Cachegeheugen en cookies wissen

Wanneer u een browser gebruikt, zoals Chrome, wordt er informatie van websites in het cachegeheugen en in cookies opgeslagen. Als u het cachegeheugen en cookies wist, worden bepaalde problemen opgelost, zoals laad- of opmaakproblemen op sites.

In Chrome

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Browsegegevens wissen.
  3. Selecteer een periode, zoals Afgelopen uur of Altijd.
  4. Selecteer de typen informatie die je wilt verwijderen.
  5. Klik op Gegevens wissen.

Meer informatie over hoe je meer cookie-instellingen wijzigt in Chrome U kunt bijvoorbeeld cookies voor een specifieke site verwijderen.

In andere browsers

Als u Firefox of een andere browser gebruikt, bekijkt u de ondersteuningssite voor instructies.

Wat gebeurt er nadat u deze gegevens heeft gewist

Nadat u het cachegeheugen en cookies heeft gewist, gebeurt het volgende:

• Sommige instellingen op sites worden verwijderd. Als u bijvoorbeeld was ingelogd, moet u opnieuw inloggen.
  • Als u synchronisatie inschakelt in Chrome, blijft u ingelogd bij het Google-account waarmee u synchroniseert om uw gegevens op al uw apparaten te verwijderen.
  • Sommige sites kunnen trager lijken omdat content (zoals afbeeldingen) opnieuw moet worden geladen.

Hoe het cachegeheugen en cookies werken

• Cookies zijn bestanden die worden gemaakt door sites die u bezoekt. Ze verbeteren de online functionaliteit door browsegegevens op te slaan.
  • Het cachegeheugen onthoudt delen van pagina's, zoals afbeeldingen, om ze sneller te openen tijdens uw volgende bezoek aan een pagina.