Administrer eller slett posisjonsloggen din

Med posisjonsloggen får du bedre resultater og anbefalinger i mange forskjellige Google-produkter. Du kan for eksempel se lokale anbefalinger basert på steder du har vært med påloggede enheter, eller få trafikkforslag for pendleruten din.

Du bestemmer selv hva som skal lagres i posisjonsloggen, og du kan når som helst slette den.

Noe av denne informasjonen gjelder Android-enheter som kjører Android 4.4 eller høyere. Finn ut hvordan du administrerer posisjonstilgang i Android 4.1–4.3. Finn ut mer om posisjonsrapportering og posisjonslogg for iPhone og iPad.

Slå posisjonsloggen av eller på

Du kan når som helst slå av posisjonsloggen. Hvis posisjonsloggen er slått av, blir ikke stedene du drar til, lagret lenger. Når du slår av posisjonsloggen for Google-kontoen din, slås den av for alle enheter som er tilknyttet den aktuelle Google-kontoen.

Hvis du vil slå av GPS- eller Wi-Fi-posisjonstjenestene fullstendig, kan du følge disse trinnene for å slå av enhetens hovedfunksjon for posisjoner.

Posisjonsloggen er tilgjengelig via Google Innstillinger på enheter med Android 2.3 eller høyere.

Sånn slår du posisjonsloggen av eller på via Google Innstillinger
  1. Finn frem til Google-innstillingene på ett av disse stedene (avhengig av enheten du bruker):
    • Rull nedover i Innstillinger-appen Innstillinger, og trykk på Google.
    • Åpne en egen app som heter Google Innstillinger Google Innstillinger.
  2. Trykk på Posisjon og deretter Google Posisjonslogg for kontoen du vil endre.
  3. Slå posisjonsloggen av eller på for kontoen din eller enhetene dine:
    • For å slå posisjonsloggen av eller på for hele kontoen din og alle enheter som er tilknyttet den, trykk på bryteren øverst til høyre.
    • For å slå posisjonsloggen for en bestemt enhet av eller på, trykk på bryteren ved siden av navnet på den.
Sånn slår du posisjonsloggen av eller på via Aktivitetslagring
  1. Gå til Aktivitetslagring-delen i Min Konto. Hvis du blir bedt om å logge på, gjør du det med Google-kontoen du vil ha tilknyttet posisjonen din.
  2. For å slå posisjonsloggen av eller på for hele Google-kontoen og alle enheter som er tilknyttet den aktuelle kontoen, klikk Posisjonsloggen av eller på.

Hvis du bruker en jobb- eller skolekonto, kan det hende administratoren må gi deg tilgang til disse innstillingene.

Slett posisjonsloggen

Du kan slette hele posisjonsloggen eller bare deler av den. Hvis du sletter hele loggen, kan det hende enkelte apper ikke fungerer som de skal.

Sånn sletter du hele posisjonsloggen med Google Innstillinger
  1. Finn frem til Google-innstillingene på ett av disse stedene (avhengig av enheten du bruker):
    • Rull nedover i Innstillinger-appen Innstillinger, og trykk på Google.
    • Åpne en egen app som heter Google Innstillinger Google Innstillinger.
  2. Trykk på Posisjon og deretter Google posisjonslogg.
  3. Trykk på Administrer aktiviteter nederst på skjermen.Google Maps Google Maps åpnes på enheten.
  4. Trykk på Mer Mer øverst til høyre og deretter Innstillinger og deretter Slett hele posisjonloggen.

VIKTIG: Hvis du sletter posisjonsloggen i Google Innstillinger-appen, slettes hele loggen din. Dette kan ikke angres og kan føre til problemer med enkelte apper.

Sånn sletter du deler av posisjonsloggen på Posisjonslogg-nettstedet

På Posisjonslogg-nettstedet kan du slette steder etter dato, spesifikke steder eller hele posisjonsloggen din.

1. Gå til maps.google.com/locationhistory og logg på Google-kontoen din.
  2. Du kan velge å slette posisjonsloggen din på disse måtene:
    • Etter dato:
      For å slette loggen for den valgte datoen, velg Slett Slett til høyre for den.
    • Etter enkeltposisjon:
      Velg en posisjon i listen eller kartet. Velg Mer Mer og deretter Fjern et stopp fra denne dagen og deretter  Fjern.
    • Hele loggen:
      For å slette hele loggen, velg Innstillinger og deretter Slett hele posisjonsloggen.

Merk: Posisjonslogg-nettstedet er ikke tilgjengelig i Korea.

Bruk og diagnostikk av posisjonsloggen

Når du slår på posisjonsloggen, lar du enheten din sende diagnostikkinformasjon til Google om hva som fungerer og ikke fungerer med posisjonsloggen.

All bruks- og diagnostikkinformasjon brukes i samsvar med Googles personvernregler.

Enheten din kan dele følgende informasjon

Enheten kan sende Google informasjon for å forbedre posisjonsloggen, for eksempel når posisjonstjenestene ikke fungerer som de skal.

Sendt informasjon kan blant annet inneholde følgende:

• Kvaliteten og varigheten på tilkoblingene dine til mobilnettverk, GPS, Wi-Fi-nettverk eller Bluetooth
  • Posisjonsinnstillingene dine
  • Omstarter og programstopprapporter
  • Apper som er brukt til å slå posisjonsloggen av eller på
  • Batterinivåer
Sånn hjelper delt informasjon Google med å forbedre seg

Bruks- og diagnostikkinformasjon kan bidra til å forbedre Google-apper, -produkter og Android-enheter. Google kan blant annet bruke informasjonen til å forbedre følgende:

• Batterilevetiden:
    Google kan bruke informasjon om hva som krever mest batteri på enheten din, i arbeidet med å redusere batteriforbruket for funksjoner som brukes ofte.
  • Posisjonsnøyaktigheten:
    Google kan bruke informasjon fra posisjonssensorer og -innstillinger til å forbedre den generelle posisjonskvaliteten, som brukes av apper og tjenester.

Linker til beslektet innhold