Administrer posisjonsloggen

Posisjonslogg er en innstilling på Google-kontonivå som lagrer informasjon om hvor du tar med alle mobilenheter der

• du er logget på Google-kontoen din
  • du har slått på posisjonsloggen
  • posisjonsrapportering er slått på for enheten

Når du slår på posisjonsloggen, kan du få en rekke fordeler i flere Google-produkter og -tjenester, blant annet tilpassede kart, anbefalinger basert på steder du har besøkt, hjelp med å finne telefonen din, trafikkoppdateringer i sanntid om pendleruten din samt nyttigere annonser.

• Posisjonsloggen er som standard slått av for Google-kontoen din, og kan bare slås på hvis du velger det.
  • Du kan når som helst sette posisjonsloggen på pause i Google-kontoens aktivitetslagring.
  • Du kontrollerer hva som lagres i posisjonsloggen. Du kan se stedene du har vært, i Google Maps-tidslinjen, og du kan i tillegg endre eller slette informasjon via tidslinjen.
Merk: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 8.0 og høyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Slå posisjonsloggen på eller av

Du kan slå av posisjonsloggen for kontoen din når som helst. Hvis du bruker en jobb- eller skolekonto, må administratoren din gjøre denne innstillingen tilgjengelig for deg. Hvis vedkommende gjør det, kan du bruke posisjonsloggen som alle andre brukere.

1. Gå til «Posisjonslogg»-delen av Google-kontoen din.
  2. Velg hvorvidt kontoen din eller enhetene dine kan rapportere posisjonsloggen til Google:
    • Kontoen din og alle enhetene dine: Slå Posisjonslogg på eller av øverst.
    • Bare en bestemt enhet: Slå enheten på eller av under «Denne enheten» eller «Enheter på denne kontoen».

Når posisjonsloggen er på

• Google mottar bare posisjonsloggen for enheter du er logget på, og som har posisjonsrapportering slått på.
  • Du kan endre innstillingene for posisjonsrapportering for alle enhetene du er logget på, og begrense hvilke enheter som oppgir data som skal inkluderes i posisjonsloggen. Hvis du vil endre innstillingene for posisjonsloggen, kan du velge å
    • rapportere posisjonen din fra noen av enhetene dine, men ikke fra andre
    • rapportere posisjonen din fra alle enhetene dine
    • slå av posisjonsloggen for Google-kontoen din (posisjonen din blir ikke rapportert fra noen av enhetene dine, og ingen nye posisjonsoppføringer blir lagret i kontoen)
  • Innstillingene for andre posisjonstjenester på enheten din, for eksempel Googles posisjonstjenester og Finn enheten min, endres ikke.

Når posisjonsloggen er av

• Ny posisjonsinformasjon lagres ikke i posisjonsloggen din lenger.
  • Tidligere aktivitet slettes ikke fra posisjonsloggen din. Du kan slette posisjonsloggen din manuelt.
  • Innstillingene for andre posisjonstjenester på enheten din, for eksempel Googles posisjonstjenester og Finn enheten min, endres ikke.
  • Enkelte posisjonsdata kan fortsatt bli lagret i andre innstillinger, for eksempel nett- og appaktivitet, som en del av bruken av andre tjenester, for eksempel Søk og Maps, selv etter at du har slått av posisjonsloggen.

Slett posisjonsloggen

Du kan administrere og slette informasjon i posisjonsloggen med Google Maps-tidslinjen. Du kan velge å slette hele loggen din eller bare deler av den.

Viktig: Hvis du sletter informasjon i posisjonsloggen fra tidslinjen, får du ikke sett denne informasjonen igjen.

Bruk Google Maps-appen

Slett hele posisjonloggen

1. Åpne Google Maps-appen Google Maps på Android-enheten din.
  2. Øverst til venstre trykker du på Meny Menyog så Din tidslinje Tidslinje.
  3. Øverst til høyre trykker du på Mer Merog så Innstillinger og personvern.
  4. Trykk på Slett hele posisjonsloggen under «Posisjonsinnstillinger».
  5. Følg veiledningen på skjermen.

Slett en periode av posisjonsloggen

1. Åpne Google Maps-appen Google Maps på Android-enheten din.
  2. Øverst til venstre trykker du på Meny Menyog så Din tidslinje Tidslinje.
  3. Trykk på Mer Merog så Innstillinger og personvern.
  4. Trykk på Slett en datoperiode fra posisjonsloggen under «Posisjonsinnstillinger».
  5. Følg veiledningen på skjermen.

Slett en dag fra posisjonsloggen

1. Åpne Google Maps-appen Google Maps på Android-enheten din.
  2. Øverst til venstre trykker du på Meny Menyog så Din tidslinje Tidslinje.
  3. Trykk på Vis kalenderen Vis kalenderen.
  4. Velg dagen du vil slette.
  5. Trykk på Mer Mer og så Slett dagen.
  6. Følg veiledningen på skjermen.

Slett et stopp fra posisjonsloggen

1. Åpne Google Maps-appen Google Maps på Android-enheten din.
  2. Øverst til venstre trykker du på Meny Menyog så Din tidslinje Tidslinje.
  3. Trykk på Vis kalenderen Vis kalenderen.
  4. Velg dagen med et stopp du vil slette.
  5. Trykk på stoppet du vil slette og så Slett Slett.
  6. Følg veiledningen på skjermen.
Bruk en nettleser

Slett hele posisjonloggen

1. Åpne Google Maps-tidslinjen din i nettleseren.
  2. Trykk på Slett Slett.
  3. Følg veiledningen på skjermen.

Slett en dag fra posisjonsloggen

1. Åpne Google Maps-tidslinjen din i nettleseren.
  2. Velg et år, en måned og dagen du vil slette.
  3. Trykk på Slett Slett.
  4. Følg veiledningen på skjermen.

Slett et stopp fra posisjonsloggen

1. Åpne Google Maps-tidslinjen din i nettleseren.
  2. Velg et år, en måned og dagen du vil slette.
  3. Ved siden av stoppet du vil slette, trykker du på Mer Merog så Fjern stopp fra denne dagen.
  4. Følg veiledningen på skjermen.

Slett oppføringer i posisjonsloggen automatisk

Du kan velge at oppføringer i posisjonsloggen som er eldre enn 3 eller 18 måneder, skal slettes automatisk.

Bruk Google Maps-appen

1. Åpne Google Maps-appen Google Maps på Android-enheten din.
  2. Øverst til venstre trykker du på Meny Menyog så Din tidslinje Tidslinje.
  3. Øverst til høyre trykker du på Mer Merog så Innstillinger og personvern.
  4. Rull ned til «Posisjonsinnstillinger».
  5. Trykk på Slett posisjonsloggen automatisk.
  6. Følg veiledningen på skjermen.

Bruk en nettleser

1. Åpne Google Maps-tidslinjen din i nettleseren.
  2. Nederst til høyre klikker du på Innstillinger Settings icon og så Slett posisjonsloggen automatisk
  3. Følg veiledningen på skjermen.

Dette skjer etter at du sletter deler av eller hele posisjonsloggen

Hvis du sletter deler av eller hele posisjonsloggen din, kan noen tilpassede opplevelser på Google bli dårligere eller gå tapt. Eksempler:

• album i Google Foto, som opprettes automatisk basert på steder du har vært
  • anbefalinger basert på steder du har vært
  • informasjon i sanntid om det beste tidspunktet for å dra hjem eller til jobb for å unngå trafikken

Viktig: Hvis du har slått på andre innstillinger, for eksempel nett- og appaktivitet, og du setter posisjonsloggen på pause eller sletter posisjonsdata fra posisjonsloggen, kan du fremdeles ha posisjonsdata lagret i Google-kontoen din som en del av bruken din av andre Google-nettsteder, -apper og -tjenester. Posisjonsdata kan for eksempel lagres som en del av aktivitet i Søk og Maps når innstillingen for nett- og appaktivitet er på, og inkluderes i bildene dine basert på innstillingene for kameraappen din.

Bruks- og diagnostikkinformasjon for posisjonsloggen

Når du slår på posisjonsloggen, kan enheten din sende diagnostikkinformasjon til Google om hva som fungerer og ikke fungerer i forbindelse med posisjonsloggen. Hvis du slår av posisjonsloggen, kan du bestemme om du vil dele bruks- og diagnostikkinformasjon.

All bruks- og diagnostikkinformasjon brukes i samsvar med Googles personvernregler.

Hvilken informasjon kan deles av enheten din?

Enheten kan sende informasjon til Google for å forbedre posisjonsloggen. Informasjonen som sendes, kan for eksempel inneholde

• kvaliteten og varigheten på tilkoblingene dine til mobilnettverk, GPS, Wi-Fi-nettverk eller Bluetooth
  • tilstanden til posisjonsinnstillingene dine
  • rapporter om omstarter og programstopp
  • apper som brukes til å slå posisjonsloggen på eller av
  • batterinivåer
Hvordan bidrar delt informasjon til at Google blir bedre?

Bruks- og diagnostikkinformasjon kan bidra til å forbedre Google-apper, Google-produkter og Android-enheter. Google kan blant annet bruke informasjonen til å forbedre følgende:

• Batterilevetiden: Google kan bruke informasjon om hva som krever mest batteri på enheten din, og bidra til å redusere batteriforbruket for funksjoner som brukes ofte.
  • Posisjonsnøyaktigheten: Google kan bruke informasjon fra posisjonssensorer og -innstillinger til få mer nøyaktige posisjonsberegninger i apper og tjenester.

Finn ut mer om andre posisjonsinnstillinger