Administrer din Placeringshistorik

Nogle af disse oplysninger gælder for Android-enheder med Android 4.4 eller nyere. Få flere oplysninger om administration af placeringsadgang i Android 4.1 til Android 4.3. Få flere oplysninger om Placeringsrapportering og Placeringshistorik til iPhone og iPad.

Din Placeringshistorik giver Google tilladelse til at vise dig nyttige oplysninger på baggrund af, hvor du har været med de enheder, du er logget ind på med din Google-konto. Du vil f.eks. få vist oplysninger om dine pendlerruter og bedre søgeresultater. Dine placeringsoplysninger kan også bruges af Google-apps eller -tjenester, herunder de annoncer, der vises.

Slå Placeringshistorik til eller fra

Enheder med Android 2.3 eller nyere har adgang til Placeringshistorik i Google Indstillinger.

Hvis Placeringshistorik er slået fra, bliver de steder, du tager hen, ikke længere gemt. Du kan til enhver tid slå Placeringshistorik fra. Når du slår Placeringshistorik fra for din Google-konto, er det slået fra for alle enheder, der er tilknyttet denne Google-konto.

Hvis du ønsker at slå GPS- eller Wi-Fi-placeringstjenesterne fra, kan du deaktivere enhedens hovedfunktion for placering ved at følge denne vejledning.

Slå Placeringshistorik til eller fra

Slå Placeringshistorik til eller fra via Google Indstillinger

1. Find Google Indstillinger ét af disse steder (afhængigt af din enhed):
    • En separat app, der hedder Google Indstillinger Google Indstillinger
    • I appen Indstillinger, hvor du skal rulle ned og trykke på Google
  2. Tryk på Placering > Google Placeringshistorik for den konto, du vil ændre.
  3. Slå Placeringshistorik til eller fra for din konto eller dine enheder:
    • Google-konto: Flyt den øverste kontakt for at slå Placeringshistorik til eller fra for alle enheder, der er tilknyttet din Google-konto.
    • Kun enheden: Flyt kontakten ud for en enhed på listen for at slå Placeringshistorik til eller fra for denne ene enhed.

Slå Placeringshistorik til eller fra ved hjælp af Administration af aktivitet

1. Gå til sektionen Administration af aktivitet i Min konto. Hvis du bliver bedt om det, skal du logge ind på den Google-konto, du vil have tilknyttet din placering.
  2. Brug kontakten under "Steder, du besøger" til at slå Placeringshistorik til eller fra. Når du slår Placeringshistorik fra, deaktiveres funktionen for hele din Google-konto og alle enheder, der er forbundet med denne konto.

Hvis du bruger en konto i Google Apps for Business, Education eller Government, er det muligt, at din administrator skal give dig adgang til disse indstillinger.

Slet din Placeringshistorik

Du kan slette hele din Placeringshistorik eller blot dele af den. Hvis du sletter hele din historik, vil nogle apps, som f.eks. Google Nu, muligvis ikke fungere korrekt.

Slet hele din Placeringshistorik via Google Indstillinger
  1. Find Google Indstillinger ét af disse steder (afhængigt af din enhed):
    • En separat app, der hedder Google Indstillinger Google Indstillinger
    • I appen Indstillinger, hvor du skal rulle ned og trykke på Google
  2. Tryk på Placering > Placeringshistorik.
  3. Tryk på Slet Placeringshistorik nederst på skærmen.

VIGTIGT! Hvis du sletter Placeringshistorik via appen Google Indstillinger, slettes hele din historik. Denne handling kan ikke fortrydes – og det kan skabe problemer for nogle apps, som f.eks. Google Nu.

Slet dele af din Placeringshistorik på websitet Placeringshistorik

Du kan slette enkelte placeringer, placeringer efter dato eller hele din Placeringshistorik på websitet Placeringshistorik.

1. Gå til maps.google.com/locationhistory, og log ind på din Google-konto.
  2. Du kan vælge at slette din Placeringshistorik:
    • Efter dato: Vælg Slet historik for denne dato for at slette historik for den dato, du har valgt. Hvis du markerer en række dage og vælger Slet historik fra denne periode, slettes historikken for alle de valgte dage.
    • Efter individuel placering: Vælg en enkelt placering på listen eller kortet. I boblen kan du vælge at slette denne tidligere placering fra din historik.
    • Hele historikken: Vælg Slet al historik for at slette hele din gemte historik.

BEMÆRK! Websitet Placeringshistorik er ikke tilgængeligt i Korea.

Anvendelse og diagnostik for Placeringshistorik

Når du slår Placeringshistorik til, giver du også enheden tilladelse til at sende diagnostiske oplysninger til Google om, hvad der virker og ikke virker i forbindelse med Placeringshistorik.

Hvis enheden sender oplysninger om brug og diagnostik

Din enhed kan sende oplysninger til Google for at forbedre Placeringshistorik, hvis placeringstjenesterne f.eks. ikke fungerer, som de skal. Disse oplysninger kan omfatte:

• Kvaliteten og varigheden af dine forbindelser til mobilnetværk, GPS, Wi-Fi-netværk eller Bluetooth
  • Tilstanden af dine placeringsindstillinger
  • Genstartforekomster og nedbrudsrapporter
  • Hvilke apps, der anvendes til at slå Placeringshistorik til eller fra
  • Oplysninger om batteriniveauet

Oplysninger om brug og diagnostik kan være med til at forbedre Google-apps og -produkter samt Android-enheder. Google kan f.eks. bruge oplysningerne til at forbedre følgende:

• Batteriets levetid: Google kan anvende oplysninger om, hvad der bruger mest batteri på din enhed, til at hjælpe dig med at reducere batteriforbruget for ofte anvendte funktioner.
  • Placeringsnøjagtighed: Google kan anvende oplysninger fra placeringssensorer og -indstillinger til at forbedre den overordnede kvalitet af placeringen, som bruges af apps og tjenester til at levere en god brugeroplevelse.

Alle oplysninger om forbrug og diagnostik anvendes i overensstemmelse med Googles privatlivspolitik.