Jaettujen suositusten toimintaperiaate

Google näyttää toisinaan arvostelujasi, suosituksiasi sekä muita vastaavia toimintojasi tuotteidensa ja palvelujensa yhteydessä. Tämä voi tapahtua esimerkiksi mainosten tai Google Play ‑ostosten yhteydessä. Google-tilisi profiilinimi ja ‑kuva voidaan näyttää toimintasi yhteydessä.

Jos haet esimerkiksi italialaista ravintolaa, saatat nähdä lähellä olevan ravintolan mainoksen ja myönteisen käyttäjäarvion. Voit myös nähdä Google Playssa, että ystäväsi on arvostellut uuden kappaleen tai albumin.

Jaettujen suositusten käyttöön ottaminen ja käytöstä poistaminen mainoksissa

1. Avaa Google-tilisi.
  2. Valitse Henkilötiedot ja yksityisyys ‑kohdasta Henkilökohtaiset tietosi.
  3. Valitse Jaetut suositukset.
  4. Valitse valintaruutu alareunan kohdasta "Toimintani perusteella Google voi näyttää profiilinimeni, profiilikuvani ja toimintani mainoksissa näkyvissä jaetuissa suosituksissa" tai poista sen valinta.

Huom. Jos olet alle 18-vuotias, toimintaasi ei näytetä jaetuissa suosituksissa mainoksissa ja tietyissä muissa yhteyksissä. Jaetut suositukset ‑asetus ei ole käytettävissä alle 13-vuotiaiden lasten Google-tileillä.