Cachegeheugen en cookies wissen

Wanneer u een browser gebruikt, zoals Chrome, wordt er informatie van websites in het cachegeheugen en in cookies opgeslagen. Als u het cachegeheugen en cookies wist, worden bepaalde problemen opgelost, zoals laad- of opmaakproblemen op sites.

In de Chrome-app

1. Open de Chrome-app Chrome op uw iPhone of iPad.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Tik op Geschiedenis en dan Browsegegevens wissen.
  4. Zorg ervoor dat er een vinkje staat naast 'Cookies en sitegegevens' en 'Afbeeldingen en bestanden in cachegeheugen'.
  5. Tik op Browsegegevens wissen.

Meer informatie over hoe u meer cookie-instellingen kunt wijzigen in Chrome.

In andere browser-apps

Als u Firefox of een andere browser gebruikt, bekijkt u de ondersteuningssite voor instructies.

Wat gebeurt er nadat u deze gegevens heeft gewist

Nadat u het cachegeheugen en cookies heeft gewist, gebeurt het volgende:

• Sommige instellingen op sites worden verwijderd. Als u bijvoorbeeld was ingelogd, moet u opnieuw inloggen.
  • Sommige sites kunnen trager lijken omdat content (zoals afbeeldingen) opnieuw moet worden geladen.

Hoe het cachegeheugen en cookies werken

• Cookies zijn bestanden die worden gemaakt door sites die u bezoekt. Ze verbeteren de online functionaliteit door browsegegevens op te slaan.
  • Het cachegeheugen onthoudt delen van pagina's, zoals afbeeldingen, om ze sneller te openen tijdens uw volgende bezoek aan een pagina.