Het telefoonnummer in uw account wijzigen en aanpassen hoe het wordt gebruikt

U kunt telefoonnummers toevoegen aan, updaten in of verwijderen uit uw Google-account. Telefoonnummers worden voor verschillende doeleinden gebruikt. U kunt bepalen hoe uw nummers mogen worden gebruikt.

Belangrijk: Het kan een week duren voordat u uw nieuwe telefoonnummer kunt gebruiken om te verifiëren dat u het bent als u gevoelige acties wilt uitvoeren, zoals uw wachtwoord wijzigen.

Een telefoonnummer toevoegen, updaten of verwijderen

1. Open het tabblad Persoonlijke informatie in je Google-account.
  2. Selecteer Contactgegevens en dan Telefoonnummer en dan je telefoonnummer.
  3. Je kunt nu het volgende doen:
    • Je telefoonnummer toevoegen: Selecteer naast Telefoon de optie Voeg een telefoonnummer voor herstel toe om je account te beveiligen. Selecteer in het dropdownmenu het land dat is gekoppeld aan je telefoonnummer en geef het telefoonnummer op.
    • Je telefoonnummer wijzigen: Selecteer Bewerken Bewerken en dan Nummer updaten naast je nummer.
    • Je telefoonnummer verwijderen: Selecteer Verwijderen Verwijderen en dan Nummer verwijderen naast je nummer.
  4. Volg de instructies in het vak dat je ziet.

Opmerking: Als je het nummer in je Google-account wijzigt, is dit alleen van toepassing op sommige Google-services. Bekijk hoe je je nummer wijzigt voor andere Google-services.

Hoe telefoonnummers worden gebruikt

Als onderdeel van sommige Google-services

Je telefoonnummer is gekoppeld aan bepaalde Google-services die je hebt ingesteld of die je gebruikt.

Als je bepaalde services wilt bekijken waarvoor je telefoonnummer wordt gebruikt, check je het gedeelte Telefoon van je Google-account. Klik of tik op de service om meer informatie te bekijken of wijzigingen aan te brengen.

Andere Google-services die telefoonnummers gebruiken, worden mogelijk niet op deze pagina vermeld. Je kunt je nummer wijzigen in de instellingen van bepaalde services, zoals deze:

Wijzigen hoe je nummer wordt gebruikt

Als je de opties voor een bepaalde service wilt bekijken, ga je naar de instellingen van deze service. Ga naar support.google.com als je hulp nodig hebt.

Voor het vergemakkelijken van inloggen en accountherstel

Je kunt je telefoonnummer gebruiken voor het volgende:

Voor extra contactmogelijkheden

Je kunt beheren wie je telefoonnummer ziet. Ga naar Over mij om te wijzigen wie je nummer ziet.

Meer informatie over hoe mensen je via je telefoonnummer kunnen vinden en contact met je kunnen leggen in Google-services Als je deze instellingen wilt wijzigen, ga je naar het gedeelte Telefoon van je Google-account.

'Betere advertenties en Google-services' aan- of uitzetten

Met deze instelling kan je telefoonnummer worden gebruikt in Google-services om je relevantere advertenties te laten zien. Als je geen gepersonaliseerde advertenties wilt zien, zet je de instelling uit.

1. Open je Google-account.
  2. Klik links of bovenaan op Persoonlijke informatie.
  3. Tik in het gedeelte Contactgegevens op Telefoon.
  4. Selecteer het telefoonnummer dat je wilt aanpassen.
  5. Zet onder Voorkeuren de optie 'Betere advertenties en Google-services' aan of uit.
Tip: Als deze optie aanstaat, zie je Op Google staan in het gedeelte Gebruik.
Voor het verbeteren van de functionaliteit op Google

Als In alle Google-services wordt weergegeven op de pagina Telefoon, kan dit nummer worden gebruikt in Google-services.

Nagaan of je nummer op deze manier wordt gebruikt

1. Ga naar het gedeelte Telefoon van je Google-account.
  2. Kijk of In alle Google-services wordt weergegeven naast Gebruik.

Je nummer niet meer gebruiken op Google

1. Ga naar het gedeelte Telefoon van je Google-account.
  2. Selecteer naast je nummer de optie Verwijderen Verwijderen en dan Nummer verwijderen.
  3. Ga naar het gedeelte Telefoonnummer voor herstel van je Google-account en voeg je nummer opnieuw toe.
  4. Als je je nummer wilt blijven gebruiken in andere Google-services, kun je naar die services gaan en het nummer weer toevoegen.

Je telefoonnummer bevestigen

Als je een Google-account instelt, kun je Google laten weten wat het nummer van je telefoon is. We controleren dan of het nummer van jou is en proberen periodiek opnieuw te controleren of het nummer nog steeds van jou is. Meer informatie over hoe je je nummer bevestigt

Google verkoopt uw persoonlijke gegevens (waaronder uw telefoonnummer) niet. Ga naar privacy.google.com voor meer informatie.

true
Welkom bij je Google-account

We hebben vastgesteld dat je een nieuw Google-account hebt. Ontdek hoe je je gebruikerservaring kunt verbeteren met de checklist voor je Google-account.