Gestionar l'historial d'ubicacions

En els propers mesos, el nom de l'opció de configuració Historial d'ubicacions canviarà a Cronologia. Si l'opció Historial d'ubicacions està activada al vostre compte, és possible que vegeu Cronologia a la configuració de l'aplicació i del compte.

L'historial d'ubicacions és una opció de configuració del Compte de Google que crea una cronologia; és a dir, un mapa personal que t'ajuda a recordar:

• Els llocs on vas.
  • Les rutes a les destinacions.
  • Els viatges que fas.

També pot oferir-te experiències personalitzades a Google en funció d'on vagis.

Quan l'historial d'ubicacions està activat, encara que no s'utilitzin aplicacions de Google, la ubicació precisa del dispositiu es desa regularment a:

• Els teus dispositius
  • Els servidors de Google

Per tal que les experiències de Google siguin útils per a tothom, podem utilitzar les teves dades per:

• Mostrar informació basada en dades d'ubicació anonimitzades, com ara:
    • Les hores de més afluència.
    • Estadístiques mediambientals.
  • Detectar i prevenir el frau i l'ús abusiu.
  • Millorar i desenvolupar els serveis de Google, com ara els productes publicitaris.
  • Ajudar les empreses a determinar si les persones visiten les seves botigues a causa d'un anunci si tens activada l'opció Activitat al web i en aplicacions.
    • Amb les empreses només compartim estimacions anònimes, no dades personals.
    • Aquesta activitat pot incloure informació sobre la ubicació a partir de l'àrea general i l'adreça IP del teu dispositiu.

Obtén més informació sobre com utilitza Google les dades d'ubicació.

Què cal saber sobre l'historial d'ubicacions:

• L'historial d'ubicacions està desactivat de manera predeterminada. Només el podem utilitzar si actives l'historial d'ubicacions.
  • Pots desactivar l'historial d'ubicacions en qualsevol moment als controls d'activitat del teu Compte de Google.
  • Pots revisar i gestionar l'historial d'ubicacions. Pots:
    • Revisar els llocs on has estat a la cronologia de Google Maps.
    • Editar o suprimir l'historial d'ubicacions en qualsevol moment.
Important: alguns d'aquests passos només funcionen amb Android 8.0 i versions posteriors. Obtén informació sobre com pots comprovar quina versió d'Android tens.

Activar o desactivar l'historial d'ubicacions

Podeu desactivar l'historial d'ubicacions del compte en qualsevol moment. Si utilitzeu un compte de la feina o d'un centre educatiu, l'administrador és qui ha de concedir-vos accés a aquesta opció de configuració. Quan ho faci, podreu utilitzar l'historial d'ubicacions com qualsevol altre usuari.

1. Aneu a la secció "Historial d'ubicacions" del Compte de Google.
  2. Decidiu si el compte o els dispositius poden informar de l'historial d'ubicacions a Google.
  3. El compte i tots els dispositius: a la part superior, activeu o desactiveu l'opció Historial d'ubicacions.
  4. En un dispositiu determinat: a "Aquest dispositiu" o a "Dispositius en aquest compte", activeu o desactiveu el dispositiu.

Quan l'historial d'ubicacions està activat

Google pot estimar la vostra ubicació amb:

• Senyals com ara la Wi-Fi i les xarxes mòbils
  • El GPS
  • La informació dels sensors

La ubicació del dispositiu també es pot utilitzar periòdicament en segon pla. Quan l'historial d'ubicacions està activat, encara que no s'utilitzin aplicacions de Google, la ubicació precisa del dispositiu es desa regularment a:

• Els vostres dispositius
  • Els servidors de Google

En iniciar la sessió amb el vostre Compte de Google, es desa l'historial d'ubicacions de cada dispositiu amb l'opció de configuració "Dispositius en aquest compte" activada que trobareu a la configuració de l'historial d'ubicacions del vostre Compte de Google.

Podeu triar quins dispositius proporcionen dades d'ubicació a l'historial d'ubicacions. Les opcions de configuració no canvien en altres serveis d'ubicació del dispositiu, com ara:

Quan l'historial d'ubicacions està desactivat

El dispositiu no desa la seva ubicació a l'historial d'ubicacions.

• És possible que al compte hi hagi dades anteriors de l'historial d'ubicacions. Podeu suprimir-les manualment en qualsevol moment.
  • Les opcions de configuració no canvien en altres serveis d'ubicació del dispositiu, com ara:
  • Si activeu Activitat al web i en aplicacions, però desactiveu l'historial d'ubicacions o en suprimiu les dades d'ubicació, pot ser que el vostre Compte de Google continuï desant dades d'ubicació com a part de l'ús que feu d'altres llocs web, aplicacions i serveis de Google. Aquesta activitat pot incloure informació sobre la ubicació a partir de l'àrea general i l'adreça IP del dispositiu.

Suprimir l'historial d'ubicacions

Podeu gestionar i suprimir la informació de l'historial d'ubicacions amb la cronologia de Google Maps. Podeu optar per suprimir tot l'historial o només algunes parts.

Important: la informació de l'historial d'ubicacions que suprimiu des de la cronologia no es tornarà a mostrar.

Utilitzar l'aplicació Google Maps

Suprimir tot l'historial d'ubicacions

1. Al dispositiu Android, obriu l'aplicació Google Maps Maps.
  2. Toqueu la vostra inicial o foto de perfil Cercle del compte i, a continuació, La meva cronologia Cronologia.
  3. A la part superior dreta, toqueu Més Més i, a continuació, Configuració i privadesa.
  4. A "Configuració d'ubicació", toqueu Suprimeix tot l'historial d'ubicacions.
  5. Seguiu les instruccions en pantalla.

Suprimir un interval de l'historial d'ubicacions

1. Al dispositiu Android, obriu l'aplicació Google Maps Maps.
  2. Toqueu la vostra inicial o foto de perfil Cercle del compte i, a continuació, La meva cronologia Cronologia.
  3. Toqueu Més Més i, a continuació, Configuració i privadesa.
  4. A "Configuració d'ubicació", toqueu Suprimeix un interval de l'historial d'ubicacions.
  5. Seguiu les instruccions en pantalla.

Suprimir un dia de l'historial d'ubicacions

1. Al dispositiu Android, obriu l'aplicació Google Maps Maps.
  2. Toqueu la vostra inicial o foto de perfil Cercle del compte i, a continuació, La meva cronologia Cronologia.
  3. Toqueu Mostra el calendari Mostra el calendari.
  4. Seleccioneu el dia que voleu suprimir.
  5. Toqueu Més Més i, a continuació, Suprimeix el dia.
  6. Seguiu les instruccions en pantalla.

Suprimir una parada de l'historial d'ubicacions

1. Al dispositiu Android, obriu l'aplicació Google Maps Maps.
  2. Toqueu la vostra inicial o foto de perfil Cercle del compte i, a continuació, La meva cronologia Cronologia.
  3. Toqueu Mostra el calendari Mostra el calendari.
  4. Seleccioneu el dia que inclou la parada que voleu suprimir.
  5. Toqueu la parada que voleu suprimir i, a continuació, Suprimeix Delete .
  6. Seguiu les instruccions en pantalla.

Utilitzar un navegador web

Suprimir tot l'historial d'ubicacions

1. Al navegador web, obriu la cronologia de Google Maps.
  2. Toqueu Suprimeix Delete .
  3. Seguiu les instruccions en pantalla.

Suprimir un dia de l'historial d'ubicacions

1. Al navegador web, obriu la cronologia de Google Maps.
  2. Trieu l'any, el mes i el dia que voleu suprimir.
  3. Toqueu Suprimeix Delete .
  4. Seguiu les instruccions en pantalla.

Suprimir una parada de l'historial d'ubicacions

1. Al navegador web, obriu la cronologia de Google Maps.
  2. Trieu l'any, el mes i el dia que voleu suprimir.
  3. Al costat de la parada que voleu suprimir, toqueu Més Més i, a continuació, Suprimeix la parada del dia.
  4. Seguiu les instruccions en pantalla.

Suprimir automàticament l'historial d'ubicacions

Podeu triar que se suprimeixin automàticament les dades de l'historial d'ubicacions que tinguin més de 3, 18 o 36 mesos d'antiguitat.

Utilitzar l'aplicació Google Maps

1. Al dispositiu Android, obriu l'aplicació Google Maps Maps.
  2. Toqueu la vostra inicial o foto de perfil Cercle del compte i, a continuació, La meva cronologia Cronologia.
  3. A la part superior dreta, toqueu Més Més i, a continuació, Configuració i privadesa.
  4. Desplaceu-vos fins a "Configuració d'ubicació".
  5. Toqueu Suprimeix automàticament l'historial d'ubicacions.
  6. Seguiu les instruccions en pantalla.

Utilitzar un navegador web

1. Al navegador web, obriu la cronologia de Google Maps
  2. A la part inferior dreta, feu clic a Configuració Settings icon i, a continuació, Suprimeix automàticament l'historial d'ubicacions
  3. Seguiu les instruccions en pantalla.

Què passa després de suprimir tot l'historial d'ubicacions o algunes parts

Si suprimiu l'historial d'ubicacions, ja sigui tot o en part, és possible que es deteriorin o es perdin les experiències personalitzades de Google. Per exemple, és possible que perdeu:

• Les recomanacions basades en els llocs que visiteu.
  • La informació en temps real sobre quin és el millor moment per sortir cap a casa o a la feina per evitar els embussos de trànsit.

Important: si teniu activades altres opcions de configuració, com ara Activitat al web i en aplicacions, i poseu en pausa l'historial d'ubicacions o en suprimiu dades d'ubicació, pot ser que aquestes dades es continuïn desant al vostre Compte de Google com a part de l'ús que feu d'altres llocs web, aplicacions i serveis de Google. Per exemple, es poden desar dades d'ubicació com a part de l'activitat a la Cerca i a Maps quan teniu l'opció de configuració Activitat al web i en aplicacions activada, i es poden incloure a les vostres fotos en funció de la configuració de l'aplicació de càmera. L'opció Activitat al web i en aplicacions pot incloure informació sobre la vostra ubicació a partir de l'àrea general i l'adreça IP del dispositiu.

Obteniu més informació sobre l'ús i el diagnòstic de l'historial d'ubicacions

Un cop hàgiu activat l'historial d'ubicacions, és possible que el dispositiu enviï informació de diagnòstic a Google sobre què funciona o què no funciona en relació amb l'historial d'ubicacions. Google processa la informació que recull d'acord amb la política de privadesa de Google.

Quina informació pot compartir el dispositiu

El dispositiu pot enviar informació a Google per ajudar a millorar les aplicacions, els productes i els dispositius Android de Google. Per exemple, Google pot utilitzar la informació per millorar:

• La durada de la bateria: fem una estimació de les aplicacions que utilitzen més bateria al dispositiu per reduir-ne el consum quan feu servir les funcions més habituals.
  • La precisió de la ubicació: utilitzem sensors d'ubicació i opcions de configuració per millorar les estimacions d'ubicació per a les aplicacions i per als serveis.

La informació que el telèfon pot enviar a Google pot incloure:

• La qualitat i la durada de les connexions a:
    • Les xarxes mòbils
    • El GPS
    • Les xarxes Wi-Fi
    • Bluetooth
  • L'estat de la configuració d'ubicació.
  • Els informes de reinici i d'error.
  • Les aplicacions de Google que utilitzeu per activar o desactivar l'historial d'ubicacions.
Com pot contribuir a millorar Google la informació compartida

La informació d'ús i diagnòstic pot ajudar Google a millorar aplicacions, productes i dispositius Android. Per exemple, Google pot utilitzar la informació per millorar el següent:

• Durada de la bateria: Google pot fer servir la informació sobre les aplicacions o funcions que consumeixen més bateria al dispositiu per contribuir a reduir-ne el consum i optimitzar-lo per a les funcions més utilitzades.
  • Precisió de la ubicació: Google pot utilitzar la informació dels sensors i de la configuració d'ubicació per determinar millor la ubicació en aplicacions i serveis.

Més informació sobre altres opcions de configuració d'ubicació