Gestionar l'Historial d'Ubicacions

Part d'aquesta informació s'aplica a dispositius Android amb Android 4.4 o versions posteriors. Descobriu com es gestiona l'accés a la ubicació a Android (versions 4.1 a 4.3). Obteniu més informació sobre els Informes d'Ubicació i l'Historial d'Ubicacions per a iPhone i iPad.

L'Historial d'Ubicacions permet que Google et mostri informació útil en funció dels llocs que hagis visitat amb els dispositius en què tinguis iniciada la sessió amb el compte de Google. Per exemple, veuràs prediccions per als desplaçaments diaris freqüents i resultats de la cerca millorats. Qualsevol aplicació o servei de Google també pot fer servir la informació d'ubicació, inclosos els anuncis que vegis.

Activar o desactivar l'Historial d'Ubicacions

L'accés a l'Historial d'Ubicacions amb Configuració Google està disponible en dispositius amb Android 2.3 o versions posteriors.

Si desactiveu l'Historial d'Ubicacions, ja no es desaran els llocs on aneu. El podeu desactivar en qualsevol moment. Si el desactiveu per al compte de Google, es desactivarà per a tots els dispositius que hi estiguin associats.

Si voleu desactivar completament els Serveis d'ubicació de GPS o de la Wi-Fi, desactiveu la funció d'ubicació principal del dispositiu seguint aquests passos.

Activar o desactivar l'Historial d'Ubicacions

Activar o desactivar l'Historial d'Ubicacions amb Configuració Google

1. Accediu a la configuració de Google des d'algun d'aquests llocs (en funció del vostre dispositiu):
    • L'aplicació independent que es diu Configuració Google Configuració Google
    • L'aplicació Configuració principal, desplaceu-vos cap avall i toqueu Google
  2. Toqueu Ubicació > Historial d'Ubicacions de Google per al compte que vulgueu modificar.
  3. Activeu o desactiveu l'Historial d'Ubicacions al compte o als dispositius:
    • Compte de Google: moveu el commutador de la part superior per activar o desactivar l'Historial d'Ubicacions en tots els dispositius associats amb el compte de Google.
    • Només al dispositiu: moveu el commutador que hi ha al costat d'un dispositiu de la llista per activar o desactivar l'Historial d'Ubicacions només en aquest dispositiu.

Activar o desactivar l'Historial d'Ubicacions amb Controls d'activitat

1. Aneu a la secció Controls d'activitat d'El meu compte. Si se us demana, inicieu la sessió amb el compte de Google que vulgueu associar amb la ubicació.
  2. A la secció "Llocs on aneu", feu servir el commutador per activar o desactivar l'Historial d'Ubicacions. Si el desactiveu en aquesta secció, es desactivarà en tot el teu compte de Google i en tots els dispositius associats amb aquest compte.

Si feu servir un compte de Google Apps for Business, Google Apps for Education o Google Apps for Government, és possible que hàgiu de demanar a l'administrador del compte que us doni accés a la configuració.

Suprimir l'Historial d'Ubicacions

Podeu suprimir tot l'Historial d'Ubicacions o només algunes parts. Si el suprimiu tot, és possible que algunes aplicacions, com ara Google Now, no funcionin correctament.

Suprimir tot l'Historial d'Ubicacions mitjançant Configuració Google
  1. Accediu a la configuració de Google des d'algun d'aquests llocs (en funció del vostre dispositiu):
    • L'aplicació independent que es diu Configuració Google Configuració Google
    • L'aplicació Configuració principal, desplaceu-vos cap avall i toqueu Google
  2. Toqueu Ubicació > Historial d'Ubicacions.
  3. Al final de la pantalla, toqueu Suprimeix l'Historial d'Ubicacions.

IMPORTANT: si suprimiu l'Historial d'Ubicacions mitjançant l'aplicació Configuració Google, se suprimirà tot l'historial. Aquesta acció no es pot desfer i és possible que causi problemes amb algunes aplicacions, com ara Google Now.

Suprimir parts de l'Historial d'Ubicacions des del lloc web de l'Historial d'Ubicacions

Des del lloc web de l'Historial d'Ubicacions podeu suprimir ubicacions concretes, ubicacions per data o bé suprimir tot l'historial.

1. Aneu a maps.google.com/locationhistory i, a continuació, inicieu la sessió amb el compte de Google.
  2. Podeu suprimir l'historial d'ubicacions:
    • Per data: trieu Suprimeix l'historial d'aquest dia per suprimir l'historial de la data seleccionada. Si seleccioneu un interval de dies i trieu l'opció Suprimeix l'historial d'aquest període de temps, suprimireu l'historial de tots els dies que hàgiu seleccionat.
    • Per ubicació concreta: seleccioneu una ubicació concreta de la llista o del mapa. Al quadre d'ajuda, trieu que se suprimeixi aquesta ubicació anterior de l'historial.
    • Tot l'historial: seleccioneu Suprimeix tot l’historial per suprimir tot l'historial emmagatzemat.

NOTA: el lloc web de l'Historial d'Ubicacions no està disponible a Corea.

Ús i diagnòstic de l'Historial d'Ubicacions

Si activeu l'Historial d'Ubicacions, també s'activa la funció perquè al dispositiu enviï informació de diagnòstic a Google sobre què funciona i què no en relació amb l'Historial d'Ubicacions.

Quan el dispositiu envia informació sobre d'ús i diagnòstic

És possible que el dispositiu enviï informació a Google per millorar l'Historial d'Ubicacions, per exemple, quan els Serveis d'ubicació no funcionen correctament. Aquesta informació pot incloure el següent:

• Qualitat i durada de les connexions a la xarxa mòbil, al GPS, a les xarxes Wi-Fi o a Bluetooth
  • Estat de la configuració d'ubicació
  • Informes d'error i casos de reinici
  • Aplicacions que s'han fet servir per activar o desactivar l'Historial d'Ubicacions
  • Nivells de bateria

La informació d'ús i diagnòstic es pot fer servir per millorar els productes i les aplicacions de Google i els dispositius Android. Per exemple, Google pot utilitzar la informació per millorar el següent:

• Durada de la bateria: Google pot fer servir la informació sobre les aplicacions o funcions que consumeixen més bateria al dispositiu per ajudar a reduir-ne el consum i optimitzar-lo per a les funcions més utilitzades.
  • Precisió de la ubicació: Google pot fer servir la informació dels sensors i de la configuració d'ubicació per millorar la qualitat general de la ubicació, utilitzada per les aplicacions i els serveis per proporcionar una bona experiència als usuaris.

Tota la informació d'ús i diagnòstic es fa servir d'acord amb la Política de privadesa de Google.