Rensa cacheminne och ta bort cookies

När du använder en webbläsare, till exempel Chrome, sparas viss information från webbplatser i cacheminnet och som cookies. Vissa problem åtgärdas av att rensa dem, som till exempel problem med inläsning eller formatering på webbplatser.

I Chrome

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Rensa webbinformation.
  3. Välj ett tidsintervall, till exempel Senaste timmen eller Sedan start.
  4. Markera de typer av information som du vill ta bort.
  5. Klicka på Rensa data.

Läs mer om hur du ändrar fler inställningar för cookies i Chrome. Du kan till exempel ta bort cookies för en viss webbplats.

I andra webbläsare

Om du använder Safari, Firefox eller en annan webbläsare besöker du webbläsarens supportwebbplats för anvisningar.

När informationen har rensats

När du har rensat cacheminnet och tagit bort cookies:

• Vissa inställningar på webbplatser tas bort. Om du till exempel var inloggad måste du logga in igen.
  • Om du har aktiverat synkronisering i Chrome förblir du inloggad på det Google-konto som synkroniseras så att din data kan raderas på alla enheter.
  • Vissa webbplatser kan verka långsammare eftersom innehållet, till exempel bilder, måste läsas in på nytt.

Cacheminnet och cookies fungerar så här

• Cookies är filer som skapas när du besöker webbplatser. De förbättrar upplevelsen när du surfar genom att webbinformationen sparas.
  • Delar av webbsidor, till exempel bilder, sparas i cacheminnet så att de läses in snabbare nästa gång du besöker sidan.