Administrer eller slet din Placeringshistorik

Din Placeringshistorik hjælper dig med at få bedre resultater og anbefalinger i alle Googles produkter. Du kan f.eks. se lokale anbefalinger baseret på de steder, du har besøgt, mens du har været logget ind på din enhed. Du kan også se trafikmeldinger i forbindelse med din daglige pendling.

Du bestemmer selv, hvad der skal gemmes i Placeringshistorik, og du kan når som helst slette din historik.

Nogle af disse oplysninger gælder for Android-enheder med Android 4.4 eller nyere. Få flere oplysninger om administration af placeringsadgang i Android 4.1 til Android 4.3. Få flere oplysninger om Placeringsrapportering og Placeringshistorik til iPhone og iPad.

Slå Placeringshistorik til eller fra

Du kan til enhver tid slå Placeringshistorik fra. Hvis Placeringshistorik er slået fra, bliver de steder, du tager hen, ikke længere gemt. Når du slår Placeringshistorik fra for din Google-konto, er det slået fra for alle enheder, der er tilknyttet denne Google-konto.

Hvis du ønsker at slå GPS- eller Wi-Fi-placeringstjenesterne fra, kan du deaktivere enhedens hovedfunktion for placering.

Du kan få adgang til Placeringshistorik via Google Indstillinger på enheder med Android 2.3 eller nyere.

Slå Placeringshistorik til eller fra via Google Indstillinger
  1. Find Google Indstillinger ét af følgende steder (afhængigt af din enhed):
    • I appen Indstillinger Indstillinger skal du rulle ned og trykke på Google.
    • Åbn den separate app Google Indstillinger Google Indstillinger.
  2. Tryk på Placering og dernæst Google Placeringshistorik for den konto, du vil ændre.
  3. Slå Placeringshistorik til eller fra for din konto eller dine enheder:
    • Tryk på kontakten øverst til højre for at slå Placeringshistorik til eller fra for hele din konto og alle enheder, der er tilknyttet denne konto.
    • Tryk på Til eller Fra på kontakten ud for enhedsnavnet, hvis du kun vil slå Placeringshistorik til eller fra for en bestemt enhed.
Slå Placeringshistorik til eller fra ved hjælp af Administration af aktivitet
  1. Gå til sektionen Administration af aktivitet i Min konto. Hvis du bliver bedt om det, skal du logge ind på den Google-konto, du vil have tilknyttet din placering.
  2. Klik på Til eller Fra ud for Placeringshistorik for at aktivere eller deaktivere Placeringshistorik for hele din Google-konto og alle enheder, der er tilknyttet denne konto.

Hvis du bruger en arbejds- eller skolekonto, er det muligt, at din administrator skal give dig adgang til disse indstillinger.

Slet din Placeringshistorik

Du kan slette hele din Placeringshistorik eller blot dele af den. Hvis du sletter hele din historik, vil nogle apps muligvis ikke fungere korrekt.

Slet hele din Placeringshistorik via Google Indstillinger
  1. Find Google Indstillinger ét af følgende steder (afhængigt af din enhed):
    • I appen Indstillinger Indstillinger skal du rulle ned og trykke på Google.
    • Åbn den separate app Google Indstillinger Google Indstillinger.
  2. Tryk på Placering og dernæst Google Placeringshistorik.
  3. Tryk på Administrer aktiviteter nederst på skærmen. Google Maps Google Maps åbnes på enheden.
  4. Øverst til højre skal du trykke på Mere Mere og dernæst  Indstillinger og dernæst  Slet hele placeringshistorikken.

VIGTIGT! Hvis du sletter Placeringshistorik via appen Google Indstillinger, slettes hele din historik. Denne handling kan ikke fortrydes. Dette kan skabe problemer for visse apps.

Slet dele af din Placeringshistorik på websitet Placeringshistorik

Du kan slette enkelte placeringer, placeringer efter dato eller hele din Placeringshistorik på websitet for Placeringshistorik.

1. Gå til maps.google.com/locationhistory, og log ind på din Google-konto.
  2. Du kan vælge at slette din Placeringshistorik:
    • Efter dato:
      Hvis du vil slette historikken for den dato, du har valgt, skal du vælge Slet Slet til højre for datoen.
    • Efter en specifik placering:
      Vælg en specifik placering på listen eller kortet. Vælg Mere Mere og dernæst Fjern stop fra dag og dernæst Fjern.
    • Hele historikken:
      Hvis du vil slette al gemt historik skal du vælge Indstillinger og dernæst Slet hele placeringshistorikken.

Bemærk! Websitet for Placeringshistorik er ikke tilgængeligt i Sydkorea.

Anvendelse og diagnostik for Placeringshistorik

Når du slår Placeringshistorik til, giver du også enheden tilladelse til at sende diagnostiske oplysninger til Google om, hvad der virker og ikke virker i forbindelse med Placeringshistorik.

Alle oplysninger om forbrug og diagnostik anvendes i overensstemmelse med Googles privatlivspolitik.

Hvilke oplysninger kan enheden dele?

Din enhed kan sende oplysninger til Google for at forbedre Placeringshistorik, hvis placeringstjenesterne f.eks. ikke fungerer, som de skal.

Disse oplysninger kan omfatte:

• Kvaliteten og varigheden af dine forbindelser til mobilnetværk, GPS, Wi-Fi-netværk eller Bluetooth
  • Tilstanden af dine placeringsindstillinger
  • Genstartforekomster og nedbrudsrapporter
  • Hvilke apps, der anvendes til at slå Placeringshistorik til eller fra
  • Oplysninger om batteriniveauet
Hvordan hjælper delte oplysninger med at forbedre Google?

Oplysninger om brug og diagnostik kan hjælpe med at forbedre Google-apps og -produkter samt Android-enheder. Google kan f.eks. bruge oplysningerne til at forbedre følgende:

• Batteritid:
    Google kan anvende oplysninger om, hvad der bruger mest batteri på din enhed, til at hjælpe dig med at reducere batteriforbruget for ofte anvendte funktioner.
  • Placeringsnøjagtighed:
    Google kan anvende oplysninger fra placeringssensorer og -indstillinger til at forbedre den overordnede kvalitet af placeringen, som bruges af apps og tjenester.