Opret en stærk adgangskode, og gør din konto mere sikker

Du kan beskytte din Google-konto ved at bruge en sikker adgangskode og sørge for, at dine oplysninger til kontogendannelse er opdaterede. Din adgangskode skal være svær at gætte og bør ikke indeholde personlige oplysninger som din fødselsdato eller dit telefonnummer.

Trin 1: Opret en stærk adgangskode

En stærk adgangskode er med til at:

• Beskytte dine personlige oplysninger
  • Beskytte dine mails, filer og andet indhold
  • Forhindre andre i at få adgang til din konto

Opfylde kravene til adgangskoder

Din adgangskode kan være en hvilken som helst kombination af bogstaver, tal og symboler (kun ASCII-tegn). Accenter og accentuerede tegn understøttes ikke.

Du kan ikke bruge en adgangskode, der:

• Er meget svag, f.eks.: "adgangskode123"
  • Tidligere er brugt på din konto
  • Starter eller slutter med et mellemrum

Følg disse tips for at oprette en stærk adgangskode

En stærk adgangskode kan være nem at huske for dig, men næsten umulig at gætte for andre. Få flere oplysninger om, hvad der gør en adgangskode god, og følg disse tips, når du opretter adgangskoder.

Gør din adgangskode unik

Brug forskellige adgangskoder til dine vigtige konti, f.eks. mail og netbank.

Det er risikabelt at bruge den samme adgangskode til flere forskellige vigtige konti. Hvis nogen får fat i adgangskoden til en af dine konti, kan vedkommende få adgang til din mail, din adresse og måske endda dine penge.

Tip! Hvis du har svært ved at huske flere forskellige adgangskoder, kan du bruge et værktøj til at administrere dine gemte adgangskoder.

Gør din adgangskode længere og nemmere at huske

Jo længere din adgangskode er, desto stærkere er den, så find på en adgangskode på mindst 12 tegn. Disse tips kan hjælpe dig med at oprette lange adgangskoder, som er nemmere at huske. Prøv at bruge:

• En sangtekst eller en del af et digt
  • Et citat fra en film eller en tale
  • En linje fra en bog
  • En række ord, der giver mening for dig
  • En forkortelse – lav en adgangskode med det første bogstav fra hvert ord i en sætning

Undgå adgangskoder, der kan gættes af:

• Nogen, der kender dig
  • Nogen, der har adgang til lettilgængelige oplysninger (f.eks. din profil på et socialt medie)

Undgå personlige oplysninger og almindelige ord

Undlad at bruge personlige oplysninger

Undgå at oprette adgangskoder med oplysninger, som andre kender eller let kan finde. Eksempler:

• Dit kælenavn eller dine initialer
  • Navnet på dit barn eller kæledyr
  • Vigtige fødselsdage eller årstal
  • Navnet på din vej
  • Tal fra din adresse
  • Dit telefonnummer

Undlad at bruge almindelige ord og mønstre

Undgå oplagte ord, sætninger og mønstre, der er nemme at gætte. Eksempler:

• Oplagte ord eller sætninger som f.eks. "adgangskode" eller "lukmigind"
  • Sekvenser som f.eks. "abcd" eller "1234"
  • Tastaturmønstre som f.eks. "qwerty" eller "qazwsx"

Beskyt dine adgangskoder

Når du har oprettet en stærk adgangskode, skal du sørge for at beskytte den.

Gem nedskrevne adgangskoder

Hvis du har brug for at skrive din adgangskode ned, bør du undgå at lade den ligge på din computer eller dit skrivebord. Sørg i stedet for at gemme alle nedskrevne adgangskoder et hemmeligt og/eller aflåst sted.

Administrer dine adgangskoder med et værktøj

Hvis du har svært ved at huske flere forskellige adgangskoder, kan du overveje at bruge en adgangskodeadministrator, du har tillid til. Sørg for at læse anmeldelserne af tjenesterne til adgangskodeadministration, og vurder deres omdømme.

Du kan også bruge din Google-konto til at gemme adgangskoder for dig.

Trin 2: Vær forberedt, hvis nogen skulle få fat i din adgangskode

Dine oplysninger til kontogendannelse bruges til at hjælpe dig, hvis vi registrerer usædvanlig aktivitet på din konto.

Tilføj en mailadresse til gendannelse

1. Gå til din Google-konto.
  2. Klik på Personlige oplysninger i menuen til venstre.
  3. I panelet Kontaktoplysninger skal du klikke på Mail.
  4. Klik på Tilføj mailadresse til gendannelse.

Tilføj et telefonnummer til gendannelse

1. Gå til din Google-konto.
  2. Klik på Personlige oplysninger i menuen til venstre.
  3. Klik på Telefon i panelet Kontaktoplysninger.
  4. Klik på Tilføj telefonnummer til gendannelse.

Gendannelsesoplysningerne kan bruges til at hjælpe dig med følgende:

• Finde ud af, om andre bruger din konto
  • Få din konto tilbage, hvis nogen har fået fat i din adgangskode
  • Logge ind på din konto, hvis du glemmer din adgangskode, eller du ikke kan logge ind af andre årsager

Gør din konto mere sikker

Få personligt tilpassede råd til, hvordan du beskytter din konto bedre.

true
Velkommen til din Google-konto!

Vi kan se, at du har en ny Google-konto. Få flere oplysninger om, hvordan du får en bedre oplevelse med din Google-kontotjekliste.