Administrer din placeringshistorik

Placeringshistorik er en indstilling på Google-kontoniveau, der gemmer, hvor du bevæger dig hen med hver mobilenhed, hvor:

• Du er logget ind på din Google-konto
  • Du har aktiveret Placeringshistorik
  • Placeringsrapportering er aktiveret

Når du aktiverer Placeringshistorik, kan du se en række fordele i alle Google-produkter og -tjenester, herunder tilpassede kort, anbefalinger baseret på steder, du har besøgt, hjælp til at finde din telefon, trafikopdateringer i realtid og mere nyttige annoncer.

• Placeringshistorik er som standard deaktiveret for din Google-konto og kan kun aktiveres, hvis du tilvælger det.
  • Du kan til enhver tid sætte Placeringshistorik på pause i Aktivitetsadministration på din Google-konto.
  • Du bestemmer selv, hvad der gemmes i din placeringshistorik. Du kan se de steder, du har været, på Google Maps-tidslinjen, og du kan også redigere eller slette oplysninger via tidslinjen.

Hvis du har aktiveret andre indstillinger som f.eks. Web- og appaktivitet, og du sætter Placeringshistorik på pause eller sletter placeringsdata fra Placeringshistorik, gemmes der muligvis stadig placeringsdata i forbindelse med din brug af andre Google-websites, -apps og -tjenester. Placeringsdata kan f.eks. gemmes som en del af aktiviteten i Søgning og Maps, når indstillingen Web- og appaktivitet er aktiveret, og inkluderes i dine billeder afhængigt af indstillingerne i din kameraapp.

Bemærk! Nogle af disse trin virker kun i Android 8.0 og nyere. Se, hvilken Android-version du har.

Slå Placeringshistorik til eller fra

Du kan til enhver tid deaktivere Placeringshistorik for din konto. Hvis du bruger en arbejds- eller skolekonto, skal din administrator gøre denne indstilling tilgængelig for dig. Hvis vedkommende gør det, kan du bruge Placeringshistorik som enhver anden bruger.

1. På din Android-telefon eller -tablet skal du åbne appen Indstillinger Appen Indstillinger og så Google og så Google-konto.
  2. Tryk på Data og tilpasning øverst.
  3. Tryk på Placeringshistorik under "Aktivitetsadministration".
  4. Vælg, om din konto eller dine enheder skal kunne rapportere Placeringshistorik til Google:
    • Din konto og alle dine enheder: Slå Brug Placeringshistorik til eller fra øverst.
    • Kun en bestemt enhed: Tryk på Enheder på denne konto, og slå derefter enheden til eller fra.

Hvis du er i en browser, skal du gå til sektionen Aktivitetsadministration på din Google-konto. Det kan være nødvendigt at logge ind. Slå Placeringshistorik til eller fra øverst.

Når Placeringshistorik er aktiveret

• Google modtager kun Placeringshistorik for de enheder, hvor du er logget ind, og hvor Placeringsrapportering er aktiveret.
  • Du kan ændre indstillingen for Placeringsrapportering for hver enhed, hvor du er logget ind, og begrænse, hvilke enheder der leverer placeringsdata, der skal inkluderes i Placeringshistorik. Hvis du vil ændre dine indstillinger for Placeringshistorik, kan du vælge:
    • Kun at rapportere din placering fra nogle af dine enheder, men ikke andre.
    • At rapportere din placering fra alle dine enheder.
    • At deaktivere Placeringshistorik for din Google-konto. Din placering rapporteres ikke på nogen af dine enheder, og der registreres ingen ny Placeringshistorik på din konto.
  • Dine indstillinger for andre placeringstjenester på din enhed som f.eks. Google Placeringstjenester og Find min enhed påvirkes ikke.

Når Placeringshistorik er deaktiveret

• Nye placeringsoplysninger gemmes ikke længere i din placeringshistorik.
  • Tidligere aktivitet slettes ikke fra din placeringshistorik. Du kan manuelt slette din placeringshistorik.
  • Dine indstillinger for andre placeringstjenester på din enhed som f.eks. Google Placeringstjenester og Find min enhed påvirkes ikke.
  • Nogle placeringsdata gemmes muligvis fortsat i andre indstillinger, f.eks. Web- og appaktivitet, som en del af din brug af andre tjenester såsom Søgning og Maps – selv efter du deaktiverer Placeringshistorik.

Slet Placeringshistorik

Tidslinjen i Google Maps giver dig en grænseflade, hvor du kan administrere og slette dine oplysninger i Placeringshistorik. Du kan vælge at slette hele din historik eller kun dele af den. Når du sletter oplysninger i Placeringshistorik fra tidslinjen, kan du ikke se dem igen.

1. På din Android-telefon eller -tablet skal du åbne appen Indstillinger Appen Indstillinger og så Google og så Google-konto.
  2. Tryk på Data og tilpasning øverst.
  3. Tryk på Placeringshistorik under "Aktivitetsadministration".
  4. Tryk på Administrer aktivitet nederst. Google Maps Google Maps åbnes på enheden.
  5. Tryk på Mere Mere og så Indstillinger.
  6. Vælg Slet al placeringshistorik eller Slet interval i Placeringshistorik nederst.

Hvis du bruger en browser, skal du gå til maps.google.com/timeline. Det kan være nødvendigt at logge ind. Du kan slette individuelle placeringer, placeringer efter dato eller hele din placeringshistorik på tidslinjen.

Bemærk! Tidslinjen er i øjeblikket ikke tilgængelig i Sydkorea. Du kan aktivere Placeringshistorik eller sætte den på pause via Aktivitetsadministration, og du kan slette data i din placeringshistorik.

Hvad sker der, når Placeringshistorik er slettet

• Hvis du sletter hele din placeringshistorik, fungerer nogle Google-apps muligvis ikke, som de gjorde før.
  • Selvom du har slettet oplysninger i din placeringshistorik, kan visse placeringsdata fortsat være gemt i andre indstillinger, f.eks. i Web- og appaktivitet, i forbindelse med din brug af andre tjenester som Søgning og Maps.

Anvendelse og diagnostik for Placeringshistorik

Når du aktiverer Placeringshistorik, sender din enhed muligvis diagnostiske oplysninger til Google om, hvad der fungerer og ikke fungerer i forbindelse med Placeringshistorik. Hvis du deaktiverer Placeringshistorik, kan du vælge, om du vil dele brugsoplysninger og diagnostiske oplysninger.

Alle oplysninger om brug og diagnostik anvendes i overensstemmelse med Googles privatlivspolitik.

Oplysninger, som din enhed kan dele

Din enhed kan sende oplysninger til Google for at forbedre Placeringshistorik. Sendte oplysninger kan f.eks. være:

• Kvaliteten og varigheden af dine forbindelser til mobilnetværk, GPS, Wi-Fi-netværk eller Bluetooth
  • Dine placeringsindstillingers tilstand
  • Genstarter og nedbrudsrapporter
  • Hvilke apps der anvendes til at aktivere og deaktivere Placeringshistorik
  • Oplysninger om batteriniveauet
Hvordan hjælper delte oplysninger med at forbedre Google?

Oplysninger om brug og diagnostik kan hjælpe med at forbedre Google-apps og -produkter samt Android-enheder. Google kan f.eks. bruge oplysningerne til at forbedre følgende:

• Batteritiden: Google kan anvende oplysninger om, hvad der bruger mest batteri på din enhed, for at hjælpe dig med at reducere batteriforbruget for ofte anvendte funktioner.
  • Placeringsnøjagtighed: Google kan anvende oplysninger fra placeringssensorer og -indstillinger, så apps og tjenester kan anslå placeringen mere nøjagtigt.

Få flere oplysninger om andre placeringsindstillinger