Tøm bufferen og fjern informasjonskapslene

Når du bruker en nettleser, for eksempel Chrome, lagrer den noe informasjon fra nettsteder i bufferen og informasjonskapslene. Tømming av disse løser visse problemer, for eksempel problemer med innlasting eller formatering på nettsteder.

I Chrome-appen

1. Åpne Chrome-appen Chrome på Android-telefonen eller -nettbrettet.
  2. Trykk på Mer Mer øverst til høyre.
  3. Trykk på Logg og deretter Slett nettlesingsdata.
  4. Velg en tidsperiode øverst. For å slette alt, velg Alle datoer.
  5. Merk av for «Informasjonskapsler og data fra nettsteder» og «Bufrede bilder og filer».
  6. Trykk på Slett data.

Finn ut hvordan du kan endre flere innstillinger for informasjonskapsler i Chrome.

I andre nettleserapper

Hvis du bruker Firefox eller en annen nettleser, bør du sjekke det aktuelle nettstedet for brukerstøtte for å finne veiledning.

Dette skjer når du fjerner denne informasjonen

Dette skjer når du tømmer bufferen og fjerner informasjonskapslene:

• Enkelte innstillinger på nettsteder blir slettet. Hvis du for eksempel var logget på, må du logge på igjen.
  • Enkelte nettsteder kan virke tregere, fordi innhold, for eksempel bilder, må lastes inn på nytt.
  • Hvis du er logget på Chrome, forblir du logget på Googles nettsteder, for eksempel google.com og youtube.com.

Slik fungerer buffer og informasjonskapsler

• Informasjonskapsler er filer opprettet av nettstedene du besøker. De gjør brukeropplevelsen din på nettet enklere ved å lagre nettlesingsdata.
  • Bufferen husker deler av sider, for eksempel bilder, for å åpne sidene raskere neste gang.