Tijdens routineonderhoud is een aantal gebruikers door het systeem uitgelogd van hun Google-account. Als u een van deze gebruikers bent, kunt u inloggen met uw gebruikelijke gebruikersnaam en wachtwoord op https://accounts.google.com. Als u uw wachtwoord niet meer weet of om een andere reden niet kunt inloggen, kunt u hier uw accountwachtwoord herstellen. Uit veiligheidsoverwegingen kunnen onze ondersteuningsmedewerkers u niet helpen bij wachtwoordproblemen.

Uw Google-account verwijderen

Als u uw Google-account verwijdert, heeft dit effect op alle gegevens die aan dat account zijn gekoppeld en alle services die u gebruikt, zoals Gmail, Google Play of YouTube.

U kunt uw Google-account op elk gewenst moment verwijderen, maar u kunt het mogelijk niet herstellen. U kunt uw account ook verwijderen van een Pixel-telefoonNexus-apparaat of andere Android-apparaten zonder uw volledige account te verwijderen.

Stap 1: Wat er gebeurt wanneer u uw account verwijdert

Nadat u uw Google-account heeft verwijderd, kunt u geen gebruik meer maken van het volgende:

• Services waarbij u moet inloggen, zoals Gmail, Drive en Agenda.
  • Gegevens die aan uw account zijn gekoppeld, zoals e-mails, foto's en transactiegegevens.
  • Abonnementen en content die u heeft gekocht op YouTube, zoals films en tv-programma's.
  • Content die u heeft gekocht op Google Play, zoals apps, films, games of muziek.
  • Informatie die u heeft opgeslagen in Chrome.
  • Uw gebruikersnaam voor Gmail. Nadat u uw gebruikersnaam heeft verwijderd, kan deze niet meer opnieuw door u of anderen worden gebruikt.
Als u een Android-apparaat gebruikt

Zonder Google-account heeft u geen toegang meer tot bepaalde apps en services op uw apparaat.

• Google Play: U kunt geen apps of games downloaden of updaten via de Play Store. U kunt gekochte muziek, films, boeken of tijdschriften ook niet gebruiken. Dit geldt ook voor muziek die u niet in Google Play heeft gekocht, maar die wel is geüpload in uw opslagruimte voor muziek. De vooruitgang van uw games, prestaties en andere gegevens die in Google Play Games zijn gekoppeld aan uw Google-account, kunnen verloren gaan.
  • Contacten: Contacten die alleen zijn opgeslagen in uw Google-account, gaan verloren en worden mogelijk niet gesynchroniseerd met uw apparaten.
  • Drive: Gegevens worden niet opgeslagen in Drive en er wordt geen back-up van de gegevens gemaakt via Android Backup Service. Dit geldt ook voor foto's die u met uw apparaat maakt of documenten die uit e-mails zijn gedownload. U kunt geen bestanden downloaden of uploaden.
Als u een Chromebook gebruikt

Zodra u uw Google-account heeft verwijderd, kunt u het volgende niet meer vinden of gebruiken:

• Chrome-apps voor het verwijderde account, zowel gratis apps als betaalde apps.
  • Chrome-extensies voor het verwijderde account, zowel gratis extensies als betaalde extensies.

U kunt anderen uw Chromebook nog steeds tijdelijk laten gebruiken en inloggen met een Google-account dat niet is verwijderd.

Stap 2: Uw gegevens updaten en downloaden

Wanneer u uw account verwijdert, heeft u geen toegang meer tot uw gegevens. Voordat u uw account verwijdert:

• Controleer in het Google Dashboard de gegevens die aan uw account zijn gekoppeld.
  • Update uw gegevens voor services waarvoor u uw Gmail-adres gebruikt om in te loggen.
  • Update uw gegevens voor wachtwoordherstel.
  • Bekijk meer informatie over het downloaden van uw gegevens.

Stap 3: Uw Google-account verwijderen

1. Log in bij Mijn account. Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u het resetten.
  2. Selecteer Uw account of services verwijderen onder Accountvoorkeuren.
  3. Kies een service om te verwijderen of selecteer Google-account en gegevens verwijderen.
  4. Controleer wat u gaat verwijderen en volg de instructies.
  5. Kies Verwijderen. Als u uw account per ongeluk heeft verwijderd, bekijkt u meer informatie over het herstellen van uw account.

Als u deze stappen niet kunt volgen, is uw account mogelijk gemaakt door uw organisatie of bedrijf. Neem contact op met de beheerder voor hulp.

hc_author_ashley

Ashley is Google Accounts-expert en auteur van deze Help-pagina. Laat hieronder feedback achter over hoe ze de pagina kan verbeteren.