Meer informatie over hoe aanbevelingen uit jouw kringen werken

In de producten en services van Google worden soms je reviews, aanbevelingen en andere relevante activiteit weergegeven. Dit kan onder andere te maken hebben met winkelactiviteit, zoals op Google Play, en met advertenties. De profielnaam en profielfoto van uw Google-account kunnen bij die activiteit worden weergegeven.

Als u bijvoorbeeld naar 'Italiaanse restaurants' zoekt, kan een advertentie van een restaurant in de buurt worden weergegeven, samen met een positieve recensie van een klant. Ook kan op Google Play worden weergegeven dat iemand anders een review heeft gepost over een nieuw nummer of album.

Aanbevelingen uit uw kringen in advertenties in- of uitschakelen

1. Open de app Instellingen op je apparaat en tik op Google en dan Je Google-account beheren.
  2. Tik bovenaan op Mensen en delen.
  3. Tik onder 'Aanbevelingen in advertenties delen' op Aanbevelingen uit uw kringen beheren.
  4. Vink onderaan het selectievakje 'Op basis van mijn activiteit mag Google mijn profielnaam, profielfoto en activiteit weergeven in aanbevelingen uit mijn kringen in advertenties' aan of verwijder het vinkje uit dit selectievakje.

Belangrijk: Voor gebruikers jonger dan 18 jaar worden er geen acties weergegeven in aanbevelingen uit jouw kringen in advertenties en bepaalde andere contexten. De instelling voor aanbevelingen uit jouw kringen is niet beschikbaar voor Google-accounts voor kinderen jonger dan de toepasselijke leeftijd in je land of regio die onder toezicht staan.

true
Welkom bij je Google-account

We hebben vastgesteld dat je een nieuw Google-account hebt. Ontdek hoe je je gebruikerservaring kunt verbeteren met de checklist voor je Google-account.