Jaettujen suositusten toimintaperiaate

Google näyttää toisinaan arvostelujasi, suosituksiasi sekä muita vastaavia toimintojasi tuotteidensa ja palvelujensa yhteydessä. Tämä voi tapahtua esimerkiksi mainosten tai ostosten yhteydessä, kuten Google Playssa. Profiilinimesi ja ‑kuvasi voidaan näyttää toimintasi yhteydessä.

Jos haet esimerkiksi italialaista ravintolaa, saatat nähdä lähellä olevan ravintolan mainoksen ja myönteisen käyttäjäarvion. Voit myös nähdä Google Playssa, että ystäväsi on arvostellut uuden kappaleen tai albumin.

Näitä kutsutaan jaetuiksi suosituksiksi.

Tässä on muutamia esimerkkejä Googlen jaetuista suosituksista. Summertime Spas ‑esimerkissä jaettu suositus näkyy mainoksessa:

Jaetut suositukset ‑sivulla voit itse valita, saako nimesi, kuvasi ja toimintasi näkyä mainosten yhteydessä jaetuissa suosituksissa. Jos olet alle 18-vuotias, toimintaasi ei näytetä jaetuissa suosituksissa mainoksissa ja tietyissä muissa yhteyksissä. Jaetut suositukset ‑asetus ei ole käytettävissä alle 13-vuotiaiden lasten Google-tileillä.

Jaettujen suositusten käyttöön ottaminen ja käytöstä poistaminen mainoksissa:

1. Kirjaudu Google-tilillesi. Jos päädyit tälle sivulle tiliä luodessasi, luo ensin tilisi loppuun ja palaa sitten tänne.
  2. Valitse Jaetut suositukset.
  3. Valitse kohta "Toimintani perusteella Google voi näyttää profiilinimeni, profiilikuvani ja toimintani mainoksissa näkyvissä jaetuissa suosituksissa", niin muut voivat nähdä nimesi, kuvasi ja toimintasi jaetuissa suosituksissa mainoksissa.
  4. Poista valinta, jos haluat poistaa tämän käytöstä. Muista, että valinnan poistamisen jälkeen Google ei voi jakaa suosituksiasi tapauksissa, joissa muut voisivat hyötyä niistä.