Endre telefonnummeret i kontoen din – sånn brukes det

Du kan legge til, oppdatere eller fjerne telefonnumre i Google-kontoen din. Telefonnumre brukes av forskjellige grunner, og du kan kontrollere hvordan numrene dine skal brukes.

Viktig: Det kan ta en uke før du kan bruke det nye telefonnummeret ditt til å bekrefte at det er deg, for sensitive handlinger som å endre passord.

Legg til, oppdater eller fjern telefonnumre

1. Åpne Gmail-appen på iPhone eller iPad.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller forbokstaven din og så Google-konto. Gå til myaccount.google.com hvis du ikke bruker Gmail.
  1. Trykk på Personopplysninger øverst.
  2. Under «Kontaktinformasjon» trykker du på Telefonnummer og så telefonnummeret ditt.
  3. Herfra kan du
    • legge til et telefonnummer: Velg Legg til et telefonnummer for gjenoppretting under «Telefonnumrene dine». (Vi anbefaler at du legger til et telefonnummer for gjenoppretting hvis du ikke allerede har gjort det.)
    • endre telefonnummeret ditt: Ved siden av nummeret ditt velger du Endre telefonnummer Endre telefonnummerog så Oppdater nummeret. Følg veiledningen.
    • slette telefonnummeret ditt: Ved siden av nummeret ditt velger du Fjern telefonnummeret Fjern telefonnummerog så Fjern nummeret.
  4. Følg veiledningen i boksen som åpnes.

Merk: Endringer av nummeret i Google-kontoen din gjelder bare for noen Google-tjenester. Finn ut hvordan du endrer nummeret ditt for andre Google-tjenester.

Hvordan brukes telefonnumre?

Som en del av enkelte Google-tjenester

Telefonnummeret ditt er knyttet til enkelte Google-tjenester du har konfigurert eller brukt. Følg disse trinnene for å se eller endre disse tjenestene:

1. Åpne Gmail-appen på iPhone eller iPad.
    2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller forbokstaven din og så Google-konto. Gå til myaccount.google.com hvis du ikke bruker Gmail.
  1. Trykk på Personopplysninger øverst.
  2. I «Kontaktinformasjon»-delen trykker du på Telefon.
  3. Under telefonnummeret ditt (ved siden av «Bruk») ser du noen av tjenestene som bruker det. For å finne ut mer eller gjøre endringer, trykk på de ulike tjenestene.

Du kan se noen av tjenestene som bruker telefonnummeret ditt, i Telefon-delen av Google-kontoen din. For å finne ut mer eller gjøre endringer, klikk eller trykk på de ulike tjenestene.

Det kan hende andre Google-tjenester som bruker telefonnumre, ikke er oppført på den siden. Du kan endre nummeret ditt i innstillingene for enkelte tjenester, for eksempel disse:

Endre hvordan nummeret ditt brukes

Du kan se alternativene for spesifikke tjenester ved å gå til de tilhørende innstillingene. Hvis du trenger hjelp, kan du gå til support.google.com.

Gjør pålogging og kontogjenoppretting enklere

Du kan bruke telefonnummeret ditt til

Gjør det enklere for andre å komme i kontakt med deg

Du kan endre hvem som kan se telefonnummeret ditt.

1. Åpne Gmail-appen på iPhone eller iPad.
    2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller forbokstaven din og så Google-konto. Gå til myaccount.google.com hvis du ikke bruker Gmail.
  1. Trykk på Personopplysninger øverst.
  2. Under «Velg hva andre ser» trykker du på Gå til Om meg.
  3. Endre delingsinnstillingene dine under «Personlig kontaktinformasjon».

Finn ut hvordan andre kan bruke telefonnummeret ditt for å finne og få kontakt med deg i Google-tjenester.

Slå «Bedre annonser og Google-tjenester» på eller av

Med denne innstillingen kan telefonnummeret ditt brukes på alle Google-tjenester, slik at du ser annonser som er mer relevante for deg. Slå av innstillingen hvis du ikke vil ha personlig tilpassede annonser.

1. Åpne Gmail-appen på iPhone eller iPad.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller forbokstaven dinog så Administrer Google-kontoen din. Gå til myaccount.google.com hvis du ikke bruker Gmail.
  3. Trykk på Personlig informasjon øverst.
  4. Trykk på Telefon under «Kontaktinformasjon».
  5. Velg telefonnummeret du vil endre.
  6. Under «Innstillinger» slår du «Bedre annonser og Google-tjenester» på eller av.
Tips: For å bruke nummeret ditt i andre Google-tjenester, gå til de aktuelle tjenestene og legg det til der.
Få en bedre opplevelse på Google

Hvis du ser «For alle Google-tjenester» på «Telefon»-siden, kan dette nummeret brukes for alle Googles tjenester.

Sjekk om nummeret ditt brukes på denne måten

1. Gå til Telefon-delen av Google-kontoen din.
  2. Se etter «For alle Google-tjenester» ved siden av «Bruk».

Hindre at nummeret ditt brukes på Google

1. Åpne Gmail-appen på iPhone eller iPad.
    2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller forbokstaven din og så Google-konto. Gå til myaccount.google.com hvis du ikke bruker Gmail.
  1. Trykk på Personopplysninger øverst.
  2. Trykk på Telefon under «Kontaktinformasjon».
  3. Ved siden av nummeret ditt velger du Fjern telefonnummeret Fjern telefonnummerog så Fjern nummeret.
  4. Trykk på Tilbake Tilbake øverst til venstre.
  5. Trykk på Sikkerhet øverst.
  6. Under «Metoder for å bekrefte at det er deg» trykker du på Telefonnummer for gjenoppretting. Følg trinnene på skjermen for å legge til nummeret ditt på nytt.
  7. For å fortsette å bruke nummeret ditt med andre Google-tjenester, gå til de aktuelle tjenestene og legg det til der.

Bekreft telefonnummeret ditt

Når du konfigurerer en Google-konto, kan du også legge til telefonnummeret ditt. Hvis du gjør det, bekrefter vi at nummeret tilhører deg, og dette gjør vi igjen fra tid til annen for å sikre at nummeret fortsatt tilhører deg. Finn ut mer om bekreftelse av nummeret ditt.

Google selger ikke personopplysninger – heller ikke telefonnumre. For å finne ut mer, gå til privacy.google.com.

true
Velkommen til Google-kontoen!

Vi ser at du har fått en ny Google-konto! Finn ut hvordan du kan få en bedre opplevelse med sjekklisten for Google-kontoen din.