Opret en stærk adgangskode, så din konto er bedre beskyttet

Når du har en sikker adgangskode og opdaterede gendannelsesoplysninger, er det med til at beskytte din Google-konto.

Trin 1: Opret en stærk adgangskode

Er stærk adgangskode er med til at:

• Beskytte dine personlige oplysninger
  • Beskytte dine mails, filer og andet indhold
  • Forhindre andre i at få adgang til din konto

Opfyld kravene til adgangskoder

Opret en adgangskode på mindst otte tegn. Det kan være en hvilken som helst kombination af bogstaver, tal og symboler (ASCII-tegn).

Du kan ikke bruge en adgangskode, der:

• Er meget svag – f.eks.: "adgangskode123"
  • Tidligere er brugt på din konto
  • Starter eller slutter med et mellemrum

Følg disse tips for at oprette en stærk adgangskode

En stærk adgangskode kan godt være nem for dig at huske, men næsten umulig for andre at gætte. Få flere oplysninger om, hvad der gør en adgangskode god, og følg disse tips til oprettelse af adgangskoder.

Gør din adgangskode unik

Brug forskellige adgangskoder til dine vigtige konti, f.eks. mail og netbank.

Det er risikabelt at bruge den samme adgangskode til flere vigtige konti. Hvis nogen får fat i adgangskoden til din ene konto, kan de få adgang til din mail, din adresse og måske endda dine penge.

Tip! Hvis du har svært ved at huske flere forskellige adgangskoder, kan du se, hvordan du bruger et værktøj til administration af dine gemte adgangskoder.

Gør din adgangskode længere og nemmere at huske

Jo længere din adgangskode er, desto stærkere er den, så find på en adgangskode på mindst otte tegn. Disse tips kan hjælpe dig med at oprette lange adgangskoder, som er nemmere at huske. Prøv at bruge:

• En sangtekst eller en del af et digt
  • Et citat fra en film eller tale
  • En linje fra en bog
  • En række ord, der giver mening for dig
  • En forkortelse – lav en adgangskode med det første bogstav fra hvert ord i en sætning

Undgå adgangskoder, der kan gættes af:

• Nogen, der kender dig
  • Nogen, der har adgang til lettilgængelige oplysninger (f.eks. din profil på et socialt medie)

Undgå personlige oplysninger og almindelige ord

Undlad at bruge personlige oplysninger

Undgå at oprette adgangskoder med oplysninger, som andre kender eller let kan finde. Eksempler:

• Dit kælenavn eller dine initialer
  • Navnet på dit barn eller kæledyr
  • Vigtige fødselsdage eller årstal
  • Navnet på din vej
  • Tal fra din adresse

Undlad at bruge almindelige ord og mønstre

Undgå oplagte ord, sætninger og mønstre, der er nemme at gætte. Eksempler:

• Oplagte ord eller sætninger som f.eks. "adgangskode" eller "lukmigind"
  • Sekvenser som f.eks. "abcd" eller "1234"
  • Tastaturmønstre som f.eks. "qwerty" eller "qazwsx"
  • Alle eksemplerne i denne artikel, f. eks. "f3S+l!gH@ll0w3En" eller "oPg+f&d!"

Beskyt dine adgangskoder

Når du har oprettet en stærk adgangskode, skal du sørge for at beskytte den.

Gem nedskrevne adgangskoder

Hvis du har brug for at skrive din adgangskode ned, bør du undgå at lade den ligge på din computer eller dit skrivebord. Sørg i stedet for at gemme alle nedskrevne adgangskoder et hemmeligt og/eller aflåst sted.

Administrer dine adgangskoder med et værktøj

Hvis du har svært ved at huske flere forskellige adgangskoder, kan du overveje at bruge en adgangskodeadministrator, du har tillid til. Sørg for at læse anmeldelserne af tjenesterne til administration af adgangskoder og vurdere tjenesternes omdømme.

Du kan også bruge din Google-konto til at gemme adgangskoder for dig.

Trin 2: Vær forberedt, hvis nogen skulle få fat i din adgangskode

Dine gendannelsesoplysninger bruges til at hjælpe dig, hvis vi registrerer usædvanlig aktivitet på din konto.

Tilføj en mailadresse til gendannelse

1. Gå til din Google-konto.
  2. Klik på Personlige oplysninger i navigationspanelet til venstre.
  3. Klik på Mail i panelet Kontaktoplysninger.
  4. Klik på Tilføj mailadresse til gendannelse.

Tilføj et telefonnummer til gendannelse

1. Gå til din Google-konto.
  2. Klik på Personlige oplysninger i navigationspanelet til venstre.
  3. Klik på Telefon i panelet Kontaktoplysninger.
  4. Klik på Tilføj telefonnummer til gendannelse.

Gendannelsesoplysningerne kan bruges til at hjælpe dig med følgende:

• Undersøge, om andre bruger din konto
  • Få din konto tilbage, hvis andre har fået fat i din adgangskode
  • Logge ind på din konto, hvis du glemmer din adgangskode eller ikke kan logge ind af en anden årsag

Beskyt din konto yderligere

Få tilpassede råd til, hvordan du beskytter din konto bedre.