We've gotten reports about some users being signed out of their accounts unexpectedly. We're investigating, but not to worry: there is no indication that this is connected to any phishing or account security threats. Please try to sign-in again at accounts.google.com and if you cannot remember your password, please use this link to recover your password. If you use 2-Step Verification, there may have been a delay in receiving your SMS code. Please try again or use backup codes.

Sådan opretter du en stærk adgangskode

Her er et par gode råd til, hvordan du opretter en stærk adgangskode til at beskytte din konto.

Brug forskellige adgangskoder til alle dine vigtige konti
Brug en separat adgangskode for hver af dine vigtigste konti, f.eks. din e-mailkonto og din netbank. Genbrug af adgangskoder er risikabelt. Hvis nogen får kendskab til din adgangskode for én konto, kan denne person potentielt få adgang til dine personlige oplysninger eller andre onlinetjenester, f.eks. indkøb eller netbank.
Brug en blanding af bogstaver, tal og symboler i din adgangskode.
Brug af tal, symboler og en blanding af store og små bogstaver i din adgangskode gør det vanskeligt for andre at gætte din adgangskode. En ottecifret adgangskode bestående af tal, symboler og en blanding af store og små bogstaver er eksempelvis sværere at gætte, fordi den har 30.000 flere kombinationsmuligheder end en ottecifret adgangskode, som kun består af små bogstaver.
Undgå at bruge personlige oplysninger eller almindelige udtryk som adgangskode
Opret en unik adgangskode, der ikke er relateret til dine personlige oplysninger, og som består af en kombination af bogstaver, tal og symboler. Du kan f.eks. vælge et vilkårligt ord eller en vilkårlig sætning og indsætte bogstaver og tal i begyndelsen, midten og slutningen for at gøre den særlig svær at gætte (f.eks. "P!n$3So1"). Undgå at bruge ukomplicerede ord eller udtryk som "adgangskode" eller "lukmigind", tastaturmønstre som f.eks. "qwerty" eller "qazwsx" eller rækkefølger som f.eks. "abcd1234". Det gør det nemt for andre at gætte din adgangskode.
Sørg for, at dine alternative adgangskodeindstillinger er opdaterede og sikre
Opdater din e-mail til gendannelse regelmæssigt, så du kan modtage e-mails, hvis du har brug for at nulstille din adgangskode. Du kan også tilføje et telefonnummer, så du kan modtage koder til nulstilling af adgangskoden via sms.
På en lang række websites vil du også få mulighed for at besvare et sikkerhedsspørgsmål, hvis du har glemt din adgangskode. Hvis du konstruerer dit eget spørgsmål, bør du finde på et spørgsmål med et svar, som kun du har kendskab til. Svaret bør ikke være noget, som andre kan gætte ved at se på de oplysninger, du har lagt på blogs eller sociale netværk.
Hvis du bliver bedt om at vælge et spørgsmål fra en liste, f.eks. hvilken by du blev født i, kan du prøve at gøre dit svar unikt ved at benytte nogle af de ovennævnte tips. Hvis en anden person gætter svaret, ved vedkommende stadig ikke, hvordan det skal indtastes korrekt.
Opbevar dine adgangskoder et sikkert sted
Undgå at skrive dine adgangskoder ned og lægge dem forskellige steder på din computer eller på dit skrivebord, hvor nogen nemt kan stjæle dem og bruge dem til at kompromittere dine konti. Hvis du vælger at gemme adgangskoder i en fil på din computer, skal du give filen et navn, der ikke er afslørende. Hvis du har svært ved at huske flere forskellige adgangskoder, kan du bruge en adgangskodeadministrator, du har tillid til. Sørg for at bruge et par minutter på at læse anmeldelser af tjenester til administration af adgangskoder og vurdere deres omdømme.

Tilføj ekstra beskyttelse

Når du har oprettet en adgangskode, kan du tilføje ekstra beskyttelse ved at aktivere totrinsbekræftelse. Totrinsbekræftelse kræver, at du både har adgang til din telefon samt dit brugernavn og din adgangskode, når du logger ind på din Google-konto. Dette betyder, at hvis nogen stjæler eller gætter din adgangskode, kan vedkommende stadig ikke logge ind på din konto, fordi han eller hun ikke har din telefon. Nu kan du beskytte dig selv ved hjælp af noget, du kender (din adgangskode), og noget, du har (din telefon).

Se vores Tjekliste for kontosikkerhed for at få flere oplysninger om, hvordan du sikrer din konto.