Administrer eller slet din placeringshistorik

Placeringshistorik hjælper dig med at få bedre resultater og anbefalinger i Google-produkter. Du kan f.eks. se anbefalinger baseret på steder, du har besøgt, mens du har været logget ind på din enhed. Du kan også se trafikmeldinger i forbindelse med din daglige pendling.

Du bestemmer selv, hvad der skal gemmes i Placeringshistorik, og du kan til enhver tid slette din historik.

Bemærk! Android er ikke ens på alle enheder. Denne vejledning er til enheder, der kører Android 8.0 eller nyere. Find ud af, hvilken Android-version du har.

Se, hvad der gælder for Android 4.1 til 4.3 og for iPhone og iPad.

Aktivér eller deaktiver Placeringshistorik

Du kan til enhver tid deaktivere Placeringshistorik. Hvis Placeringshistorik er deaktiveret, bliver de steder, du tager hen, ikke længere gemt. Når du deaktiverer Placeringshistorik for din Google-konto, deaktiveres indstillingen på alle enheder, der er tilknyttet den pågældende Google-konto.

Du kan også deaktivere Placeringstjenester på en enhed. Få mere at vide.

Aktivér eller deaktiver Placeringshistorik ved hjælp af enhedsindstillingerne (Android 2.3 eller nyere)

1. På din Android-telefon eller -tablet skal du åbne appen Indstillinger Settings app og så Google og så Google-konto.
  2. Tryk på Data og tilpasning øverst.
  3. Tryk på Placeringshistorik under "Aktivitetsadministration".
  4. Aktivér eller deaktiver Placeringshistorik for din konto eller dine enheder:
    • Aktivér eller deaktiver Placeringshistorik for hele din konto og alle enheder, der er tilknyttet denne konto.
    • Hvis du kun vil ændre indstillingen for en enkelt enhed, skal du aktivere eller deaktivere historikken for den pågældende enhed.

Aktivér eller deaktiver Placeringshistorik via et website

1. Gå til sektionen Aktivitetsadministration på din Google-konto. Du skal muligvis logge ind.
  2. Aktivér eller deaktiver Placeringshistorik.
  3. Bekræft ændringen. Denne indstilling ændres for din Google-konto og alle enheder, der er knyttet til den.

Hvis du bruger en arbejds- eller skolekonto, kan din administrator aktivere og deaktivere denne indstilling for din konto.

Slet din placeringshistorik

Du kan slette hele placeringshistorikken eller dele af den. Hvis du sletter hele din historik, vil nogle apps muligvis ikke fungere korrekt.

Slet din placeringshistorik ved hjælp af enhedsindstillingerne (Android 2.3 eller nyere)

VIGTIGT! Når du sletter din placeringshistorik i appen Indstillinger, er det en permanent handling. Handlingen kan ikke fortrydes. Hvis du sletter placeringshistorikken, kan det skabe problemer for visse apps.

1. På din Android-telefon eller -tablet skal du åbne appen Indstillinger Settings app og så Google og så Google-konto.
  2. Tryk på Data og tilpasning øverst.
  3. Tryk på Placeringshistorik under "Aktivitetsadministration".
  4. Tryk på Administrer tidslinje nederst. Google Maps Google Maps åbnes på enheden.
  5. Tryk på Mere Mere og dernæst Indstillinger.
  • Vælg Slet hele placeringshistorikken eller Slet interval i placeringshistorik nederst.

Slet Placeringshistorik via et website

Du kan slette enkelte placeringer, placeringer efter dato eller hele placeringshistorikken på websitet for Placeringshistorik.

1. Gå til maps.google.com/locationhistory. Du skal muligvis logge ind.
  2. Vælg, hvordan du vil slette placeringshistorikken:
    • Efter dato:
      Klik på Slet Slet til højre for den ønskede dato.
    • Efter en specifik placering:
      Vælg en placering på listen eller kortet. Klik på Mere Mere og dernæst Fjern stop fra dag og dernæst Fjern.
    • Hele historikken:
      Klik på Indstillinger og dernæst Slet hele placeringshistorikken.

Bemærk! Websitet for Placeringshistorik er ikke tilgængeligt i Sydkorea.

Anvendelse og diagnostik for Placeringshistorik

Når du aktiverer Placeringshistorik, giver du også enheden tilladelse til at sende diagnostiske oplysninger til Google om, hvad der fungerer og ikke fungerer i forbindelse med Placeringshistorik.

Alle oplysninger om forbrug og diagnostik anvendes i overensstemmelse med Googles privatlivspolitik.

Oplysninger, som din enhed kan dele

Din enhed kan sende oplysninger til Google for at forbedre Placeringshistorik. Din enhed kan f.eks. sende oplysninger, hvis Placeringstjenester ikke fungerer optimalt.

Disse oplysninger kan omfatte:

• Kvaliteten og varigheden af dine forbindelser til mobilnetværk, GPS, Wi-Fi-netværk eller Bluetooth
  • Tilstanden af dine placeringsindstillinger
  • Genstarter og nedbrudsrapporter
  • Hvilke apps, der anvendes til at aktivere og deaktivere Placeringshistorik
  • Oplysninger om batteriniveauet

Hvordan hjælper delte oplysninger med at forbedre Google?

Oplysninger om brug og diagnostik kan hjælpe med at forbedre Google-apps og -produkter samt Android-enheder. Google kan f.eks. bruge oplysningerne til at forbedre følgende:

• Batteritid:
    Google kan anvende oplysninger om, hvad der bruger mest batteri på din enhed, til at hjælpe dig med at reducere batteriforbruget for ofte anvendte funktioner.
  • Placeringsnøjagtighed:
    Google kan anvende oplysninger fra placeringssensorer og -indstillinger, så apps og tjenester kan anslå placeringen mere nøjagtigt.