Je Google-instellingen beheren

Als je telefoon gebruikmaakt van Google Play-services, kun je je Google-apps en -services vanuit Google Instellingen beheren.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 8.0 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe je je Android-versie controleert.

Google Instellingen openen

Ga als volgt te werk, afhankelijk van je telefoon:

• Open op je telefoon de app Instellingen En dan Google.
  • Open een afzonderlijke app met de naam Google Instellingen Google Instellingen.

Je Google Instellingen beheren

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van uw apparaat voor meer informatie.

Account

1. Tik onder Account op Google-account.
  2. Scroll bovenaan naar het gewenste tabblad.
  3. Tik op een tabblad:

Services

Scroll omlaag onder Services en tik op de gewenste service. Voorbeeld:

App-gegevens wissen

Als een app niet door Google is gemaakt, kun je de gegevens van die app uit je Google-account verwijderen. Tik op het hoofdscherm van Google Instellingen op Meer Meer En dan App-gegevens wissenMeer informatie over hoe je ruimte kunt vrijmaken.

Gebruik en diagnostische gegevens

Je kunt gegevens naar Google sturen over je gebruik van het apparaat en hoe het apparaat functioneert. Met deze informatie kan Google Android voor iedereen verbeteren. Tik op het hoofdscherm van Google Instellingen op Meer Meer En dan Gebruiks- en diagnostische gegevensMeer informatie over hoe je gegevens kunt delen om Android te verbeteren.