Vær klar til å finne en mistet Android-enhet

For å være forberedt i tilfelle du mister en telefon, et nettbrett eller en Wear OS-klokke, kan du sjekke at Finn enheten min kan finne enheten.Hvis du allerede har mistet enheten, kan du finne ut hvordan du finner, låser eller tømmer den.

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 8.0 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Sørg for at du kan finne enheten din

For å finne, låse eller tømme en Android-enhet må enheten

• være logget på en Google-konto
  • ha «Posisjon» slått på
  • ha «Finn enheten min» slått på
  • ha Google Play installert
  • opprette en reservekode for totrinnsbekreftelse
  • være koblet til mobildata eller wifi
Trinn 1: Sjekk at du er logget på en Google-konto
  1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger på enheten.
  2. Trykk på profilbildet øverst til høyre.
  3. Bekreft at e-postadressen du brukte til å logge på, er riktig.

Tips: Hvis du har et nettbrett som brukes av flere personer, kan bare eieren av nettbrettet endre disse innstillingene.

Trinn 2: Sjekk at Posisjon er på
  1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger på enheten.
  2. Trykk på Posisjon.
  3. Slå på Posisjon.
Trinn 3: Sjekk at Finn enheten min er på
  1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger på enheten.
  2. Trykk på Sikkerhet Og så Finn enheten min.
    • Hvis du ikke ser «Sikkerhet», trykker du på Sikkerhet og posisjon eller Google Og så Sikkerhet.
  3. Sjekk om «Finn enheten min» er slått på.

Tips: I Android-versjon 5.0 og eldre ligger «Finn enheten min»-innstillingene under «Google Innstillinger»-appen

Trinn 4: Sjekk at enheten er synlig i Google Play

Viktig: Hvis du skjuler en enhet i Google Play, vises den ikke i Finn enheten min.

1. Åpne https://play.google.com/library/devices.
  2. Sørg for at det er merket av for «Vis i menyer» øverst til venstre.
Trinn 5: Sjekk at du kan finne enheten
  1. Åpne android.com/find.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Hvis du har mer enn én enhet, velger du enheten øverst på skjermen.
Trinn 6: Installer Finn enheten min-appen
  1. For å administrere enhetene dine og finne dem, installer Finn enheten min-appen Finn enheten min-appen.
  2. Trykk på Logg på.

Tips: Hvis du har et nettbrett som brukes av flere personer, kan bare eieren av nettbrettet endre disse innstillingene.

Trinn 7: Opprett en reservekode for totrinnsbekreftelse

Viktig: Du finner enheten på https://android.com/find. Du kan også bruke Google Finn enheten min-appen i Gjestemodus med e-postadressen din og passordet ditt.

Hvis du mister den primære Android-enheten din og vil låse eller tømme den eksternt, må du slå på totrinnsbekreftelse. Ettersom den primære Android-enheten kan være metoden for totrinnsbekreftelse, for eksempel en bekreftelseskode, er det viktig å ha en reservekode. Hvis du ikke har reservekoder eller en fysisk sikkerhetsnøkkel, kan det hende du må kontakte mobiloperatøren din for å bestille et nytt SIM-kort.

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Trykk på Sikkerhet.
  3. Under «Google-pålogging» trykker du på Totrinnsbekreftelse.
  4. Trykk på Reservekoder.

Finn ut mer om reservekoder.

Hvis du glemmer passordet ditt, mister telefonen din eller av andre grunner ikke kan logge på, kan du bruke reservekoder for å få tilgang til kontoen igjen. Finn ut mer om totrinnsbekreftelse og reservekoder.

En fysisk sikkerhetsnøkkel er en av de sterkeste metodene for å beskytte kontoen. Oppbevar den fysiske sikkerhetsnøkkelen på et trygt sted. Hvis du mister den primære Android-enheten din eller den blir stjålet, kan du bruke den fysiske nøkkelen til å logge på https://android.com/find. Finn ut mer om alternativer for sikkerhetsnøkler.

Installer appen

Installer Finn enheten min-appen Finn enheten min-appen for å være forberedt på å kunne bruke en Android-enhet til å finne en annen.