Administrer eller slett posisjonsloggen din

Med posisjonsloggen får du bedre søkeresultater og anbefalinger i Googles produkter. Du kan for eksempel se anbefalinger basert på steder du har besøkt med påloggede enheter, eller få trafikkprognoser for pendleruten din.

Du har kontroll over hva som lagres i posisjonsloggen, og du kan slette loggen når som helst.

Merk: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 8.0 og høyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Finn ut hva som gjelder i Android 4.1 til 4.3 eller iPhone og iPad.

Slå posisjonsloggen av eller på

Du kan slå av posisjonsloggen på kontonivå når som helst.

Denne innstillingen påvirker ikke andre posisjonstjenester på enheten, for eksempel Google Posisjonstjenester og Finn enheten min. Enkelte posisjonsdata kan bli lagret som en del av aktiviteten din i andre tjenester, for eksempel Søk og Maps. Når du slår av posisjonsloggen for Google-kontoen din, slås den av for alle enheter som er tilknyttet samme Google-konto.

Du kan også slå av posisjonstjenester for en enhet.  Finn ut hvordan.

Slå posisjonsloggen på eller av med enhetsinnstillingene (Android 2.3 eller nyere)

1. På Android-enheten din åpner du Innstillinger-appen Innstillinger-app og så Google og så Google-konto.
  2. Trykk på Data og personlig tilpasning øverst.
  3. Trykk på Posisjonslogg under «Aktivitetslagring».
  4. Slå posisjonsloggen på eller av for kontoen din eller enhetene dine:
    • For hele kontoen din og alle enhetene som er knyttet til den, slå Bruk posisjonslogg på eller av.
    • For bare en bestemt enhet, slå enhetens logg på eller av.

Slå posisjonsloggen på eller av via et nettsted

1. Gå til Aktivitetslagring-delen av Google-kontoen din. Du må kanskje logge på.
  2. Slå Posisjonslogg på eller av.
  3. Bekreft endringen. Denne innstillingen endres for Google-kontoen din og alle enhetene som er tilknyttet kontoen.

Hvis du bruker en jobb- eller skolekonto, kan administratoren din slå denne innstillingen på eller av for deg.

Slett posisjonsloggen

Du kan slette hele posisjonsloggen din eller bare deler av den. Hvis du sletter hele loggen, kan det hende enkelte apper ikke fungerer som de skal.

Slett posisjonsloggen via enhetsinnstillingene (Android 2.3 eller nyere)

VIKTIG: Sletting av posisjonsloggen din via Innstillinger-appen er permanent. Du kan ikke reversere eller angre det. Sletting av posisjonsloggen din kan forårsake problemer i enkelte apper.

1. På Android-enheten din åpner du Innstillinger-appen Innstillinger-app og så Google og så Google-konto.
  2. Trykk på Data og personlig tilpasning øverst.
  3. Trykk på Posisjonslogg under «Aktivitetslagring».
  4. Trykk på Administrer tidslinjen nederst. Google Maps Google Maps åpnes på enheten.
  5. Trykk på Mer Mer og så Innstillinger.
  6. Velg Slett hele posisjonsloggen eller Slett en datoperiode fra posisjonsloggen nederst.

Slett posisjonsloggen via et nettsted

Du kan slette enkeltsteder, steder etter dato eller hele posisjonsloggen din via Posisjonslogg-nettstedet.

1. Gå til maps.google.com/locationhistory. Du må kanskje logge på.
  2. Velg hvordan du vil slette posisjonsloggen din:
    • Etter dato:
      Klikk på Slett Slett til høyre for den aktuelle datoen.
    • Etter enkeltposisjon:
      Velg en posisjon på listen eller kartet. Klikk på Mer Mer og så Fjern et stopp fra denne dagen og så Fjern.
    • Hele loggen:
      Klikk på Innstillinger og så Slett hele posisjonsloggen.

Merk: Posisjonslogg-nettstedet er ikke tilgjengelig i Sør-Korea.

Bruks- og diagnostikkinformasjon fra posisjonsloggen

Når du slår på posisjonsloggen, tillater du også at enheten sender diagnostikkinformasjon til Google om hva som fungerer og ikke fungerer i forbindelse med posisjonsloggen.

All bruks- og diagnostikkinformasjon brukes i samsvar med Googles personvernregler.

Hvilken informasjon kan deles av enheten din?

Enheten kan sende informasjon til Google for å forbedre posisjonsloggen. Enheten kan for eksempel sende informasjon når posisjonstjenestene ikke fungerer som de skal.

Sendt informasjon kan blant annet inneholde følgende:

• kvaliteten og varigheten på tilkoblingene dine til mobilnettverk, GPS, Wi-Fi-nettverk eller Bluetooth
  • posisjonsinnstillingene dine
  • rapporter om omstarter og programstopprapporter
  • apper som er brukt til å slå posisjonsloggen av eller på
  • batterinivåer

Hvordan hjelper delt informasjon Google med å bli bedre?

Bruks- og diagnostikkinformasjon kan bidra til bedre Google-apper, Google-produkter og Android-enheter. Google kan blant annet bruke informasjonen til å forbedre følgende:

• Batterilevetiden:
    Google kan bruke informasjon om hva som bruker mest batteri på enheten din, til å redusere batteriforbruket for funksjoner som brukes ofte.
  • Posisjonsnøyaktigheten:
    Google kan bruke informasjon fra posisjonssensorer og -innstillinger til få mer nøyaktige posisjonsberegninger i apper og tjenester.