Lag et sterkt passord og få en sikrere konto

Et sikkert passord og oppdatert gjenopprettingsinformasjon bidrar til å beskytte Google-kontoen din. Passordet bør være vanskelig å gjette og skal ikke inneholde personopplysninger som fødselsdato eller telefonnummer.

Trinn 1: Lag et sterkt passord

Et sterkt passord bidrar til

• å holde personopplysningene dine trygge
  • å beskytte e-poster, filer og annet innhold
  • å forhindre at andre får tilgang til kontoen din

Overhold passordkravene

Passordet kan være en hvilken som helst kombinasjon av bokstaver, tall og symboler (men bare vanlige ASCII-tegn). Aksenttegn støttes ikke.

Du kan ikke bruke passord som

• er veldig svake, for eksempel «passord123»
  • du har brukt tidligere på kontoen
  • begynner eller slutter med et mellomrom

Følg tipsene for gode passord

Et sterkt passord kan være lett for deg å huske, men nesten umulig for andre å gjette. Finn ut hva som kjennetegner gode passord, og følg disse tipsene for å lage ditt eget passord.

Gjør passordet ditt unikt

Bruk unike passord for hver av de viktige kontoene dine, som e-post og nettbank.

Det er risikabelt å gjenbruke passord for viktige kontoer. Hvis noen får tak i passordet ditt for en konto, kan vedkommende få tilgang til e-posten din, adressen din og til og med pengene dine.

Tips: Hvis du synes det er vanskelig å huske mange passord, kan du finne ut hvordan du bruker et verktøy for å administrere lagrede passord.

Gjør passordet ditt lengre og lettere å huske

Lange passord er sterkere, så du bør lage passord som består av minst 12 tegn. Med disse tipsene kan du opprette lengre passord som er enklere å huske. Prøv å bruke

• teksten til en sang eller et dikt
  • et uttrykksfullt sitat fra en film eller tale
  • en frase fra en bok
  • en serie med ord som gir mening for deg
  • en forkortelse, for eksempel et passord som består av første bokstav i hvert ord i en setning

Unngå å velge passord som kan gjettes av

• personer som kjenner deg
  • personer som ser på informasjon som er lett tilgjengelig (for eksempel profilen din på sosiale medier)

Unngå personopplysninger og vanlige ord

Ikke bruk personopplysninger

Unngå å lage passord fra informasjon som andre kan vite eller lett kan finne ut. Eksempler:

• kallenavnet ditt eller initialene dine
  • navnet på barnet eller kjæledyret ditt
  • viktige fødselsdager eller år
  • gatenavnet ditt
  • tall fra adressen din
  • telefonnummeret ditt

Ikke bruk vanlige ord og mønstre

Unngå enkle ord, fraser og mønstre som er enkle å gjette. Eksempler:

• åpenbare ord og fraser som «passord» eller «slippmeginn»
  • sekvenser som «abcd» eller «1234»
  • tastaturmønstre som «qwerty» eller «qazwsx»

Beskytt passordene

Når du har opprettet et sterkt passord, må du sørge for at du holder det sikkert.

Skjul passord du har skrevet ned

Hvis du må skrive ned et passord, må du ikke la det ligge på datamaskinen eller skrivebordet. Sørg for at passord du har skrevet ned, oppbevares på et sted som er hemmelig eller låst.

Administrer passordene dine med et verktøy

Hvis du har problemer med å huske flere passord, bør du vurdere å bruke en pålitelig passordadministrator. Bruk tid på å sjekke anmeldelsene og omdømmet til slike tjenester.

Du kan også lagre passord i Google-kontoen din.

Trinn 2: Vær forberedt hvis noen får tak i passordet ditt

Vi bruker gjenopprettingsinformasjonen din til å hjelpe deg hvis vi oppdager uvanlig aktivitet i kontoen din.

Legg til en gjenopprettingsadresse

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Personopplysninger i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Klikk på E-post i Kontaktinformasjon-panelet.
  4. Klikk på Legg til gjenopprettingsadresse.

Legg til et telefonnummer for gjenoppretting

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Personopplysninger i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Klikk på Telefon i Kontaktinformasjon-panelet.
  4. Klikk på Legg til telefonnummer for gjenoppretting.

Du kan bruke gjenopprettingsinformasjonen til

• å finne ut om noen andre bruker kontoen din
  • å få tilbake kontoen din hvis noen andre kjenner til passordet ditt
  • å få tilgang til kontoen din hvis du glemmer passordet ditt eller ikke kan logge på av andre grunner

Gjør kontoen din sikrere

Få personlige råd om hvordan du kan gjøre kontoen din sikrere.