Een Google-account verwijderen of herstellen

Als u uw account per ongeluk heeft verwijderd en het wilt herstellen, controleert u of u een nieuw account heeft gemaakt met dezelfde gebruikersnaam. Er kunnen niet tegelijkertijd twee accounts bestaan met dezelfde gebruikersnaam, dus u moet in dat geval eerst de gebruikersnaam wijzigen van het nieuwe account voordat u het oude account kunt herstellen.

Het verwijderen van uw Google-account heeft invloed op alle producten die aan dat account zijn gekoppeld. Als u bijvoorbeeld Gmail gebruikt met uw account, heeft u geen toegang meer tot die e-mail. U kunt bovendien uw gebruikersnaam voor Gmail niet meer gebruiken. Voordat u uw account verwijdert, bekijkt u de gegevens en producten die aan uw account zijn gekoppeld op het Google Dashboard.

Een Google-account verwijderen

1. Log in bij de startpagina van Google Accounts. Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u het opnieuw instellen.
  2. Klik bovenaan op Gegevenstools.
  3. Klik in het vak 'Gegevenstools' op Account en gegevens verwijderen. Als deze link niet onder aan de pagina wordt weergegeven, is uw account mogelijk gemaakt door een organisatie of bedrijf dat andere stappen voor verwijdering vereist.
  4. Bevestig dat u uw account wilt verwijderen. Hiervoor moet u deze twee opties selecteren:
    • 'Ja, ik wil mijn account verwijderen.'
    • 'Ja, ik neem nog steeds de volledige verantwoordelijkheid voor de kosten die voortkomen uit transacties die momenteel in behandeling zijn.'

U kunt zonder problemen de tweede optie selecteren als u geen van de betaalde producten van Google heeft gebruikt, zoals AdWords en Wallet, of als u geen openstaande transacties heeft voor deze producten.

Een Google-account herstellen

Als u per ongeluk uw Google-account heeft verwijderd, kunt u korte tijd proberen het account te herstellen:

1. Ga naar onze pagina voor wachtwoordondersteuning.
  2. Selecteer 'Ik weet mijn wachtwoord niet'.
  3. Volg deze stappen totdat u een link ziet om uw identiteit te verifiëren.
  4. Klik op de link om ons formulier in te vullen.