Cachegeheugen en cookies wissen

Wanneer u een browser gebruikt, zoals Chrome, wordt er informatie van websites in het cachegeheugen en in cookies opgeslagen. Als u het cachegeheugen en cookies wist, worden bepaalde problemen opgelost, zoals laad- of opmaakproblemen op sites.

In de Chrome-app

1. Open de Chrome-app Chrome op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Tik op Geschiedenis en dan Browsegegevens wissen.
  4. Kies bovenaan een periode. Als u alles wilt verwijderen, selecteert u Onbeperkt.
  5. Vink de selectievakjes aan naast 'Cookies en sitegegevens' en 'Gecachte afbeeldingen en bestanden'.
  6. Tik op Gegevens wissen.

Meer informatie over hoe u meer cookie-instellingen kunt wijzigen in Chrome.

In andere browser-apps

Als u Firefox of een andere browser gebruikt, bekijkt u de ondersteuningssite voor instructies.

Wat gebeurt er nadat u deze gegevens heeft gewist

Nadat u het cachegeheugen en cookies heeft gewist, gebeurt het volgende:

• Sommige instellingen op sites worden verwijderd. Als u bijvoorbeeld was ingelogd, moet u opnieuw inloggen.
  • Sommige sites kunnen trager lijken omdat content (zoals afbeeldingen) opnieuw moet worden geladen.
  • Als u bent ingelogd bij Chrome, blijft u ingelogd op Google-websites zoals google.com en youtube.com.

Hoe het cachegeheugen en cookies werken

• Cookies zijn bestanden die worden gemaakt door sites die u bezoekt. Ze verbeteren de online functionaliteit door browsegegevens op te slaan.
  • Het cachegeheugen onthoudt delen van pagina's, zoals afbeeldingen, om ze sneller te openen tijdens uw volgende bezoek aan een pagina.