Välimuistin tyhjentäminen ja evästeiden poistaminen

Evästeet eli käyttämiesi verkkosivustojen luomat tiedostot ja sivujen latautumista nopeuttava selaimen välimuisti tekevät internetin käytöstä helpompaa.

Kun tyhjennät selaimen välimuistin ja evästeet, verkkosivuston asetukset (kuten käyttäjänimet ja salasanat) poistetaan. Jotkin sivustot saattavat vaikuttaa hitaammilta, sillä kaikki kuvat on ladattava uudelleen.

Välimuistin tyhjentäminen ja evästeiden poistaminen

Google Chrome

Tietokone
  1. Avaa Chrome.
  2. Napsauta selaimen työkalurivillä Lisää Lisää.
  3. Vie osoitin kohtaan Lisää työkaluja ja klikkaa sitten Poista selaustiedot.
  4. Valitse Poista selaustiedot ‑laatikosta Evästeet ja muut sivoston ja laajennuksien tiedot ja Välimuistissa olevat kuvat ja tiedostot.
  5. Valitse yläosassa olevasta valikosta, kuinka paljon tietoja haluat poistaa. Valitse kaikki, jos haluat poistaa kaikki tiedot.
  6. Valitse Poista selaustiedot.
Android
  1. Avaa Chrome.
  2. Napauta selaimen työkalurivillä Lisää Lisää.
  3. Napauta Historia ja sitten Poista selaustiedot.
  4. Valitse Poista selaustiedot ‑kohdassa Evästeet ja sivustotiedot ja Välimuistissa olevat kuvat ja tiedostot.
  5. Valitse yläosassa olevasta valikosta, kuinka paljon tietoja haluat poistaa. Valitse alusta asti, jos haluat poistaa kaikki tiedot.
  6. Napauta Poista tiedot.
iOS
  1. Avaa Chrome.
  2. Napauta selaimen työkalurivillä Lisää Lisää.
  3. Napauta Historia ja sitten Poista selaustiedot.
  4. Valitse Poista selaustiedot ‑kohdassa Evästeet ja sivustotiedot ja Välimuistissa olevat kuvat ja tiedostot.
  5. Valitse yläosassa olevasta valikosta, kuinka paljon tietoja haluat poistaa. Valitse alusta asti, jos haluat poistaa kaikki tiedot.
  6. Napauta Poista tiedot.

Muut selaimet

Tarkista selainkohtaiset ohjeet ja noudata niitä:

Vinkki

Jos verkkosivut eivät näy oikein, voit kokeilla selaimen käyttämistä incognito- tai yksityinen selaaminen ‑tilassa. Näin näet, johtuuko ongelma jostain muusta kuin välimuistista tai evästeistä.

Google käyttää evästeitä palvelun laadun parantamiseen. Saat lisätietoja evästeistä tutustumalla tietosuojakäytäntöömme.