Opprett en Google-konto

Med en Google-konto får du tilgang til mange Google-produkter. Med en Google-konto kan du for eksempel

• sende og motta e-post med Gmail
  • finne nye favorittvideoer på YouTube
  • laste ned apper fra Google Play

Trinn 1: Velg en Google-kontotype

Viktig: Når du oppretter en Google-konto for bedriften din, kan du slå på personlig tilpasning av bedrift. Med en bedriftskonto er det også enklere å konfigurere Google-bedriftsprofilen, noe som bidrar til bedre synlighet for bedriften din og administrering av informasjon på nettet.

Når du oppretter en Google-konto, spør vi om noe personlig informasjon. Ved å oppgi nøyaktig informasjon kan du bidra til å beskytte kontoen din og gjøre tjenestene våre nyttigere.

Tips: Du trenger ikke en Gmail-konto for å opprette en Google-konto. Du kan bruke e-postadresser som ikke er Gmail-adresser, til å opprette en konto i stedet.

1. Gå til påloggingssiden for Google-kontoer.
  2. Klikk på Opprett en konto.
  3. Skriv inn navnet ditt.
  4. Skriv inn et brukernavn i «Brukernavn»-feltet.
  5. Skriv inn og bekreft passordet ditt.
    • Tips: Når du skriver inn passordet ditt på mobilenheter, skilles det ikke mellom store og små bokstaver for den første bokstaven.
  6. Klikk på Neste.
    • Valgfritt: Legg til og bekreft et telefonnummer for kontoen din.
  7. Klikk på Neste.

Brukernavnet jeg vil ha, er i bruk

Du kan ikke opprette en Google-konto hvis brukernavnet du ba om, er

• allerede i bruk
  • veldig nær strukturen til et eksisterende brukernavn
    • Tips: Hvis example@gmail.com allerede finnes, kan du ikke bruke eksempe1@gmail.com.
  • et brukernavn som noen har brukt tidligere, men som senere er slettet
  • reservert av Google for å forhindre søppelpost eller misbruk

Bruk en eksisterende e-postadresse

1. Gå til påloggingssiden for Google-kontoer.
  2. Klikk på Opprett en konto.
  3. Skriv inn navnet ditt.
  4. Klikk på Bruk den nåværende e-postadressen min i stedet.
  5. Skriv inn den nåværende e-postadressen din.
  6. Klikk på Neste.
  7. Bekreft e-postadressen din med koden som ble sendt til den eksisterende e-postadressen din.
  8. Klikk på Bekreft.

Trinn 2: Beskytt kontoen din med gjenopprettingsinformasjon

Hvis du glemmer passordet ditt eller noen bruker kontoen din uten tillatelse, gjør oppdatert gjenopprettingsinformasjon det mye mer sannsynlig at du får tilgang til kontoen din igjen.

Finn ut hvordan du kan unngå å bli låst ute av kontoen din.

Løs problemer

Sjekk om du allerede har en Google-konto

Hvis du har logget på et Google-produkt før, f.eks. Gmail, Maps eller YouTube, har du allerede en Google-konto. Du kan bruke det samme brukernavnet og passordet du har opprettet, til å logge på alle andre Google-produkter.

Hvis du ikke kan huske å ha logget på før, og du vil sjekke om du har en konto, kan du skrive inn e-postadressen din. Du ser en melding hvis ingen Google-konto er tilknyttet e-postadressen din.

Du kan logge på en eksisterende Google-konto.

Sjekk hvor e-postvarsler sendes

Som standard sendes kontorelaterte varsler til den nye Gmail-adressen eller til e-postadressen som ikke er fra Google, hvis du registrerte deg med en annen e-postadresse.

For å endre hvor du får varsler, endre e-postadressen din for kontakt.

Tips: Du kan også opprette en Google-konto med en e-postadresse som ikke er fra Google, som du allerede eier.

Hvis e-postadressen allerede er brukt

Du kan ikke velge denne e-postadressen for en ny konto. Hvis denne e-postadressen er din, er det mulig at