Mens vi utførte rutinemessig vedlikehold, ble en rekke brukere logget av Google-kontoene sine. Hvis du ble berørt av dette, kan du logge på igjen med det vanlige brukernavnet og passordet ditt på https://accounts.google.com. Hvis du ikke husker passordet eller av en annen grunn ikke får logget på, kan du gjenopprette kontopassordet ditt her. Av sikkerhetsgrunner kan ikke brukerstøtteavdelingen vår hjelpe deg med passordsproblemer.

Administrer eller slett posisjonsloggen din

Med posisjonsloggen får du bedre søkeresultater og anbefalinger fra Googles produkter. Du kan for eksempel se anbefalinger basert på steder du har besøkt med påloggede enheter, eller få trafikkanslag for pendleruten din.

Du har kontroll over hva som lagres i posisjonsloggen, og du kan slette loggen når som helst.

Noe av denne informasjonen gjelder bare for enheter som kjører Android 4.4 eller nyere. Finn ut hva som gjelder for Android 4.1 til 4.3 eller for iPhone- og iPad-enheter.

Slå posisjonsloggen på eller av

Du kan slå av posisjonsloggen når som helst. Når posisjonsloggen er slått av, lagres ikke stedene du drar til lenger. Når du slår av posisjonsloggen for Google-kontoen din, slås den av for alle enheter som er tilknyttet samme Google-konto.

Du kan også slå av posisjonstjenester for en enhet. Finn ut hvordan.

Slå posisjonsloggen på eller av med via enhetsinnstillingene (Android 2.3 eller nyere)
  1. Finn Google-innstillinger på ett av disse stedene (avhengig av enheten):
    • Rull ned og trykk på Google i Innstillinger-appen Innstillinger.
    • Åpne appen som heter Google Innstillinger Google Innstillinger.
  2. Trykk på Posisjon og deretter Google posisjonslogg for kontoen du vil endre.
  3. Slå posisjonsloggen på eller av for kontoen eller enheten:
    • For hele kontoen din og alle enhetene som er knyttet til den, trykk på av/på-bryteren øverst.
    • For bare en bestemt enhet, trykk på bryteren ved siden av navnet til den aktuelle enheten.
Slå posisjonsloggen på/av via et nettsted
  1. Gå til Aktivitetslagring-delen av Min konto.
  2. Logg på Google-kontoen du ønsker, hvis du blir bedt om det.
  3. For å slå posisjonsloggen på eller av for hele Google-kontoen din, og alle enheter som er knyttet til den, klikk på Posisjonslogg.

Du trenger muligens tilgang fra administratoren din hvis du bruker en jobb- eller skolekonto.

Slett posisjonsloggen

Du kan slette hele posisjonsloggen din eller deler av den. Hvis du sletter hele loggen, kan det hende enkelte apper ikke fungerer som de skal.

Slett posisjonsloggen via enhetsinnstillingene (Android 2.3 eller nyere)

VIKTIG: Sletting av posisjonsloggen din via enhetsinnstillingene er permanent. Du kan ikke reversere eller angre det. Sletting av posisjonsloggen din kan forårsake problemer i enkelte apper.

1. Finn Google-innstillinger på ett av disse stedene (avhengig av enheten):
    • Rull ned og trykk på Google i Innstillinger-appen Innstillinger.
    • Åpne appen som heter Google Innstillinger Google Innstillinger.
  2. Trykk på Posisjon og deretter Google Posisjonslogg.
  3. Trykk på Administrer aktiviteter nederst. Enheten åpner Google Maps Google Maps.
  4. Trykk på Mer Mer og deretter  Innstillinger.
  5. Velg hvor mye av posisjonsloggen som skal slettes permanent.
    • Slett hele posisjonsloggen:
      Dette alternativet sletter hele loggen din permanent.
    • Slett en periode fra posisjonsloggen:
      Dette alternativet sletter en del av loggen din permanent. Du velger start- og sluttdatoen.
Slett posisjonsloggen via et nettsted

Du kan slette enkeltsteder, steder etter dato eller hele posisjonsloggen din via Posisjonslogg-nettstedet.

1. Gå til maps.google.com/locationhistory og logg på Google-kontoen din.
  2. Du kan velge å slette posisjonsloggen på følgende måter:
    • Etter dato:
      Klikk på Slett Slett til høyre for datoen du ønsker.
    • Etter enkeltposisjon:
      Velg en posisjon fra listen eller kartet. Klikk på Mer Mer og deretter Fjern stopp fra dag og deretter Fjern.
    • Hele loggen:
      Klikk på Innstillinger og deretter Slett hele posisjonsloggen.

Merk: Posisjonslogg-nettstedet er ikke tilgjengelig i Korea.

Bruk og diagnostikk for posisjonsloggen

Når du slår på posisjonsloggen, tillater du også at enheten sender diagnostikkinformasjon til Google om hva som fungerer, og hva som ikke fungerer, i forbindelse med posisjonsloggen.

All bruks- og diagnostikkinformasjon brukes i samsvar med Googles personvernregler.

Hvilken informasjon enheten din kan dele

Enheten kan sende informasjon til Google for å forbedre posisjonsloggen. Enheten kan for eksempel sende informasjon når posisjonstjenestene ikke fungerer som de skal.

Informasjonen som sendes, kan omfatte følgende:

• kvaliteten og varigheten på tilkoblingene dine til mobilnettverk, GPS, Wi-Fi-nettverk eller Bluetooth
  • posisjonsinnstillingene dine
  • rapporter om omstarter og programstopprapporter
  • appene som er brukt for å slå posisjonsloggen på eller av
  • batterinivåer
Hvordan delt informasjon hjelper Google med å forbedre seg

Informasjon om bruk og diagnostikk kan bidra til å forbedre Google-apper og -produkter samt Android-enheter. Google kan blant annet bruke informasjonen for å forbedre følgende:

• Batteritiden:
    Google kan bruke informasjon om hva som bruker mest batteri på enheten, for å redusere batteriforbruket til funksjoner du bruker ofte.
  • Posisjonsnøyaktigheten:
    Google kan bruke informasjon fra posisjonssensorer og -innstillinger for å forbedre posisjonsberegninger for apper og tjenester.

Linker til beslektet innhold