palveluissa.

Numeron käyttötapojen tarkistaminen

1. Siirry Google-tilisi Puhelin-osioon.
  2. Katso, lukeeko Käyttö-kohdassa Käytettävissä Googlen eri palveluissa.

Puhelinnumeron käytön lopettaminen Googlen palveluissa

1. Siirry Google-tilisi Puhelin-osioon.
  2. Valitse numerosi vierestä Poista Poista ja sitten Poista numero.
  3. Siirry Google-tilisi Palauttamisen puhelinnumero ‑osioon ja lisää numerosi uudelleen.
  4. Lisää numerosi uudelleen muissa Googlen palveluissa, joissa haluat jatkaa numeron käyttämistä.

Vahvista numerosi

Kun määrität Google-tilin, voit kertoa Googlelle puhelinnumerosi. Jos kerrot numerosi, vahvistamme, että se on sinun. Lisäksi vahvistamme omistajuutesi ajoittain uudelleen. Lisätietoja numeron vahvistamisesta

Google ei myy puhelinnumeroasi tai muita henkilötietojasi. Saat lisätietoja osoitteesta privacy.google.com.