Hoe aanbevelingen uit uw kringen werken

In de producten en services van Google worden soms uw recensies, aanbevelingen en andere relevante activiteit weergegeven. Dit kan onder andere te maken hebben met winkelactiviteit, zoals op Google Play, en met advertenties. De profielnaam en profielfoto van uw Google-account kunnen bij die activiteit worden weergegeven.

Als u bijvoorbeeld naar 'Italiaanse restaurants' zoekt, kan een advertentie van een restaurant in de buurt worden weergegeven, samen met een positieve recensie van een klant. Ook kan op Google Play worden weergegeven dat iemand anders een recensie heeft geschreven over een nieuw nummer of album.

Aanbevelingen uit uw kringen in advertenties in- of uitschakelen

1. Open de Gmail-app  op uw iPhone of iPad.
    2. Tik rechtsboven op uw profielfoto of initiaal en dan Je Google-account beheren. Als u Gmail niet gebruikt, gaat u naar myaccount.google.com.
  1. Tik bovenaan op Mensen en delen.
  2. Tik onder 'Aanbevelingen in advertenties delen' op Aanbevelingen uit uw kringen beheren.
  3. Vink onderaan het selectievakje 'Op basis van mijn activiteit mag Google mijn profielnaam, profielfoto en activiteit weergeven in aanbevelingen uit mijn kringen in advertenties' aan of verwijder het vinkje uit dit selectievakje.

Opmerking: Voor gebruikers jonger dan achttien jaar worden er geen acties weergegeven in aanbevelingen uit uw kringen in advertenties en bepaalde andere contexten. De instelling voor aanbevelingen uit uw kringen is niet beschikbaar voor Google-accounts voor kinderen jonger dan dertien jaar.