Rensa cacheminne och ta bort cookies

När du använder en webbläsare, till exempel Chrome, sparas viss information från webbplatser i cacheminnet och som cookies. Vissa problem åtgärdas av att rensa dem, som till exempel problem med inläsning eller formatering på webbplatser.

I Chrome-appen

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer Mer uppe till höger.
  3. Tryck på Historik följt av Rensa webbinformation.
  4. Kontrollera att Cookies, webbplatsdata och Cachade bilder och filer är markerade med en bock.
  5. Tryck på Rensa webbinformation.

Läs mer om hur du ändrar fler inställningar för cookies i Chrome.

I andra webbläsarappar

Om du använder Safari, Firefox eller en annan webbläsare besöker du webbläsarens supportwebbplats för anvisningar.

När informationen har rensats

När du har rensat cacheminnet och tagit bort cookies:

• Vissa inställningar på webbplatser tas bort. Om du till exempel var inloggad måste du logga in igen.
  • Vissa webbplatser kan verka långsammare eftersom innehållet, till exempel bilder, måste läsas in på nytt.

Cacheminnet och cookies fungerar så här

• Cookies är filer som skapas när du besöker webbplatser. De förbättrar upplevelsen när du surfar genom att webbinformationen sparas.
  • Delar av webbsidor, till exempel bilder, sparas i cacheminnet så att de läses in snabbare nästa gång du besöker sidan.