Een Google-account verwijderen of herstellen

Als u uw Google-account verwijdert, is dit van invloed op alle gegevens die zijn gekoppeld aan dat account. U heeft bijvoorbeeld geen toegang meer tot uw e-mails in Gmail of documenten in Google Drive.

Wat er gebeurt wanneer u uw account verwijdert

Zodra u uw Google-account heeft verwijderd, heeft u geen toegang meer tot services waarbij u was ingelogd, zoals Gmail, Drive of Agenda, en gaan alle aan uw account gekoppelde gegevens verloren, waaronder e-mails, foto's en transactiegegevens. U heeft ook geen toegang meer tot abonnementen op YouTube; gekochte films, games of muziek op Google Play; of wachtwoorden die u mogelijk heeft opgeslagen in uw Chrome-browser. Zodra uw Gmail-gebruikersnaam is verwijderd, kunt u deze later niet opnieuw gebruiken. U kunt dus geen nieuw Google-account met dezelfde gebruikersnaam maken.

Als u uw Gmail-adres gebruikt om in te loggen bij andere services of als u het gebruikt voor wachtwoordherstel voor andere services, moet u uw gegevens in die services updaten voordat u uw Google-account verwijdert.

Voordat u uw account verwijdert, is het belangrijk dat u de aan uw account gekoppelde gegevens en producten bekijkt in Google Dashboard.

Uw Google-account verwijderen of herstellen

Uw Google-account verwijderen
  1. Log in bij Mijn account. Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u het opnieuw instellen.
  2. Selecteer Uw account of services verwijderen in het gedeelte 'Accountvoorkeuren'.
  3. Kies Google-account en gegevens verwijderen.
  4. Controleer wat u gaat verwijderen en vink beide selectievakjes onder aan de pagina aan.
  5. Kies Account verwijderen.

Opmerking: Als u uw account verwijdert, heeft u geen toegang meer tot uw gegevens. We raden u aan uw gegevens te downloaden voordat u uw account verwijdert.

Als u deze stappen niet kunt volgen, is uw account mogelijk gemaakt door een organisatie die of bedrijf dat andere stappen voor verwijdering vereist.

Een Google-account herstellen

Als u uw Google-account heeft verwijderd, kunt u gedurende korte tijd proberen het account te herstellen:

1. Ga naar de pagina Ondersteuning voor wachtwoorden.
  2. Selecteer Ik ondervind andere problemen met inloggen.
  3. Volg de stappen op het scherm om uw identiteit te verifiëren.

Opmerking: U kunt uw account mogelijk niet herstellen als u een ander e-mailadres, zoals Hotmail of Yahoo, heeft gekoppeld aan uw Google-account.

Bepaalde Google-services verwijderen uit uw account

1. Log in bij Mijn account.
  2. Selecteer Uw account of services verwijderen in het gedeelte 'Accountvoorkeuren'.
  3. Selecteer de service die u wilt verwijderen en volg de instructies op het scherm.
hc_author_kelly

Kaley maakt deel uit van het ondersteuningsteam voor Google Accounts en is auteur van deze Help-pagina. Laat hieronder suggesties achter hoe ze haar artikel kan verbeteren.