Tøm bufferen og fjern informasjonskapslene

Når du bruker en nettleser, for eksempel Chrome, lagrer den noe informasjon fra nettsteder i bufferen og informasjonskapslene. Tømming av disse løser visse problemer, for eksempel problemer med innlasting eller formatering på nettsteder.

I Chrome-appen

1. Åpne Chrome-appen Chrome på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på Mer Mer øverst til høyre.
  3. Trykk på Logg og så Slett nettlesingsdata.
  4. Sjekk at det er et avmerkingssymbol ved siden av «Informasjonskapsler og nettstedsdata» og «Bufrede bilder og filer».
  5. Trykk på Slett nettlesingsdata.

Finn ut hvordan du kan endre flere innstillinger for informasjonskapsler i Chrome.

I andre nettleserapper

Hvis du bruker Safari, Firefox eller en annen nettleser, bør du sjekke det aktuelle nettstedet for brukerstøtte for å få veiledning.

Dette skjer når du fjerner denne informasjonen

Dette skjer når du tømmer bufferen og fjerner informasjonskapslene:

• Enkelte innstillinger på nettsteder blir slettet. Hvis du for eksempel var logget på, må du logge på igjen.
  • Enkelte nettsteder kan virke tregere, fordi innhold, for eksempel bilder, må lastes inn på nytt.

Slik fungerer buffer og informasjonskapsler

• Informasjonskapsler er filer opprettet av nettstedene du besøker. De gjør brukeropplevelsen din på nettet enklere ved å lagre nettlesingsdata.
  • Bufferen husker deler av sider, for eksempel bilder, for å åpne sidene raskere neste gang.