Så här fungerar delade rekommendationer

Ibland visas dina recensioner, rekommendationer och annan relevant aktivitet i produkter och tjänster från Google. Det kan vara i samband med shopping på till exempel Google Play och i annonser. Tillsammans med aktiviteten kan även Google-kontots profilnamn och profilbild visas.

Om du till exempel söker efter italienska restauranger kan en annons för en restaurang i närheten visas tillsammans med någons positiva recension. Eller så kanske du ser att någon annan har recenserat en ny låt eller ett nytt album på Google Play.

Aktivera och inaktivera delade rekommendationer i annonser

1. Öppna Google-kontot.
  2. Välj Dela rekommendationer i annonser under Personer och delning.
  3. Välj Hantera delade rekommendationer.
  4. Markera eller avmarkera kryssrutan Baserat på min aktivitet kan Google visa den tillsammans med mitt profilnamn och profilfoto i delade rekommendationer i annonser (längst ned).

Obs! Om användaren är under 18 år visas inte aktivitet i delade rekommendationer i annonser och vissa andra sammanhang. Inställningen för delade rekommendationer är inte tillgänglig för Google-konton för barn under 13 år.