Google Apper
Hovedmenyen

Administrer posisjonsloggen

Noe av denne informasjonen gjelder bare for Android-enheter som kjører Android 4.4 eller nyere. Finn ut hvordan du administrerer posisjonstilgang på Android 4.1–4.3. Finn ut mer om posisjonsrapportering og posisjonslogg for iPhone og iPad.

Posisjonsloggen gjør at Google kan vise deg nyttig informasjon basert på hvor du og enhetene dine har vært når du har vært pålogget Google-kontoen din. Du får for eksempel reiseforslag for kollektivtransport du bruker ofte og bedre søkeresultater. Posisjonsinfoen din kan også brukes av alle Googler-apper og -tjenester, inkludert annonsene du ser.

Sånn slår du posisjonsloggen av eller på

Tilgang til posisjonsloggen i Google Innstillinger er tilgjengelig for enheter som kjører Android 2.3 eller nyere.

Hvis posisjonsloggen er deaktivert, blir ikke stedene du går til lagret lenger. Du kan når som helst slå av posisjonsloggen. Når du slår det av for Google-kontoen din, slås det av for alle enheter som er tilknyttet den Google-kontoen.

Hvis du vil slå av GPS- eller WiFi-posisjonstjenestene fullstendig, kan du følge disse trinnene for å slå av enhetens hovedposisjonsfunksjon.

Sånn slår du posisjonsloggen av eller på

Sånn slår du posisjonsloggen av eller på med Google Innstillinger

1. Finn Google-innstillingene på ett av disse stedene (avhengig av enheten):
    • En separat app som heter Google Innstillinger Google Innstillinger
    • Rull ned, og trykk på Google i hovedappen din for Innstillinger
  2. Trykk på Posisjon > Google posisjonslogg for kontoen du vil endre.
  3. Slå posisjonsloggen av eller på for kontoen din eller enhetene dine:
    • Google-konto: Skyv på den øverste bryteren for å slå posisjonsloggen av eller på for alle enheter som er tilknyttet Google-kontoen din.
    • Enhet: Skyv på bryteren ved siden av en oppført enhet for å slå posisjonsloggen av eller på for bare den enheten.

Sånn slår du posisjonsloggen av eller på med Aktivitetslagring

1. Gå til Aktivitetslagring-delen av Min Konto. Hvis du blir bedt om å logge på, gjør du det med Google-kontoen du vil ha tilknyttet posisjonen din.
  2. Slå bryteren på eller av under «Steder du drar til». Hvis du slår av posisjonsloggen her, blir den slått av for hele Google-kontoen din og alle enheter tilknyttet den kontoen.

Hvis du bruker en Google Apps-konto for Business, Education eller Government, kan det hende at du må kontakte administratoren din for å få tilgang til disse innstillingene.

Sånn sletter du posisjonsloggen

Du kan slette hele posisjonsloggen eller bare deler av den. Hvis du sletter hele loggen, kan det hende at enkelte apper, for eksempel Google Nå, ikke fungerer som de skal.

Sånn sletter du hele posisjonsloggen med Google Innstillinger
  1. Finn Google-innstillingene på ett av disse stedene (avhengig av enheten):
    • En separat app som heter Google Innstillinger Google Innstillinger
    • Rull ned, og trykk på Google i hovedappen din for Innstillinger
  2. Trykk på Posisjon > Posisjonslogg.
  3. Trykk på Slett posisjonslogg nederst på skjermen.

VIKTIG: Hvis du sletter posisjonsloggen med Google Innstillinger-appen, slettes alle loggoppføringer. Dette kan ikke angres. Det kan også føre til problemer med enkelte apper, for eksempel Google Nå.

Sånn sletter du deler av posisjonsloggen på Posisjonslogg-nettstedet

På Posisjonslogg-nettstedet kan du slette hele eller bestemte deler av posisjonsloggen, eller steder etter dato.

1. Gå til maps.google.com/locationhistory og logg på Google-kontoen din.
  2. Du kan velge å slette posisjonsloggen din på disse måtene:
    • Etter dato: Velg Slett loggen for denne dagen for å slette loggen for datoen du valgte. Hvis du markerer en rekke dager og velger Slett loggen for denne tidsperioden, sletter du loggen for alle dagene du ser på.
    • Enkeltposisjon: Velg én posisjon fra listen eller kartet. I boblen kan du velge å slette posisjonen fra loggen din.
    • Fullstendig: Velg Slett hele loggen for å slette alle oppføringene i posisjonsloggen.

MERK: Posisjonslogg-nettstedet er ikke tilgjengelig i Sør-Korea.

Bruk og diagnostikk av posisjonsloggen

Når du slår på posisjonsloggen, kan enheten sende diagnostikkinformasjon til Google om hva som fungerer og ikke fungerer med posisjonsloggen.

Når enheten sender bruks- og diagnostikkinformasjon

Enheten kan sende informasjon til Google for å forbedre posisjonsloggen, for eksempel når posisjonstjenestene ikke fungerer som de skal. Informasjonen kan omfatte

• kvaliteten og varigheten av tilkoblingene dine til mobilnettverk, GPS, Wi-Fi-nettverk eller Bluetooth
  • posisjonsinnstillingene dine
  • tilfeller av omstart og programstopprapporter
  • apper som er brukt til å slå posisjonsloggen av eller på
  • batterinivåer

Bruks- og diagnostikkinformasjon kan brukes for å forbedre Google-apper og -produkter, samt Android-enheter. Google kan blant annet bruke informasjonen til å forbedre følgende:

• Batteritid: Google kan bruke informasjon om hva som krever mest batteri på enheten din, og bidra til å redusere batteriforbruket for funksjoner som brukes ofte.
  • Posisjonsnøyaktighet: Google kan bruke informasjon fra posisjonssensorer og -innstillinger for å forbedre den generelle posisjonskvaliteten, som brukes av apper og tjenester for å gi deg flotte opplevelser.

All bruks- og diagnostikkinformasjon brukes i samsvar med Googles personvernregler.