Gestionar o suprimir l'historial d'ubicacions

L'historial d'ubicacions ajuda a obtenir millors resultats i recomanacions als productes de Google. Per exemple, podeu veure recomanacions basades en els llocs on heu estat amb els dispositius en què heu iniciat la sessió o bé prediccions de trànsit per als desplaçaments diaris a la feina.

Podeu controlar què es desa a l'historial d'ubicacions, així com suprimir l'historial en qualsevol moment.

Nota: No tots els dispositius tenen la mateixa versió d'Android. Aquestes instruccions són per a dispositius amb Android 8.0 i versions superiors. Obtén informació sobre com comprovar la versió d'Android.

Obteniu informació sobre l'historial d'ubicacions en dispositius Android amb versions entre la 4.1 i la 4.3 i en dispositius iPhone i iPad.

Activar o desactivar l'historial d'ubicacions

Podeu desactivar l'historial d'ubicacions en qualsevol moment. Si ho feu, ja no es desaran els llocs on aneu. En desactivar l'historial d'ubicacions per al compte de Google, es desactiva per a tots els dispositius que hi estan associats.

També podeu desactivar els serveis d'ubicació en un sol dispositiu. Obteniu-ne informació.

Activar o desactivar l'historial d'ubicacions a la configuració del dispositiu (versions 2.3 i posteriors d'Android)

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Configuració del dispositiu Aplicació Configuració Després Google Després Compte de Google.
  2. A la part superior, toqueu Dades i personalització.
  3. A "Controls d'activitat", toqueu Historial d'ubicacions.
  4. Activeu o desactiveu l'historial d'ubicacions per al compte o per als dispositius:
    • Per aplicar aquesta acció a tot el compte i a tots els dispositius associats, activeu o desactiveu Fes servir historial d'ubicacions.
    • Per aplicar aquesta acció només a un dispositiu determinat, activeu o desactiveu l'historial d'aquest dispositiu.

Activar o desactivar l'historial d'ubicacions en un lloc web

1. Aneu a la secció Controls d'activitat del compte de Google. És possible que hàgiu d'iniciar la sessió.
  2. Activeu o desactiveu l'opció Historial d'ubicacions.
  3. Confirmeu el canvi. Aquesta opció de configuració canviarà per al compte de Google i per a tots els dispositius que hi estiguin associats.

Si utilitzeu un compte de la feina o de l'escola, pot ser que l'administrador activi o desactivi aquesta opció de configuració.

Suprimir l'historial d'ubicacions

Podeu suprimir tot l'historial d'ubicacions o bé només algunes parts. Si el suprimiu tot, pot ser que algunes aplicacions no funcionin correctament.

Suprimir l'historial d'ubicacions a la configuració del dispositiu (versions 2.3 i posteriors d'Android)

IMPORTANT: a l'aplicació Configuració, l'historial d'ubicacions se suprimeix permanentment. Això significa que el canvi no es pot revertir ni desfer. D'altra banda, suprimir l'historial d'ubicacions pot causar problemes en algunes aplicacions.

1. Al telèfon o a la tauleta Android, obriu l'aplicació Configuració del dispositiu Aplicació Configuració Després Google Després Compte de Google.
  2. A la part superior, toqueu Dades i personalització.
  3. A "Controls d'activitat", toqueu Historial d'ubicacions.
  4. A la part inferior, toqueu Gestiona la cronologia. El dispositiu obrirà Google Maps Google Maps.
  5. Toqueu Més Més Després Configuració.
  • A la part inferior, trieu Suprimeix tot l'historial d'ubicacions o Suprimeix un interval de l'historial d'ubicacions.

Suprimir l'historial d'ubicacions en un lloc web

Podeu suprimir ubicacions individuals, ubicacions per data o bé tot l'historial d'ubicacions des del lloc web de l'historial d'ubicacions.

1. Aneu a maps.google.com/locationhistory. És possible que hàgiu d'iniciar la sessió.
  2. Trieu com voleu suprimir l'historial d'ubicacions:
    • Per data:
      A la dreta de la data que us interessi, feu clic a Suprimeix Suprimeix.
    • Per ubicació individual:
      Trieu una ubicació de la llista o del mapa. Feu clic a Més Més Després Suprimeix la parada del dia Després Suprimeix.
    • Historial complet:
      Feu clic a Configuració Després Suprimeix tot l'historial d'ubicacions.

Nota: el lloc web de l'historial d'ubicacions no està disponible a Corea del Sud.

Ús i diagnòstic de l'historial d'ubicacions

En activar l'historial d'ubicacions, també permeteu que el dispositiu enviï a Google informació de diagnòstic sobre què funciona i què no funciona en relació amb l'historial d'ubicacions.

Tota la informació d'ús i de diagnòstic es fa servir d'acord amb la política de privadesa de Google.

Quina informació pot compartir el dispositiu

El dispositiu pot enviar informació a Google per millorar l'historial d'ubicacions, per exemple, quan els serveis d'ubicació no funcionin correctament.

Aquesta informació pot incloure les dades següents:

• La qualitat i la durada de les connexions a xarxes mòbils, al GPS, a xarxes Wi-Fi o al Bluetooth.
  • L'estat de la configuració d'ubicació.
  • Els informes de reinici i d'error.
  • Les aplicacions que s'han fet servir per activar o desactivar l'historial d'ubicacions.
  • Nivells de bateria.

De quina manera Google pot millorar gràcies a la informació compartida

La informació d'ús i de diagnòstic pot ajudar Google a millorar aplicacions, productes i dispositius Android. Per exemple, Google pot utilitzar la informació per millorar el següent:

• Durada de la bateria:
    Google pot fer servir la informació sobre les aplicacions o funcions que consumeixen més bateria al dispositiu per ajudar-vos a reduir-ne el consum i a optimitzar-lo per a les funcions més utilitzades.
  • Precisió de la ubicació:
    Google pot utilitzar la informació dels sensors i de la configuració d'ubicació per determinar millor la ubicació en aplicacions i serveis.

Articles relacionats