Hjelp folk med å finne og ta kontakt med deg via telefonnummeret ditt

Du kan hjelpe folk som har telefonnummeret ditt, med å finne og ta kontakt med deg på Google-tjenester.

Hjelp andre med å ta kontakt med deg på Google via telefonnummeret ditt

Du kan gjøre det enkelt for folk som har telefonnummeret ditt, å komme i kontakt med deg på Google-tjenester. Venner kan for eksempel sende deg meldinger eller bilder uten at de har e-postadressen din eller annen kontaktinformasjon.

1. Åpne Gmail-appen på iPhone eller iPad.
    2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller forbokstaven din og så Google-konto. Gå til myaccount.google.com hvis du ikke bruker Gmail.
  1. Trykk på Personlig informasjon øverst.
  2. Trykk på Telefon under «Kontaktinformasjon».
  3. Sjekk at det nåværende telefonnummeret ditt er oppført.
  4. Merk av i boksen ved siden av «Hjelp folk som har nummeret ditt, med å ta kontakt med deg på alle Google-tjenester».

Tips: Hvis denne innstillingen er slått på, men ikke den nedenfor, er det ikke sikkert at folk som har telefonnummeret ditt, kan se andre personopplysninger om deg.

Hjelp andre med å finne personopplysningene dine på Google via telefonnummeret ditt

Du kan også hjelpe folk som har telefonnummeret ditt, med å finne navnet og bildet ditt samt annen informasjon du har gjort synlig på Google. Venner kan for eksempel se informasjon som navnet og bildet ditt når de bruker telefonnummeret ditt for å sende deg meldinger og bilder.

1. Åpne Gmail-appen på iPhone eller iPad.
    2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller forbokstaven din og så Google-konto. Gå til myaccount.google.com hvis du ikke bruker Gmail.
  1. Trykk på Personlig informasjon øverst.
  2. Trykk på Telefon under «Kontaktinformasjon».
  3. Sjekk at det nåværende telefonnummeret ditt er oppført.
  4. Sjekk at det er merket av for «Du kan også hjelpe dem med å finne navnet og bildet ditt samt annen informasjon du har gjort synlig på Google».
    • Hvis du slår på denne innstillingen, slår du også på «Hjelp folk som har nummeret ditt, med å ta kontakt med deg på alle Google-tjenester».

Tips: Hvis denne innstillingen er slått av, er det ikke sikkert at folk kan bruke telefonnummeret ditt for å finne navnet og bildet ditt samt annen informasjon du har gjort synlig.

Når trer endringene i kraft?

Det kan ta en–to dager før endringene av disse innstillingene trer i kraft.

Hvis du deler telefonnummeret ditt på Om meg

Hvis du slår på disse innstillingene, vises ikke telefonnummeret ditt offentlig. Du kan dele telefonnummeret ditt med spesifikke personer i Om meg-delen av Google-kontoen din.

Finn ut hvordan du velger hvem som kan se telefonnummeret ditt og annen informasjon om deg på Google-tjenester.

true
Velkommen til Google-kontoen!

Vi ser at du har fått en ny Google-konto! Finn ut hvordan du kan få en bedre opplevelse med sjekklisten for Google-kontoen din.