Cache en cookies wissen

Cookies (bestanden die worden gemaakt door websites die u bezoekt) en het cachegeheugen van uw browser zorgen ervoor dat pagina's sneller worden geladen en u gemakkelijker op internet surft.

Als u de cookies en het cachegeheugen van uw browser wist, worden website-instellingen (zoals gebruikersnamen en wachtwoorden) verwijderd en zijn sommige sites mogelijk iets langzamer. Dit komt doordat alle afbeeldingen opnieuw moeten worden geladen.

Cachegeheugen en cookies wissen

Google Chrome

Computer
  1. Open Chrome.
  2. Klik in de werkbalk van uw browser op Meer Meer.
  3. Plaats de muisaanwijzer op Meer hulpprogramma's en klik vervolgens op Browsegegevens wissen.
  4. Vink in het venster 'Browsegegevens wissen' de selectievakjes aan voor Cookies en andere site- en plug-ingegevens en Gecachte afbeeldingen en bestanden.
  5. Gebruik het menu bovenaan om te selecteren hoeveel gegevens u wilt verwijderen. Kies het eerste gebruik om alles te verwijderen.
  6. Klik op Browsegegevens wissen.
Android
  1. Open Chrome.
  2. Tik in de werkbalk van uw browser op Meer Meer.
  3. Tik op Geschiedenis en vervolgens op Browsegegevens wissen.
  4. Vink onder 'Browsegegevens wissen' de selectievakjes aan voor Cookies en sitegegevens en Gecachte afbeeldingen en bestanden.
  5. Gebruik het menu bovenaan om te selecteren hoeveel gegevens u wilt verwijderen. Kies het eerste gebruik om alles te verwijderen.
  6. Tik op Browsegegevens wissen.
iOS
  1. Open Chrome.
  2. Tik in de werkbalk van uw browser op Meer Meer.
  3. Tik op Geschiedenis en vervolgens op Browsegegevens wissen.
  4. Vink onder 'Browsegegevens wissen' de selectievakjes aan voor Cookies en sitegegevens en Gecachte afbeeldingen en bestanden.
  5. Gebruik het menu bovenaan om te selecteren hoeveel gegevens u wilt verwijderen. Kies het eerste gebruik om alles te verwijderen.
  6. Tik op Browsegegevens wissen.

Andere browsers

Raadpleeg en volg de instructies voor uw browser:

Tip

Als webpagina's niet goed worden weergegeven, bekijk de pagina dan in de incognito- of privémodus van uw browser. Op deze manier kunt u nagaan of het probleem wordt veroorzaakt door iets anders dan uw cachegeheugen of cookies.

Bij Google gebruiken we cookies om de kwaliteit van onze service te verbeteren. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over cookies.

hc_author_ashley

Ashley is Google Accounts-expert en auteur van deze Help-pagina. Laat hieronder feedback achter over hoe ze de pagina kan verbeteren.