Administrer din lokationshistorik

Inden for de næste par måneder bliver indstillingen Lokationshistorik omdøbt til Tidslinje. Hvis Lokationshistorik er aktiveret på din konto, kan du altså muligvis se, at der står Tidslinje under app- og kontoindstillingerne.

Lokationshistorik er en indstilling på din Google-konto. Den opretter en tidslinje, der er et personligt kort, som hjælper dig med at huske:

• Steder, du besøger
  • Ruter til destinationer
  • Rejser, du tager på

Den kan også give dig personligt tilpassede oplevelser overalt på Google baseret på de steder, du besøger.

Hvis Lokationshistorik er aktiveret, selv når Google-apps ikke er i brug, gemmes din præcise enhedslokation med jævne mellemrum på:

• Dine enheder
  • Googles servere

For at gøre Google-oplevelsen nyttig for alle bruger vi muligvis dine data til at:

• Vise oplysninger baseret på anonymiserede lokationsdata, f.eks.:
    • Populære tidspunkter
    • Miljøindsigt
  • Registrere og forhindre bedrageri og misbrug.
  • Forbedre og udvikle Google-tjenester såsom annonceprodukter.
  • Hjælpe virksomheder med at finde ud af, om folk besøger deres butikker som følge af en annonce, hvis du har aktiveret Web- og appaktivitet.
    • Vi deler kun anonyme estimater, ikke personoplysninger, med virksomheder.
    • Denne aktivitet kan omfatte oplysninger om din aktuelle lokation ud fra IP-adressen og det omtrentlige område, din enhed befinder sig inden for.

Få flere oplysninger om, hvordan Google bruger lokationsdata.

Værd at vide om Lokationshistorik:

• Lokationshistorik er som standard deaktiveret. Vi kan kun bruge historikken, hvis du aktiverer Lokationshistorik.
  • Du kan til enhver tid deaktivere Lokationshistorik ved at gå til Aktivitetsadministration på din Google-konto.
  • Du kan gennemgå og administrere din lokationshistorik. Du kan:
    • Gennemgå de steder, du har været, på tidslinjen i Google Maps.
    • Til enhver tid redigere eller slette din lokationshistorik.
Vigtigt! Nogle af disse trin fungerer kun i Android 8.0 og nyere. Se, hvordan du tjekker din Android-version.

Aktivér eller deaktiver Placeringshistorik.

Du kan til enhver tid deaktivere Placeringshistorik for din konto. Hvis du bruger en arbejds- eller skolekonto, skal din administrator gøre denne indstilling tilgængelig for dig. Når administratoren har gjort det, kan du bruge Placeringshistorik som enhver anden bruger.

1. Gå til sektionen "Placeringshistorik" på din Google-konto.
  2. Vælg, om din konto og dine enheder skal rapportere din Placeringshistorik til Google:
  3. Din konto og alle enheder: Slå Placeringshistorik til eller fra øverst i sektionen.
  4. Kun en bestemt enhed: Under "Denne enhed" eller "Enheder på denne konto" skal du slå enheden til eller fra.

Når Lokationshistorik er aktiveret

Google kan estimere din lokation med:

• Signaler såsom Wi-Fi- og mobilnetværk
  • GPS
  • Sensoroplysninger

Din enhedslokation anvendes muligvis også fra tid til anden i baggrunden. Hvis Lokationshistorik er aktiveret, selv når Google-apps ikke er i brug, gemmes din præcise enhedslokation med jævne mellemrum på:

• Dine enheder
  • Googles servere

Når du er logget ind med din Google-konto, gemmer den lokationshistorikken for hver enhed, hvis indstillingen "Enheder på denne konto" er aktiveret. Du finder denne indstilling i indstillingerne for Lokationshistorik på din Google-konto.

Du kan vælge, hvilke enheder der skal stille deres lokationsdata til rådighed for Lokationshistorik. Dine indstillinger ændres ikke for andre lokationstjenester på din enhed, f.eks.:

Når Lokationshistorik er deaktiveret

Din enhed gemmer ikke sin lokation i din lokationshistorik.

• Du har muligvis tidligere data fra Lokationshistorik på din konto. Du kan til enhver tid slette den manuelt.
  • Dine indstillinger ændres ikke for andre lokationstjenester på din enhed, f.eks.:
  • Hvis indstillinger såsom Web- og appaktivitet er aktiveret, men du deaktiverer Lokationshistorik eller sletter lokationsdata fra Lokationshistorik, gemmer din Google-konto muligvis stadig lokationsdata som en del af din brug af andre Google-websites, -apps og -tjenester. Denne aktivitet kan omfatte oplysninger om din aktuelle lokation ud fra IP-adressen og det omtrentlige område, din enhed befinder sig inden for.

Slet din Placeringshistorik

Du kan administrere og slette din Placeringshistorik via tidslinjen i Google Maps. Du har mulighed for at slette hele din historik eller dele af den.

Vigtigt! Hvis du sletter oplysninger i Placeringshistorik fra din tidslinje, kan du ikke se dem senere.

Via Google Maps-appen

Slet al Placeringshistorik

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din Android-enhed.
  2. Tryk på dit profilbillede eller dine initialer Kontocirkel og derefter Din tidslinje Tidslinje.
  3. Øverst til højre skal du trykke på Mere Mereog derefter Indstillinger og privatliv.
  4. Tryk på Slet al placeringshistorik under "Placeringsindstillinger".
  5. Følg vejledningen på skærmen.

Slet et interval i Placeringshistorik

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din Android-enhed.
  2. Tryk på dit profilbillede eller dine initialer Kontocirkel og derefter Din tidslinje Tidslinje.
  3. Tryk på Mere Mereog derefter Indstillinger og privatliv.
  4. Tryk på Slet interval i Placeringshistorik under "Placeringsindstillinger".
  5. Følg vejledningen på skærmen.

Slet en dag fra Placeringshistorik

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din Android-enhed.
  2. Tryk på dit profilbillede eller dine initialer Kontocirkel og derefter Din tidslinje Tidslinje.
  3. Tryk på Vis kalender Vis kalender.
  4. Vælg den dag, du vil slette.
  5. Tryk på Mere Mereog derefter Slet dag.
  6. Følg vejledningen på skærmen.

Slet et stop fra Placeringshistorik

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din Android-enhed.
  2. Tryk på dit profilbillede eller dine initialer Kontocirkel og derefter Din tidslinje Tidslinje.
  3. Tryk på Vis kalender Vis kalender.
  4. Vælg den dag, du vil slette et stop fra.
  5. Tryk på det stop, du vil slette og derefter Slet Slet .
  6. Følg vejledningen på skærmen.

Via en webbrowser

Slet al Placeringshistorik

1. Åbn tidslinjen i Google Maps i din webbrowser.
  2. Tryk på Slet Slet .
  3. Følg vejledningen på skærmen.

Slet en dag fra Placeringshistorik

1. Åbn tidslinjen i Google Maps i din webbrowser.
  2. Vælg det år og den måned, du vil slette en dag for.
  3. Tryk på Slet Slet .
  4. Følg vejledningen på skærmen.

Slet et stop fra Placeringshistorik

1. Åbn tidslinjen i Google Maps i din webbrowser.
  2. Vælg det år og den måned, du vil slette en dag for.
  3. Ud for det stop, du vil slette, skal du trykke på Mere Mereog derefterFjern stop fra dag.
  4. Følg vejledningen på skærmen.

Slet Placeringshistorik automatisk

Du kan vælge automatisk at slette Placeringshistorik, der er ældre end 3 måneder, 18 måneder eller 36 måneder.

Via Google Maps-appen

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din Android-enhed.
  2. Tryk på dit profilbillede eller dine initialer Kontocirkel og derefter Din tidslinje Tidslinje.
  3. Øverst til højre skal du trykke på Mere Mereog derefter Indstillinger og privatliv.
  4. Rul ned til "Placeringsindstillinger".
  5. Tryk på Slet Placeringshistorik automatisk.
  6. Følg vejledningen på skærmen.

Via en webbrowser

1. Åbn tidslinjen i Google Maps i din webbrowser.
  2. Nederst til højre skal du klikke på Indstillinger Settings icon og derefter Slet Placeringshistorik automatisk
  3. Følg vejledningen på skærmen.

Hvad sker der, når du har slettet dele af eller hele din Placeringshistorik?

Hvis du sletter dele af eller hele din lokationshistorik, kan personligt tilpassede oplevelser i dine Google-tjenester blive forringet eller forsvinde. Du kan f.eks. miste:

• Anbefalinger baseret på de steder, du besøger
  • Oplysninger i realtid om, hvornår du bør tage hjemmefra eller på arbejde for at undgå trafikpropper

Vigtigt! Hvis du har aktiveret andre indstillinger som f.eks. Web- og appaktivitet, og du sætter Lokationshistorik på pause eller sletter lokationsdata fra Lokationshistorik, gemmes der muligvis stadig lokationsdata på din Google-konto i forbindelse med din brug af andre Google-websites, -apps og -tjenester. Lokationsdata kan f.eks. gemmes som en del af din aktivitet i Søgning og Maps, hvis indstillingen Web- og appaktivitet er aktiveret, og lokationsdataene inkluderes i dine billeder afhængigt af indstillingerne i din kameraapp. Web- og appaktivitet kan omfatte oplysninger om din lokation baseret på din enheds nærområde og IP-adresse.

Få diagnostik og indsigt i anvendelsen af Lokationshistorik

Når du har aktiveret Lokationshistorik, kan din enhed sende diagnosticeringsoplysninger til Google om, hvad der fungerer eller ikke fungerer i forbindelse med Lokationshistorik. Google behandler alle oplysninger, der indsamles, i overensstemmelse med Googles privatlivspolitik.

Oplysninger, som din enhed kan dele

Din enhed kan sende oplysninger til Google for at hjælpe med at forbedre Google-apps, Google-produkter og Android-enheder. Google kan f.eks. bruge oplysningerne til at forbedre følgende:

• Batteritid: Vi estimerer, hvilke apps der bruger mest batteri på din enhed, for at reducere batteriforbruget i forbindelse med ofte benyttede funktioner.
  • Lokationsnøjagtighed: Vi bruger lokationssensorer og -indstillinger til at forbedre lokationsestimater til apps og tjenester.

Oplysninger, som din telefon kan sende til Google, kan omfatte:

• Kvaliteten og varigheden af dine forbindelser til:
    • Mobilnetværk
    • GPS
    • Wi-Fi-netværk
    • Bluetooth
  • Dine lokationsindstillingers tilstand
  • Genstarter og nedbrudsrapporter
  • Google-apps, du bruger til at aktivere eller deaktivere Lokationshistorik
Hvordan hjælper delte oplysninger med at forbedre Google?

Oplysninger om brug og diagnostik kan hjælpe med at forbedre Google-apps og -produkter samt Android-enheder. Google kan f.eks. bruge oplysningerne til at forbedre følgende:

• Batteritid: Google kan anvende oplysninger om, hvad der bruger mest batteri på din enhed, for at hjælpe dig med at reducere batteriforbruget for ofte anvendte funktioner.
  • Placeringsnøjagtighed: Google kan anvende oplysninger fra placeringssensorer og -indstillinger, så apps og tjenester kan anslå placeringen mere nøjagtigt.

Få flere oplysninger om andre placeringsindstillinger