Udfør det nye sikkerhedstjek. Beskyt din Google-konto yderligere med et tjek, der kun tager to minutter.

Opret en stærk adgangskode

Det er vigtigt, at du opretter en sikker adgangskode for at beskytte din Google-konto. En stærk adgangskode hjælper med at:

• Beskytte dine personlige oplysninger
  • Beskytte dine mails, filer og andet indhold
  • Forhindre, at andre får adgang til din konto

Trin 1: Opfyld kravene for adgangskoder

Opret en adgangskode, der indeholder mindst otte tegn. Det kan være en hvilken som helst kombination af bogstaver, tal og symboler.

Du kan ikke bruge en adgangskode, der:

• Anvendes af mange andre konti
  • Tidligere er brugt på din konto

Trin 2: Følg disse tips for at oprette en stærk adgangskode

Det er næsten umuligt for andre at gætte en stærk adgangskode. Følg disse tips, så du finder ud af, hvad der udgør en stærk adgangskode, og brug disse oplysninger, når du opretter din adgangskode.

Brug bogstaver, tal og symboler

Kombiner forskellige typer tegn

Brug en blanding af alfanumeriske tegn (bogstaver og tal) og symboler:

• Store bogstaver. Eksempler: A, E, R
  • Små bogstaver. Eksempler: a, e, r
  • Tal. Eksempler: 2, 6, 7
  • Symboler og specialtegn. Eksempler: ! @ & *

Forslag og eksempler

Erstat bogstaver med tal og symboler: Vælg et ord eller en sætning, og brug tal og symboler i stedet for nogle af bogstaverne. Eksempler:

• "Festlig Halloween" bliver til "f3S+l!gH@ll0w3En"
  • "Farvel og tobak" bliver til "F4Rv3l&+0bAk"

Forkort en sætning: Find på en sætning, og brug det første bogstav i hvert ord. Eksempel:

• "Onkel Peter går til fodbold og dart" bliver til "oPg+f&d!"

Brug lange adgangskoder: Jo længere adgangskoden er, desto stærkere er den. Det er tilladt at bruge mellemrum, så du kan bruge sætninger, der er lette at huske, eller ord fra dine yndlingssange, -digte, eller -citater. Eksempler:

• "1 åbent <3 R = et åBen+ S1ND"
  • "havet R så Blåt som 1 øje kan C"
  • "Der er et yndigt Land, Det staaer med brede Bøge"
Undgå personlige oplysninger og almindelige ord

Undgå at bruge personlige oplysninger

Undgå at bruge personlige oplysninger, som andre muligvis kender, eller som er nemme at gætte. Eksempler:

• Navnet på dit kæledyr
  • Dit kaldenavn
  • Navnet på din gade

Brug ikke almindelige ord

Undgå oplagte ord, sætninger og mønstre, der er nemme at gætte. Eksempler:

• Oplagte ord eller sætninger som f.eks. "adgangskode" eller "lukmigind"
  • Sekvenser som f.eks. "abcd" eller "1234"
  • Tastaturmønstre som f.eks. "qwerty" eller "qazwsx"
  • Alle eksemplerne i denne artikel, f. eks. "f3S+l!gH@ll0w3En" eller "oPg+f&d!"
Genbrug ikke adgangskoder

Brug en separat adgangskode til hver af dine vigtigste konti, f.eks. din mailkonto og din netbank.

Det er risikabelt at genbruge adgangskoder. Hvis nogen finder ud af, hvad din adgangskode er til en af dine konti, kan vedkommende logge ind på dine andre konti og få adgang til din mail, adresse og endda dine penge.

Trin 3: Opbevar dine adgangskoder et sikkert sted

Når du har oprettet en stærk adgangskode, skal du sørge for at beskytte den.

Vis ikke dine adgangskoder

Sørg for, at du ikke har noter med adgangskoder på din computer eller dit skrivebord. Personer, der går forbi din computer eller skrivebord, kan nemt stjæle disse oplysninger og få adgang til din konto.

Brug et værktøj til at administrere dine adgangskoder

Hvis du har svært ved at huske flere forskellige adgangskoder, kan du bruge en adgangskodeadministrator, du har tillid til. Sørg for at læse anmeldelserne af tjenesterne til administration af adgangskoder og vurdere tjenesternes omdømme.

Se, hvordan du kan logge ind på forskellige websites med gemte adgangskoder i Chrome.

Vær forberedt, hvis du glemmer din adgangskode

Tilføj en gendannelsesmulighed for at sikre, at du kan få adgang til din Google-konto, hvis du på et tidspunkt ikke kan logge ind. Se, hvordan du tilføj et telefonnummer eller en mailadresse til gendannelse.

En gendannelsesmulighed hjælper dig med at nulstille din adgangskode, hvis følgende sker:

• Du glemmer din adgangskode
  • Du mener, at der er en anden, som bruger din konto
  • Du kan ikke logge ind af en anden årsag

Beskyt din konto yderligere

Se, hvordan du beskytter din konto.