Sådan fungerer delte anbefalinger

Google viser nogle gange dine anmeldelser, anbefalinger og anden relevant aktivitet i sine produkter og tjenester. Det kan f.eks. være i annoncer eller i forbindelse med køb i Google Play. Profilnavnet og profilbilledet på din konto vises muligvis sammen med den pågældende aktivitet.

Hvis du f.eks. søger efter "italiensk restaurant", får du muligvis vist en annonce for en restaurant i nærheden sammen med din vens positive anmeldelse. Hvis du besøger Google Play kan du også se, om en anden person har anmeldt en ny sang eller et nyt album.

Disse kaldes delte anbefalinger.

Her er nogle eksempler på delte anbefalinger på Google. Eksemplet med "Summertime Spas" viser en delt anbefaling, som vises i en annonce.

Du bestemmer selv, om dit navn, dit billede og din aktivitet skal vises i delte anbefalinger, der vises i annoncer via siden "Delte anbefalinger". I forbindelse med brugere under 18 år vises handlinger ikke i delte anbefalinger i annoncer og visse andre sammenhænge. Indstillingen Delte anbefalinger er ikke tilgængelig for Google-konti til børn under 13 år.

Sådan aktiveres eller deaktiveres delte anbefalinger i annoncer:

1. Log ind på din Google-konto. Hvis du gik til denne side, inden du fik gennemført oprettelsen af din konto, skal du først afslutte oprettelsen og derefter vende tilbage hertil.
  2. Gå til Delte anbefalinger.
  3. Hvis du vil give andre personer mulighed for at se dit navn, dit billede og din aktivitet i delte anbefalinger, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for "På baggrund af min aktivitet må Google vise mit profilnavn, mit profilbillede og min aktivitet i delte anbefalinger, som vises i annoncer".
  4. Hvis du vil deaktivere indstillingen, skal du blot fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet. Husk, når du fjerner markeringen i afkrydsningsfeltet, kan Google ikke dele dine anbefalinger i visse tilfælde, hvor andre ellers ville kunne se og have gavn af dem.