Gör den nya säkerhetskontrollen. Öka Google-kontots säkerhet på två minuter.

Så här fungerar delade rekommendationer

Ibland visas dina recensioner, rekommendationer och annan relevant aktivitet i produkter och tjänster från Google. Det kan vara i samband med shopping på till exempel Google Play och i annonser. Tillsammans med aktiviteten kan även profilnamnet och profilfotot visas.

Om du till exempel söker efter ”italienska restauranger” kanske en annons för en restaurang i närheten visas tillsammans med din väns positiva recension. I Google Play kanske du även ser att någon annan har recenserat nya låtar och album.

Vi kallar detta för delade rekommendationer.

Här är några exempel på delade rekommendationer på Google. I exemplet Summertime Spas visas en delad rekommendation i en annons på Google Sök.

Du kan välja om du vill att ditt namn, foto och din aktivitet visas i delade rekommendationer i annonser på sidan Delade rekommendationer. Om användaren är under 18 visas inte aktivitet i delade rekommendationer i annonser och vissa andra sammanhang. Inställningen för delade rekommendationer är inte tillgänglig för Google-konton för barn under 13 år.

Så här aktiverar och inaktiverar du delade rekommendationer i annonser:

1. Logga in på Google-kontot. Om du öppnade den här sidan medan du skapade ditt konto slutför du först kontoregistreringen innan du fortsätter med anvisningarna här.
  2. Öppna Delade rekommendationer.
  3. Om du vill tillåta andra att se ditt namn, foto och din aktivitet i delade rekommendationer i annonser, markerar du kryssrutan bredvid Baserat på min aktivitet kan Google visa den tillsammans med mitt profilnamn och profilfoto i delade rekommendationer i annonser.
  4. Om du vill inaktivera den här inställningen avmarkerar du kryssrutan. Tänk på att om du avmarkerar kryssrutan kan inte Google dela dina rekommendationer i fall då de kan vara till hjälp för andra.