Vær klar til å finne en mistet Android-enhet

For å være forberedt i tilfelle du mister en Android-enhet eller Wear OS-klokke, kan du sjekke at Finn enheten min kan finne den.

Hvis du allerede har mistet enheten, kan du finne ut hvordan du finner, låser eller tømmer den.

Merk: Android kan variere fra enhet til enhet. Denne veiledningen gjelder for enheter som kjører Android 8.0 eller nyere. Finn ut hvordan du kan sjekke Android-versjonen din.

Sørg for at du kan finne enheten din

Finn enheten min er på som standard etter du har logget på med en Google-konto på en Android-enhet.

For å bruke Finn enheten min, må en mistet Android-enhet

• være slått på
  • være logget på en Google-konto
  • være koblet til mobildata eller Wi-Fi
  • være synlig på Google Play
  • ha Posisjon slått på
  • ha Finn enheten min slått på
Trinn 1: Sjekk at Finn enheten min er på
Hvis du har slått av Finn enheten min:
  1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Sikkerhet og posisjon. (Hvis du ikke ser «Sikkerhet og posisjon», trykker du på Google og deretter Sikkerhet.)
  3. Trykk på Finn enheten min.
  4. Slå på Finn denne enheten fra en ekstern posisjon og Tillat ekstern låsing og tømming.

Hvis du har et nettbrett som brukes av flere personer, kan bare eieren av nettbrettet endre disse innstillingene.

Trinn 2: Sjekk at Posisjon er på
  1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Sikkerhet og posisjon og deretter Posisjon. (Hvis du ikke ser «Sikkerhet og posisjon», trykker du på Posisjon.)
  3. Slå på Posisjon.
Trinn 3: Sjekk at synlighet i Google Play er på
Hvis du skjuler en enhet i Google Play, vises den ikke i Finn enheten min. Slik viser du en enhet:
  1. Åpne play.google.com/settings.
  2. Velg enheten under «Synlighet».
Trinn 4: Sjekk at du kan finne enheten din
  1. Åpne android.com/find.
  2. Logg på Google-kontoen din.
    Merk: Hvis denne enheten har mer enn én brukerprofil, må du logge på med en Google-konto som er på hovedprofilen. Finn ut mer om brukerprofiler.
  3. Klikk på denne enheten øverst på skjermen hvis du har mer enn én enhet.

Installer appen

Installer Finn enheten min-appen Finn enheten min-appen for å være forberedt på å kunne bruke en Android-enhet til å finne en annen.