Sånn fungerer anbefalinger fra venner

Noen ganger viser Google anmeldelsene og anbefalingene dine samt annen relevant aktivitet fra deg i produktene og tjenestene sine. Dette kan skje i kjøpssammenhenger, for eksempel på Google Play, eller i annonser. Profilnavnet og -bildet for kontoen din kan bli vist sammen med den aktuelle aktiviteten.

Hvis du for eksempel søker etter «italienske restauranter», kan du få opp en annonse for en lokal restaurant sammen med en positiv anmeldelse fra en annen person. Og på Google Play kan det hende du ser at noen andre har anmeldt en ny sang eller et nytt album.

Dette kaller vi anbefalinger fra venner.

Her er noen eksempler på anbefalinger fra venner på Google. I «Summertime Spas»-eksempelet ser du en anbefaling fra en venn som vises i en annonse:

Du kan selv bestemme om du vil at navnet og bildet ditt samt aktiviteten din kan inkluderes i anbefalinger fra venner som vises i annonser. Det gjør du på «Anbefalinger fra venner»-siden. Handlinger som utføres av brukere under 18 år, vises ikke i anbefalinger fra venner i annonser og enkelte andre sammenhenger. Anbefalinger fra venner-innstillingen er ikke tilgjengelig for kontoer for barn under 13 år.

Sånn slår du av eller på anbefalinger fra venner i annonser:

1. Logg på Google-kontoen din. Hvis du har kommet til denne siden mens du holdt på med å opprette kontoen din, bør du gjøre deg ferdig med den prosessen først og så komme tilbake hit.
  2. Gå til Anbefalinger fra venner.
  3. Du kan tillate at andre ser navnet og bildet ditt samt aktiviteten din i anbefalinger fra venner i annonser, ved å merke av for «Basert på aktiviteten min kan Google vise navnet og profilbildet mitt i «anbefalinger fra venner», som vises i annonser».
  4. Hvis du vil slå av denne innstillingen, kan du fjerne avmerkingen. Husk at hvis du fjerner avmerkingen, kan ikke Google dele anbefalingene dine i visse tilfeller der andre kanskje hadde sett og dratt nytte av dem.