När Google kan skicka ett sms

Det här är några situationer när du kan få ett sms från Google.

Du kommer inte in på kontot och vill återställa lösenordet

Om du har lagt till ett telefonnummer för återställning i kontot kan Google sms:a en kod till dig. Med hjälp av den här koden kan du återställa lösenordet och få åtkomst till kontot igen. Läs mer om hur du använder mobilen som återställningsalternativ.

Du har registrerat dig för tvåstegsverifiering

Om du använder tvåstegsverifiering har du valt att få en verifieringskod via sms när du loggar in. Koden ger kontot ett extra skydd. Läs mer om tvåstegsverifiering.

Du skapar ett nytt konto och vi vill kontrollera att du inte är en robot

Om du skapar ett Google-konto kan vi be dig att ange en verifieringskod som vi skickar till din telefon. Läs mer om hur du verifierar kontot via sms.

Du loggar in och vi vill förvissa oss om att det verkligen är du

Ibland får du utföra ett extra inloggningssteg. Det kan till exempel vara om

• du är någonstans där du inte brukar vara när du loggar in
  • du använder en enhet som du inte har använt tidigare.

Det extra steget kan vara att ange en verifieringskod som vi skickar till din telefon via sms. Läs mer om ovanliga inloggningar.

Du har gjort ändringar i kontot

Du får ett e-postmeddelande när något som rör säkerhet ändras i kontot (till exempel att lösenordet byts). Du kan även får dessa aviseringar via sms. Läs mer om säkerhetsaviseringar.

Du har fått en kod via sms som du inte har begärt

Du kan ignorera och radera sms-koden du har fått. Dela inte koder du har fått med någon annan. Gör regelbundna säkerhetskontroller för att få anpassade rekommendationer och råd om hur du skyddar Google-kontot.