Oman sijaintihistorian määritykset

Sijaintihistoria on koko Google-tiliä koskeva asetus, joka tallentaa käyntikohteesi, kun mukanasi on seuraavat ehdot täyttävä mobiililaite:

• olet kirjautuneena Google-tilillesi
  • sijaintihistoria on käytössä
  • laitteen Sijainnin ilmoittaminen ‑asetus on käytössä.

Sijaintihistorian käyttöönotto voi tarjota monia etuja Googlen tuotteissa ja palveluissa. Voit esimerkiksi saada personoituja karttoja, käyntikohteisiisi perustuvia suosituksia, apua puhelimesi löytämiseen, reaaliaikaisia tietoja työmatkasi liikenteestä sekä hyödyllisempiä mainoksia.

• Google-tilin sijaintihistoria on oletuksena pois käytöstä, ja sinun on otettava se itse käyttöön.
  • Voit keskeyttää sijaintihistorian milloin tahansa Google-tilisi Toimintojen hallinnasta.
  • Voit valita, mitä tietoja sijaintihistoriaan tallennetaan. Voit tarkistaa paikat, joissa olet käynyt, sekä muokata tai poistaa tietoja Google Mapsin aikajanan kautta.
Huom. Osa näistä ohjeista koskee vain Android 8:aa tai sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Sijaintihistorian ottaminen käyttöön tai pois käytöstä

Voit poistaa tilisi sijaintihistorian käytöstä milloin tahansa. Jos käytät oppilaitoksen tai työnantajan myöntämää tiliä, järjestelmänvalvojan tulee ensin aktivoida asetus käyttöösi. Tämän jälkeen voit käyttää sijaintihistoriaa tavalliseen tapaan.

1. Siirry Google-tilisi Sijaintihistoria-osioon.
  2. Valitse, voivatko tilisi tai laitteesi lähettää sijaintihistorian tietoja Googlelle:
    • Tili ja kaikki laitteet: Ota Sijaintihistoria käyttöön tai pois käytöstä osion yläreunasta.
    • Vain tietyt laitteet: Ota tietojen lähetys käyttöön tai pois käytöstä laitekohtaisesti Tämä laite- tai Tämän tilin laitteet ‑kohdasta.

Kun sijaintihistoria on käytössä

• Google vastaanottaa sijaintihistorian vain laitteilta, joille olet kirjautuneena ja joiden Sijainnin ilmoittaminen ‑asetus on käytössä.
  • Voit määrittää Sijainnin ilmoittaminen ‑asetuksen erikseen kullakin laitteella, jolle olet kirjautuneena, ja valita, mitkä laitteet lähettävät sijaintihistoriaan lisättäviä sijaintitietoja. Voit valita haluamasi seuraavista sijaintihistorian asetuksista:
    • Vain tiettyjen laitteiden sijainti ilmoitetaan.
    • Kaikkien laitteiden sijainti ilmoitetaan.
    • Google-tilisi sijaintihistoria poistetaan käytöstä. Tällöin yhdenkään laitteesi sijaintia ei ilmoiteta eikä tilisi sijaintihistoriaan tallenneta uusia tietoja.
  • Sijaintihistorian asetusten muuttaminen ei vaikuta muihin laitteesi sijaintipalveluihin, kuten Googlen sijaintipalveluihin tai Paikanna puhelin ‑asetukseen.

Kun sijaintihistoria on pois käytöstä

• Sijaintihistoriaasi ei tallenneta uusia sijaintitietoja.
  • Aiempia tapahtumia ei poisteta sijaintihistoriastasi. Voit poistaa sijaintihistoriasi manuaalisesti.
  • Sijaintihistorian poistaminen käytöstä ei vaikuta muihin laitteesi sijaintipalveluihin, kuten Googlen sijaintipalveluihin tai Paikanna puhelin ‑asetukseen.
  • Verkko- ja sovellustoiminta ja jotkin muut asetukset voivat jatkaa sijaintitietojen tallentamista Haun, Mapsin ja muiden palvelujen käytön yhteydessä, vaikka olisit poistanut sijaintihistorian käytöstä.

Sijaintihistorian poistaminen

Voit muuttaa ja poistaa sijaintihistorian tietojasi Google Mapsin aikajanan kautta. Voit myös poistaa sijaintihistorian kokonaan tai osittain.

Tärkeää: Jos poistat sijaintihistorian tietoja aikajanalta, niitä ei enää näytetä sinulle.

Google Maps ‑sovelluksessa

Koko sijaintihistorian poistaminen

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Google Maps Android-laitteella.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko Ja sitten Aikajanasi Aikajana.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää Ja sitten Asetukset ja tietosuoja.
  4. Valitse Sijaintiasetukset-kohdasta Poista koko sijaintihistoria.
  5. Seuraa ohjeita näytöllä.

Tietyn aikavälin poistaminen sijaintihistoriasta

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Google Maps Android-laitteella.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko Ja sitten Aikajanasi Aikajana.
  3. Valitse Lisää Lisää Ja sitten Asetukset ja tietosuoja.
  4. Valitse Sijaintiasetukset-kohdasta Poista sijaintihistorian aikaväli.
  5. Seuraa ohjeita näytöllä.

Yhden päivän poistaminen sijaintihistoriasta

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Google Maps Android-laitteella.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko Ja sitten Aikajanasi Aikajana.
  3. Valitse Näytä kalenteri Näytä kalenteri.
  4. Valitse poistettava päivä.
  5. Valitse Lisää LisääJa sitten Poista päivä.
  6. Seuraa ohjeita näytöllä.

Käyntikohteen poistaminen sijaintihistoriasta

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Google Maps Android-laitteella.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko Ja sitten Aikajanasi Aikajana.
  3. Valitse Näytä kalenteri Näytä kalenteri.
  4. Valitse päivämäärä, jonka kohdalta haluat poistaa käyntikohteen.
  5. Valitse poistettava käyntikohde Ja sitten Poista Poista.
  6. Seuraa ohjeita näytöllä.
Selaimella

Koko sijaintihistorian poistaminen

1. Avaa Google Mapsin aikajana selaimella.
  2. Valitse Poista Poista.
  3. Seuraa ohjeita näytöllä.

Yhden päivän poistaminen sijaintihistoriasta

1. Avaa Google Mapsin aikajana selaimella.
  2. Valitse poistettava päivämäärä.
  3. Valitse Poista Poista.
  4. Seuraa ohjeita näytöllä.

Käyntikohteen poistaminen sijaintihistoriasta

1. Avaa Google Mapsin aikajana selaimella.
  2. Valitse poistettava päivämäärä.
  3. Valitse poistettavan käyntikohteen kohdalta Lisää LisääJa sitten Poista käyntipaikka päivän tiedoista.
  4. Seuraa ohjeita näytöllä.

Sijaintihistorian poistaminen automaattisesti

Voit valita, että sijaintihistoriasta poistetaan automaattisesti yli kolme tai yli 18 kuukautta vanhat tiedot.

Google Maps ‑sovelluksessa

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Google Maps Android-laitteella.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko Ja sitten Aikajanasi Aikajana.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää Ja sitten Asetukset ja tietosuoja.
  4. Vieritä Sijaintiasetukset-kohtaan.
  5. Valitse Poista sijaintihistoria automaattisesti.
  6. Seuraa ohjeita näytöllä.

Selaimella

1. Avaa Google Mapsin aikajana selaimella.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Asetukset Settings icon Ja sitten Poista sijaintihistoria automaattisesti
  3. Seuraa ohjeita näytöllä.

Mitä tapahtuu, kun sijaintihistorian tietoja poistetaan

Jos poistat sijaintihistorian tietoja tai koko historian, sinulle ei välttämättä enää tarjota Googlessa joitakin personoituja käyttökokemuksia tai niiden laatu voi heikentyä. Esimerkkejä:

• Google Kuvien albumit, jotka luodaan automaattisesti käyntikohteidesi perusteella
  • käyntikohteisiisi perustuvat suositukset
  • reaaliaikaiset, liikenteeseen perustuvat suositukset kotiin- ja töihinlähtöajoista.

Tärkeää: Jos keskeytät sijaintihistorian tai poistat sen tietoja, mutta Verkko- ja sovellustoiminta tai jotkin muut asetukset ovat käytössä, Google-tilillesi voidaan yhä tallentaa sijaintitietoja käyttäessäsi muita Googlen sivustoja, sovelluksia ja palveluja. Sijaintitietoja voidaan esimerkiksi tallentaa Haun ja Mapsin käyttösi yhteydessä, jos Verkko- ja sovellustoiminta on käytössä, tai lisätä kuviisi, jos se on sallittu kamerasovelluksesi asetuksista.

Sijaintihistorian käyttö- ja diagnostiikkatiedot

Kun sijaintihistoria on käytössä, laitteesi voi lähettää Googlelle diagnostiikkatietoja siitä, miten sijaintihistorian ominaisuudet toimivat. Jos poistat sijaintihistorian käytöstä, voit valita, jaetaanko käyttö- ja diagnostiikkatietoja.

Kaikkia käyttö- ja diagnostiikkatietoja käytetään Googlen tietosuojakäytännön mukaisesti.

Tiedot, joita laitteesi voi jakaa

Laitteesi voi lähettää Googlelle tietoja sijaintihistorian parantamiseksi. Laitteesi voi lähettää esimerkiksi seuraavia tietoja:

• mobiiliverkko-, GPS-, Wi-Fi- tai Bluetooth-yhteyksien laatu ja kesto
  • sijaintiasetustesi tila
  • uudelleenkäynnistykset ja virheraportit
  • sovellukset, joiden kautta sijaintihistoria on otettu käyttöön tai pois käytöstä
  • akun varaustaso.
Kuinka jaetut tiedot auttavat Googlea parantamaan palveluitaan

Käyttö- ja diagnostiikkatietojen avulla voidaan parantaa Google-sovelluksia ja ‑tuotteita sekä Android-laitteita. Google voi käyttää tietoja esimerkiksi seuraavien ominaisuuksien parantamiseen:

• Akunkesto: Tiedot eniten akkua käyttävistä ominaisuuksista ja sovelluksista voivat auttaa Googlea vähentämään usein käytettyjen ominaisuuksien virrankulutusta.
  • Sijainnin tarkkuus: Google voi käyttää sijaintiantureiden ja asetusten tietoja sovellusten ja palvelujen sijaintiarvioiden parantamiseen.

Lisätietoja muista sijaintiasetuksista