Gestionar l'historial d'ubicacions

L'historial d'ubicacions és una opció de configuració del Compte de Google que desa els llocs on aneu amb tots els dispositius mòbils en què:

• hàgiu iniciat la sessió al Compte de Google,
  • tingueu activat l'historial d'ubicacions i
  • tingueu activats els informes d'ubicació.

Si activeu l'historial d'ubicacions, pot ser que vegeu una sèrie d'avantatges als productes i serveis de Google, com ara mapes personalitzats, recomanacions basades en llocs que heu visitat, ajuda per trobar el telèfon, informació actualitzada del trànsit en temps real per als desplaçaments diaris i anuncis més útils.

• De manera predeterminada, l'historial d'ubicacions està desactivat al Compte de Google i només s'activa si ho feu manualment.
  • Podeu posar en pausa l'historial d'ubicacions en qualsevol moment des dels Controls d'activitat del Compte de Google.
  • Podeu controlar què es desa a l'historial d'ubicacions i veure els llocs on heu estat a la cronologia de Google Maps. També podeu editar-hi o suprimir-ne informació.

Si teniu activades altres opcions de configuració, com ara Activitat al web i en aplicacions, i poseu en pausa l'historial d'ubicacions o en suprimiu dades d'ubicació, pot ser que aquestes dades es continuïn desant al Compte de Google com a part de l'ús que feu d'altres llocs web, aplicacions i serveis de Google. Per exemple, es poden desar dades d'ubicació com a part de l'activitat a la Cerca i a Maps quan teniu l'opció de configuració Activitat al web i en aplicacions activada, i es poden incloure a les vostres fotos en funció de la configuració de l'aplicació de càmera.

Nota: alguns d'aquests passos només funcionen amb Android 8.0 i versions posteriors. Obteniu informació sobre com podeu consultar la versió d'Android.

Activar o desactivar l'historial d'ubicacions

Podeu desactivar l'historial d'ubicacions del compte en qualsevol moment. Si utilitzeu un compte de la feina o d'un centre educatiu, l'administrador és qui ha de concedir-vos accés a aquesta opció de configuració. Si ho fa, podreu utilitzar l'historial d'ubicacions com qualsevol altre usuari.

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Configuració Aplicació Configuració del dispositiu i, a continuació, Google i, a continuació, Compte de Google.
  2. A la part superior, toqueu Dades i personalització.
  3. A "Controls d'activitat", toqueu Historial d'ubicacions.
  4. Decidiu si el compte o els dispositius poden informar de l'historial d'ubicacions a Google:
    • El vostre compte i tots els dispositius: a la part superior, activeu o desactiveu Fes servir historial d'ubicacions.
    • Només en un dispositiu determinat: toqueu Dispositius en aquest compte i, a continuació, activeu o desactiveu el dispositiu.

Si feu servir un navegador, aneu a la secció Controls d'activitat del Compte de Google. És possible que hàgiu d'iniciar la sessió. A la part superior, activeu o desactiveu l'historial d'ubicacions.

Quan l'historial d'ubicacions està activat

• Google només rep l'historial d'ubicacions dels dispositius en què heu iniciat la sessió i en què teniu els informes d'ubicació activats.
  • Podeu canviar la configuració dels informes d'ubicació de cada dispositiu en què hàgiu iniciat la sessió i limitar quins dispositius proporcionen les dades d'ubicació que s'inclouran a l'historial d'ubicacions. Si voleu canviar la configuració de l'historial d'ubicacions, podeu optar per:
    • Informar de la ubicació només des d'alguns dispositius, però no des d'altres.
    • Informar de la ubicació des de tots els dispositius.
    • Desactivar l'historial d'ubicacions del vostre Compte de Google. No s'informarà de la vostra ubicació des de cap dels vostres dispositius i no es registraran més dades de l'historial d'ubicacions al compte.
  • La configuració d'altres serveis d'ubicació del dispositiu, com ara els serveis d'ubicació de Google i Troba el meu dispositiu, no canvia.

Quan l'historial d'ubicacions està desactivat

• Ja no es desa informació d'ubicació nova a l'historial d'ubicacions.
  • L'activitat anterior no se suprimeix de l'historial d'ubicacions, però podeu suprimir manualment l'historial d'ubicacions.
  • La configuració d'altres serveis d'ubicació del dispositiu, com ara els serveis d'ubicació de Google i Troba el meu dispositiu, no canvia.
  • És possible que algunes dades d'ubicació es continuïn desant en altres opcions, com a Activitat al web i en aplicacions, per poder utilitzar altres serveis, com ara la Cerca i Maps, fins i tot després de desactivar l'historial d'ubicacions.

Suprimir l'historial d'ubicacions

La cronologia de Google Maps us proporciona una interfície per gestionar i suprimir la informació de l'historial d'ubicacions. Podeu optar per suprimir tot l'historial o només algunes parts. Si suprimiu informació de l'historial d'ubicacions des de la cronologia, no podreu tornar-la a consultar.

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Configuració Aplicació Configuració del dispositiu i, a continuació, Google i, a continuació, Compte de Google.
  2. A la part superior, toqueu Dades i personalització.
  3. A "Controls d'activitat", toqueu Historial d'ubicacions.
  4. A la part inferior, toqueu Gestiona la cronologia. S'obrirà Google Maps Google Maps al dispositiu.
  5. Toqueu Més Més i, a continuació, Configuració.
  6. A la part inferior, trieu Suprimeix tot l'historial d'ubicacions o Suprimeix un interval de l'historial d'ubicacions.

Si feu servir un navegador, aneu a maps.google.com/timeline. És possible que hàgiu d'iniciar la sessió. Des de la cronologia, podeu suprimir ubicacions individuals, ubicacions per data o bé tot l'historial d'ubicacions.

Nota: en aquests moments la cronologia no està disponible a Corea del Sud. Podeu activar o posar en pausa l'historial d'ubicacions des dels Controls d'activitat i podeu suprimir les dades de l'historial d'ubicacions.

Què passa després de suprimir l'historial d'ubicacions

• Si suprimiu tot l'historial d'ubicacions, pot ser que algunes aplicacions de Google no funcionin igual que abans.
  • Fins i tot després de suprimir la informació de l'historial d'ubicacions, pot ser que algunes dades d'ubicació es continuïn desant en altres opcions de configuració, com ara a Activitat al web i en aplicacions, perquè pugueu utilitzar altres serveis, per exemple, la Cerca i Maps.

Ús i diagnòstic de l'historial d'ubicacions

En activar l'historial d'ubicacions, pot ser que el dispositiu enviï a Google informació de diagnòstic sobre què funciona i què no funciona en relació amb l'historial d'ubicacions. Si desactiveu l'historial d'ubicacions, podeu decidir si voleu compartir informació d'ús i diagnòstic.

Tota la informació d'ús i diagnòstic es fa servir d'acord amb la política de privadesa de Google.

Quina informació pot compartir el dispositiu

El dispositiu pot enviar informació a Google per contribuir a millorar l'historial d'ubicacions. Per exemple, es pot enviar la informació següent:

• La qualitat i la durada de les connexions a xarxes mòbils, al GPS, a xarxes Wi-Fi o al Bluetooth.
  • L'estat de la configuració d'ubicació.
  • Els informes de reinici i d'error.
  • Les aplicacions que s'han fet servir per activar o desactivar l'historial d'ubicacions.
  • Nivells de bateria.
Com la informació compartida pot contribuir a millorar Google

La informació d'ús i de diagnòstic pot ajudar Google a millorar aplicacions, productes i dispositius Android. Per exemple, Google pot utilitzar la informació per millorar el següent:

• Durada de la bateria: Google pot fer servir la informació sobre les aplicacions o funcions que consumeixen més bateria al dispositiu per contribuir a reduir-ne el consum i optimitzar-lo per a les funcions més utilitzades.
  • Precisió de la ubicació: Google pot utilitzar la informació dels sensors i de la configuració d'ubicació per determinar millor la ubicació en aplicacions i serveis.

Més informació sobre altres opcions de configuració d'ubicació